ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρεμιέρα για Κύπρο με Κ. Πελενδρίτου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Πρεμιέρα για Κύπρο με Κ. Πελενδρίτου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Η τρις φορές Χρυσή Παραολυμπιονίκης της Κύπρου, Καρολίνα Πελενδρίτου, και σημαιοφόρος της αποστολής της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, Παρίσι 2024, ανοίγει σήμερα τον αγωνιστικό «χορό» σε αυτή την Παραολυμπιάδα για την κυπριακή ομάδα.

Η κορυφαία κολυμβήτρια της Κύπρου στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων αγωνίζεται σήμερα το μεσημέρι, στο Paris La Défense Arena, στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο στην κατηγορία S11. Στο αγώνισμα λαμβάνουν μέρος 16 αθλήτριες, οι οποίες έχουν χωριστεί σε 2 προκριματικές σειρές των 8. Η Καρολίνα Πελενδρίτου αγωνίζεται στην 2η. Ο αγώνας αναμένεται να αρχίσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, στις 11:46 τοπική ώρα (12:46 ώρα Κύπρου). Στον τελικό θα περάσουν οι αθλήτριες με τους 8 ταχύτερους χρόνους.

Στόχος της Καρολίνας είναι να καταγράψει έναν από τους οκτώ καλύτερους χρόνους για να περάσει στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας (20:41 τοπική ώρα, 21:41 ώρα Κύπρου), με την ελπίδα να βρεθεί για δεύτερη διαδοχική φορά στο βάθρο.

Προπονητές της Καρολίνας είναι οι Στέλιος Κακαβογιάννης και Ιωάννης Αλεξάκης.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου θα ξαναμπεί στο Paris La Défense Arena, στις 5 Σεπτεμβρίου, για να αγωνιστεί αυτή τη φορά στα 100 μέτρα πρόσθιο. Τα προκριματικά θα πραγματοποιηθούν το πρωί και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί ο τελικός. Στο αγώνισμα λαμβάνουν μέρος 11 αθλήτριες και στον τελικό θα περάσουν αυτές με τους 8 ταχύτερους χρόνους.

Η Καρολίνα θα αγωνιστεί στην 1η προκριματική σειρά και ο αγώνας θα αρχίσει στις 10:19 τοπική ώρα (11:19 ώρα Παρισιού). Ο τελικός είναι ορισμένος για τις 18:24 τοπική ώρα (19:24 ώρα Κύπρου) .

Είναι η 6η συμμετοχή της Καρολίνας Πελενδρίτου σε Παραολυμπιάδα και ισάριθμα είναι και τα μετάλλια που έχει κατακτήσει.

Αναλυτικά τα μετάλλια της Καρολίνας σε Παραολυμπιακούς Αγώνες:

Η αρχή έγινε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004. Στην χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Καρολίνα κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο και ο Εθνικός Ύμνος της Κύπρου ακούστηκε για πρώτη φορά σε Παραολυμπιάδα.

Στο Πεκίνο το 2008 η Καρολίνα απέδειξε ότι η επιτυχία, τέσσερα χρόνια προηγουμένως, μόνο τυχαία δεν ήταν. Εκτός από το χρυσό στα 100 μέτρα πρόσθιο κέρδισε και το χάλκινο στα 200 μέτρα.

Στο Λονδίνο το 2012 η Καρολίνα συνέχισε τις επιτυχίες. Χάρισε στην Κύπρο ακόμα ένα μετάλλιο αυτή τη φορά το αργυρό στα 100 μέτρα πρόσθιο.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο 2016 η Καρολίνα άγγιξε και πάλι το μετάλλιο, όμως έμεινε στην 4η θέση, αλλά αυτό την πείσμωσε ακόμη περισσότερο και στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο 2021 (2020) η Καρολίνα ανέβασε την Κύπρο ξανά στο ψηλότερο σκαλοπάτι. Ο εθνικός ύμνος ήχησε ξανά εκεί στην μακρινή Ιαπωνία σκορπώντας περηφάνια σε ολόκληρη την Κύπρο. Χάλκινο, λοιπόν, μετάλλιο στα 50 μέτρα και χρυσό στα 100 μέτρα πρόσθιο κάνοντας τα Παραολυμπιακά της μετάλλια συνολικά έξι (3 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα).

Το παγκόσμιο ρεκόρ αλλά και το παραολυμπιακό ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο κατέχει από τις 29 Αυγούστου 2021, στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο, με χρόνο 29.20, η Ma Jia από την Κίνα.

Το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα πρόσθιο κατέχει από τις 23 Απριλίου 2024, στην πόλη Funchal της Πορτογαλίας, η Lukianenko Daria από τη Ρωσία με χρόνο 1:17.65, ενώ το Παραολυμπιακό ρεκόρ κατέχει από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, στο Τόκιο, με χρόνο 1:19.78 η Καρολίνα Πελενδρίτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σχολικά: Το αδιαχώρητο το Σαββατοκύριακο στα καταστήματά - Τρέχουν όλοι λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

• Netflix: Αυτό είναι το top5 που προτιμούν οι Κύπριοι - Οι βαθμολογίες, τα trailer και η κατάταξη Παγκοσμίως

• Πού θα πραγματοποιηθεί το 34ο Φεστιβάλ Παστελιού - Η ημερομηνία και όσα θα περιλαμβάνει

• Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η νύχτα που σκοτώθηκε στο Παρίσι σε ένα τροχαίο που σημάδεψε για πάντα τη Βρετανία - Σοκαριστικά βίντεο

• Ανδρέας Γεωργίου - Σιμώνη Χριστοδούλου: Το ξέφρενο πάρτι στο σκάφος πριν τον γάμο τους - Φωτογραφίες



Κυκλοφοριακό: «Ξυπνά ο εφιάλτης» στη Λευκωσία - Τα πλάνα για Pame Express, κόστος εισιτηρίων και… ποδηλατόδρομους

Κυκλοφοριακό: «Ξυπνά ο εφιάλτης» στη Λευκωσία - Τα πλάνα για Pame Express, κόστος εισιτηρίων και… ποδηλατόδρομους

Τέλειωσε το καλοκαίρι και τα σχολεία είναι έτοιμα να κτυπήσουν το πρώτο κουδούνι, με τον «εφιάλτη» της ανυπόφορης κίνησης στους δρόμους να ξαναζωντανεύει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top