ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα: Η νεολαία της Κύπρου είναι η ελπίδα και οι αρχιτέκτονες του αύριο

Αννίτα: Η νεολαία της Κύπρου είναι η ελπίδα και οι αρχιτέκτονες του αύριο

Η νεολαία της Κύπρου είναι η ελπίδα, το μέλλον και οι αρχιτέκτονες του αύριο και γι’αυτό πρέπει να συμμετέχουν στην δημοκρατία, ανέφερε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, προσθέτοντας πως χωρίς τους νέους, η δημοκρατία δεν θα αντιπροσωπεύεται ισότιμα, ισάξια και με το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών.

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια ανοικτής συζήτησης σε εκδήλωση με θέμα «Εκχωρώντας Δύναμη στη νεολαία» του 18ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου, που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στην Πύλα, η κ. Δημητρίου ανέφερε «τι πιο δόκιμο, τι πιο όμορφο, τι πιο εποικοδομητικό να βρισκόμαστε μ’ αυτά τα παιδιά, ως Θεσμοί, ως άτομα να συζητάμε για όλα αυτά τα οποία τους προβληματίζουν, για όλα αυτά για τα οποία πρέπει να ηγηθούν, γιατί είναι καιρός η νεολαία μας να βγει μπροστά».

Πρόσθεσε ότι «η νεολαία μας είναι η ελπίδα μας, είναι οι αρχιτέκτονες του αύριο, είναι το μέλλον μας και είναι γι’αυτό που πρέπει να συμμετέχουν στην δημοκρατία γιατί χωρίς αυτούς η δημοκρατία δεν θα αντιπροσωπεύεται όπως χρειάζεται, ισότιμα, ισάξια με το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών. Είμαι πραγματικά περήφανη γι’αυτά τα παιδιά και κάθε φορά εντυπωσιάζομαι από τις παρεμβάσεις τους, από τις εισηγήσεις τους και από το πόσο πολύ πιο συνειδητοποιημένοι είναι απ’ όσο νομίζουμε».

Είναι καιρός, συνέχισε η κ. Δημητρίου «να φροντίσουμε να υπάρχουν ίσες και ίδιες ευκαιρίες για τους νέους, για να μπορέσουν να ανελιχθούν, να προχωρήσουν και να είναι σωστοί ενεργοί πολίτες, όπως χρειάζεται να είμαστε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις προκλήσεις τις οποίες έχουμε ενώπιον μας».

Σε ερώτηση ποιο μήνυμα θέλει να στείλει στους νέους για τη σημασία που έχει η ΕΕ, η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε πως «η Ένωση είναι το μεγαλύτερο διπλωματικό και πολιτικό πλεονέκτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν μπορούμε να σκεφτούμε που θα βρισκόμασταν, αν αυτή τη στιγμή, ειδικά με όλα όσα συμβαίνουν σε μια ταραγμένη περιοχή, ήμασταν εκτός της ΕΕ».

Είναι γι αυτό το λόγο, σημείωσε, «που καλό θα είναι να προβάλουμε περισσότερο τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν, αφού η Κύπρος συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια από την ένταξη της στην Ένωση, χωρίς όμως να παραγνωρίζουμε τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και τις αδυναμίες οι οποίες υπάρχουν».

Είναι με αυτό τον τρόπο, συνέχισε «που πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή μας ιδιότητα, που θέλουμε να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή μας ιδιότητα και προοπτική, που θα πρέπει μέσα και από τα ίδια τα θεσμικά όργανα, στην προκειμένη από την ίδια τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να δούμε πως θωρακίζουμε την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό μας μέλλον και την ευρωπαϊκή μας προοπτική».

Σημείωσε επίσης ότι «στους νέους θα δοθεί η ευκαιρία και μέσα από τις σπουδές τους και μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρώπη. Είναι αυτό που πρέπει να προωθήσουμε και μέσα από τα σχολεία μας, να μάθουμε περισσότερα για την Ευρώπη και τι σημαίνει επί της ουσίας, η Κύπρος να είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό να συνιστά το μεγαλύτερο πολιτικό της πλεονέκτημα».

Σε ερώτηση κατά πόσον ως Πρόεδρος της Βουλής θεωρεί ότι η Κύπρος δίνει ευκαιρίες στους νέους όσον αφορά την ΕΕ, η Αννίτα Δημητρίου απάντησε πως «χρειάζεται ευρύτερα να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες και πρέπει να δώσουμε και τα εργαλεία και να βρούμε και τους τρόπους». «Ο στόχος είναι περισσότερα νέα άτομα να αντιμετωπίσουν λιγότερες δυσκολίες ή προκλήσεις για να μπορέσουν να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν εξίσου», πρόσθεσε.

Αυτό, συνέχισε «είναι που επιζητούν οι πολίτες και νομίζω αυτό ήταν και το απαύγασμα των πρόσφατων Ευρωβουλευτικών εκλογών και των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς παράλληλα να παραγνωρίζουμε ή να παραγκωνίζουμε και τη σημασία και της εμπειρίας».

Όμως, ανέφερε η κ. Δημητρίου, «το ιδανικό είναι ακριβώς αυτό το μείγμα, της νιότης και της φρεσκάδας μαζί με την εμπειρία για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα αντιπροσώπευσης για όλα αυτά που καλούμαστε να διαχειριστούμε».

Ταυτόχρονα, σημείωσε «έχουμε υποχρέωση να δώσουμε και να ανοίξουμε το δρόμο για να ακολουθήσουν περισσότεροι νέοι και περισσότερες νέες».  

Εξάλλου η Αθηνά Σταύρου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου εξέφρασε «ευχαριστίες στην Πρόεδρο της Βουλής για το γεγονός ότι έθεσε υπό την αιγίδα της το Συνέδριο, αλλά και για την παρουσία της στη σημερινή συζήτηση, η οποία μας τιμά και δίνει σημασία στο έργο μας, στην ενεργή πολιτότητα και στη νεολαία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Ξεχωριστά κατηγορητήρια για τους τρεις μοναχούς - Πότε απαντούν στις κατηγορίες

• Ξεσπά η μητέρα του 16χρονου που δέχθηκε επίθεση από σκύλο: «Δεν κοιμάται, βλέπει τον μπροστά του» - Δείτε βίντεο

• 61χρονος ιδιοκτήτης pit bull: «Φτηνά τη γλύτωσα…» - Ο ίδιος ζήτησε από τον γείτονα να το σκοτώσει με το κυνηγετικό – Δείτε βίντεο

• Μάθιου Πέρι: Γιατρός θα δηλώσει ένοχος για την κεταμίνη

• Η 20χρονη περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε από τον επίδοξο βιαστή της στη Σαλαμίνα: Ευτυχώς με έσωσε ο Αχιλλέας

• Νίκος Πελετιέ: Φίλησε τη Σωτηρία και εκείνη έβγαλε έρπη - Δείτε βίντεο



Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ για τέσσερις εβδομάδες ζήτησε σήμερα ο δικηγόρος Γιώργος Στυλιανού, ο οποίος αναγκάστηκε να αποδεχθεί την αναβολή μίας εβδομάδας που αντιπρότεινε το Συνοδικό Δικαστήριο, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top