ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συστήνει προσοχή το Τμήμα Δασών - Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών λόγω σφοδρών ανέμων

Συστήνει προσοχή το Τμήμα Δασών - Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών λόγω σφοδρών ανέμων

Λόγω των πολύ ισχυρών μέχρι σφοδρών ανέμων, με ριπές που θα φτάνουν μέχρι τα 6 μποφόρ που επικρατούν από σήμερα, Παρασκευή, 30/8/2024, μέχρι και την Κυριακή, 1/9/2024, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών θα είναι αυξημένος.

Όπως σημειώνει το Τμήμα Δασών, σε περίπτωση πυρκαγιάς το έργο πυρόσβεσης θα είναι εξαιρετικά δύσκολο έως και ακατόρθωτο αν δεν κατασβεστεί στα αρχικά στάδια.

Το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφύγει ενέργειες και δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Τονίζονται τα πιο κάτω:

 Να αποφευχθεί η χρήση εργαλείων που παράγουν θερμότητα ή σπινθήρες, όπως σμυριλλιοτροχοί, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση. Τονίζεται για άλλη μια φορά ότι η χρήση αυτών των εργαλείων σε περιοχή με ξηρά χόρτα σημαίνει με μαθηματική ακρίβεια την πρόκληση πυρκαγιάς.
 Απαγορεύεται το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων.
 Απαγορεύεται η απόρρριψη αποτσίγαρων
 Το άναμμα φωτιάς για την ετοιμασία ή το ζέσταμα φαγητού, επιτρέπεται ΜΟΝΟ μέσα στις ψησταριές που βρίσκονται στους εκδρομικούς χώρους.
 Προσοχή πρέπει να δοθεί και στα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τις εξατμίσεις διαφόρων ηλεκτρογεννητριών ή υδραντλιών στο ύπαιθρο.

Τονίζεται επίσης, ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς εντός των κρατικών δασών ή σε απόσταση 2km από τις παρυφές του, χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, παρακαλείται να ενημερώσει χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό ή να τηλεφωνήσει στο 1407.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Ξεχωριστά κατηγορητήρια για τους τρεις μοναχούς - Πότε απαντούν στις κατηγορίες

• Ξεσπά η μητέρα του 16χρονου που δέχθηκε επίθεση από σκύλο: «Δεν κοιμάται, βλέπει τον μπροστά του» - Δείτε βίντεο

• 61χρονος ιδιοκτήτης pit bull: «Φτηνά τη γλύτωσα…» - Ο ίδιος ζήτησε από τον γείτονα να το σκοτώσει με το κυνηγετικό – Δείτε βίντεο

• Μάθιου Πέρι: Γιατρός θα δηλώσει ένοχος για την κεταμίνη

• Η 20χρονη περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε από τον επίδοξο βιαστή της στη Σαλαμίνα: Ευτυχώς με έσωσε ο Αχιλλέας

• Νίκος Πελετιέ: Φίλησε τη Σωτηρία και εκείνη έβγαλε έρπη - Δείτε βίντεο



Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ για τέσσερις εβδομάδες ζήτησε σήμερα ο δικηγόρος Γιώργος Στυλιανού, ο οποίος αναγκάστηκε να αποδεχθεί την αναβολή μίας εβδομάδας που αντιπρότεινε το Συνοδικό Δικαστήριο, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top