LIKE ONLINE

Τρία μαθήματα σχέσεων από τους αστροναύτες στη NASA για τα ζευγάρια στη Γη

Τρία μαθήματα σχέσεων από τους αστροναύτες στη NASA για τα ζευγάρια στη Γη

Οι εγκλωβισμένοι αστροναύτες στη NASA έλαβαν ουσιαστικές συμβουλές που μπορούν να λειτουργήσουν σε κάθε σχέση.

Η Σούνι Γουίλιαμς και ο Μπατς Γουίλμορ είναι οι δύο αστροναύτες που έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στο διάστημα. Όλα άρχισαν τον περασμένο Ιούνιο, όταν ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Γη προς το διάστημα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει οκτώ ημέρες.

Λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων του διαστημόπλοιου, η επιστροφή τους στη βάση αναβλήθηκε και έτσι θα χρειαστεί να μείνουν εκεί για περίπου οκτώ μήνες, αφού - όπως ανακοινώθηκε - η επιστροφή τους στη Γη θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2025.

Πριν από την αναχώρησή τους, η Σούνι Γουίλιαμς και ο Μπατς Γουίλμορ είχαν παρακολουθήσει μαθήματα, προκειμένου να είναι έτοιμοι για ό,τι κι αν συμβεί. Η εκπαίδευση επικοινωνίας βρίσκονταν σε αυτή τη λίστα. Οι αστροναύτες διδάχτηκαν πως να ζουν αρμονικά και να επικοινωνούν σωστά, ενώ βρίσκονται σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο.

Και μπορεί στο αρχικό πλάνο να ήταν προγραμματισμένο να μείνουν εκεί για μια εβδομάδα, όμως τελικά θα μείνουν για οκτώ μήνες. Αυτές οι τρεις συμβουλές είναι ιδιαίτερα βοηθητικές και μπορούν να φανούν χρήσιμες και για τα ζευγάρια στη Γη, προκειμένου να ζήσουν ευτυχισμένοι μαζί μέχρι τα γεράματα.

Τα μυστικά για μια επιτυχημένη σχέση, σύμφωνα με τους αστροναύτες

1.Επιδίωξε την εσωτερική γαλήνη, πρόβαλε την ηρεμία σου και δημιούργησε ένα ειρηνικό μέρος

Το πρώτο μάθημα που θέλουν να δώσουν οι αστροναύτες στους ανθρώπους στη Γη είναι πως καμία σχέση δεν μπορεί να γίνει τέλεια από μόνη της. Και τα δύο μέλη αυτής της σχέσης πρέπει να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Στόχος νούμερο 1; Φυσικά, να μην υπάρχουν διαφωνίες που οδηγούν σε μεγάλους καυγάδες.

Αυτό, ωστόσο, πρέπει δουλευτεί από την κάθε μονάδα ξεχωριστά. Αν δεν δημιουργήσεις μια δυνατή σχέση με τον εαυτό σου, δεν αναζητήσεις την εσωτερική γαλήνη και δεν προσπαθήσεις να φτιάξεις ένα ήρεμο περιβάλλον για εσένα δεν θα το κάνει κανείς. Όλοι θέλουμε να υπάρχουμε σε περιβάλλοντα που νιώθουμε άνετα και μας επιτρέπουν να είμαστε ο πραγματικός εαυτός μας. Πώς, όμως αυτό θα συμβεί, αν οι διενέξεις και οι εντάσεις είναι συχνό φαινόμενο; Δεν θα συμβεί.

2.Η αναπνοή έχει άμεση επίδραση στην ψυχική υγεία σου

Η εξάλειψη της έντασης είναι η μαγική κίνηση για έναν μακροχρόνιο και υγιή γάμο αποτελούμενο από ευτυχισμένα μέλη. Όταν, λοιπόν, όλα πηγαίνουν λάθος και νιώθεις πως θα εκραγείς, μην δείξεις την ένταση στον άνθρωπό σου. Δοκίμασε τη μέθοδο της αναπνοής. Αν έχεις κάνει yoga, τότε σίγουρα γνωρίζεις πως η αναπνοή είναι το Α και το Ω για το σώμα και την ενέργειά μας.

Κλείσε τα μάτια σου, πάρε μια βαθιά αναπνοή από τη μύτη και κράτησέ τη. Μέτρησε μέχρι το τρία και έπειτα εξέπνευσε με δύναμη και διάρκεια, ώστε να απελευθερωθεί όλος ο αέρας από την κοιλιά σου. Επανάλαβε μερικές φορές και θα νιώσεις την ένταση να απομακρύνεται.

3. Μην αγωνίζεσαι για την ηγετική θέση

Οι σχέσεις δεν πρέπει να είναι ανταγωνιστικές. Δεν υπάρχει καλύτερος και χειρότερος. Δεν έχει νόημα να επιδιώκεις να ξεχωρίσεις από τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να βρίσκεται στο πλάι σου. Για να επιβιώσει μια σχέση πρέπει να υπάρχει επικοινωνία, σεβασμός και ειλικρίνεια. Να μοιράζεστε τις σκέψεις σας και τους προβληματισμούς σας.

Σε περίπτωση που ο ένας από τους δύο προσπαθεί να φανεί, σκέφτεται και πράττει εγωιστικά, δημιουργώντας μια εσωτερική ένταση και κόντρα, είναι σχεδόν δεδομένο πως αυτή η σχέση θα φτάσει αργά ή γρήγορα στο τέλος της. Είναι ανώφελο να γίνεται συζήτηση για ζητήματα ηγεσίας, προκαλώντας άσκοπες συγκρούσεις μέσα στη σχέση. Είστε μια ομάδα, είστε ένα και έτσι πρέπει να προχωράτε, βοηθώντας ο ένας τον άλλον.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Ξεχωριστά κατηγορητήρια για τους τρεις μοναχούς - Πότε απαντούν στις κατηγορίες

• Ξεσπά η μητέρα του 16χρονου που δέχθηκε επίθεση από σκύλο: «Δεν κοιμάται, βλέπει τον μπροστά του» - Δείτε βίντεο

• 61χρονος ιδιοκτήτης pit bull: «Φτηνά τη γλύτωσα…» - Ο ίδιος ζήτησε από τον γείτονα να το σκοτώσει με το κυνηγετικό – Δείτε βίντεο

• Μάθιου Πέρι: Γιατρός θα δηλώσει ένοχος για την κεταμίνη

• Η 20χρονη περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε από τον επίδοξο βιαστή της στη Σαλαμίνα: Ευτυχώς με έσωσε ο Αχιλλέας

• Νίκος Πελετιέ: Φίλησε τη Σωτηρία και εκείνη έβγαλε έρπη - Δείτε βίντεο



Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ για τέσσερις εβδομάδες ζήτησε σήμερα ο δικηγόρος Γιώργος Στυλιανού, ο οποίος αναγκάστηκε να αποδεχθεί την αναβολή μίας εβδομάδας που αντιπρότεινε το Συνοδικό Δικαστήριο, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top