ΔΙΕΘΝΗ

«Επιδημία» οι μοναχικοί θάνατοι στην Ιαπωνία: Πάνω από 40.000 πέθαναν στα σπίτια τους μέσα σε έξι μήνες

«Επιδημία» οι μοναχικοί θάνατοι στην Ιαπωνία: Πάνω από 40.000 πέθαναν στα σπίτια τους μέσα σε έξι μήνες

Σχεδόν 40.000 άνθρωποι πέθαναν μόνοι τους στα σπίτια τους στην Ιαπωνία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας.

Η Ιαπωνία έχει σήμερα τον γηραιότερο πληθυσμό στον κόσμο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ένα πρόβλημα που θα διογκώνεται στο μέλλον, καθώς όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι ζουν και πεθαίνουν μόνοι.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024 συνολικά 37.227 άνθρωποι που ζούσαν μόνοι τους βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους. Τα άτομα άνω των 65 ετών αντιπροσώπευαν πάνω από το 70% του συνόλου.

Μια ακόμη τραγικότερη πτυχή είναι ότι περίπου το 10%, δηλαδή σχεδόν 4.000 άνθρωποι, ανακαλύφθηκαν περισσότερο από ένα μήνα μετά το θάνατό τους ενώ 130 είχαν πεθάνει ένα χρόνο πριν βρεθούν. Περίπου το 40% των ανθρώπων που πέθαναν μόνοι τους στο σπίτι βρέθηκαν μέσα σε μία ημέρα.

Οι ιαπωνικές αρχές εκτιμούν ότι ως το 2050 ο αριθμός των πολιτών ηλικίας 65 ετών και άνω που ζουν μόνοι τους αναμένεται να φθάσει τα 10,8 εκατομμύρια ενώ ο αριθμός των μονοπρόσωπων νοικοκυριών εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 23,3 εκατ.

Τον Απρίλιο, όπως σημειώνει το BBC, η ιαπωνική κυβέρνηση εισήγαγε νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μοναξιάς και απομόνωσης που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και δεκαετίες, το οποίο οφείλεται εν μέρει στη γήρανση του πληθυσμού της χώρας. Πέρυσι, ο πρωθυπουργός Κισίντα δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται στα πρόθυρα να μην είναι σε θέση να λειτουργήσει ως κοινωνία εξαιτίας της μείωσης των γεννήσεων.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Ξεχωριστά κατηγορητήρια για τους τρεις μοναχούς - Πότε απαντούν στις κατηγορίες

• Ξεσπά η μητέρα του 16χρονου που δέχθηκε επίθεση από σκύλο: «Δεν κοιμάται, βλέπει τον μπροστά του» - Δείτε βίντεο

• 61χρονος ιδιοκτήτης pit bull: «Φτηνά τη γλύτωσα…» - Ο ίδιος ζήτησε από τον γείτονα να το σκοτώσει με το κυνηγετικό – Δείτε βίντεο

• Καταγγελία Χριστοφίδη για διαβατήρια και δικηγορικό Αναστασιάδη – Τι γίνεται με την έρευνα της Αρχής κατά της Διαφθοράς

• Κλιματιστικά στα σχολεία: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση στα πρώτα 10 - Αρχίζει επιθεώρηση η ΑΗΚ

• Νίκος Πελετιέ: Φίλησε τη Σωτηρία και εκείνη έβγαλε έρπη - Δείτε βίντεο



Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ για τέσσερις εβδομάδες ζήτησε σήμερα ο δικηγόρος Γιώργος Στυλιανού, ο οποίος αναγκάστηκε να αποδεχθεί την αναβολή μίας εβδομάδας που αντιπρότεινε το Συνοδικό Δικαστήριο, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top