ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου

Η παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και η αποτίμηση της Λευκωσίας, οι εξελίξεις σε σχέση με την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας μέσω του Great Sea Interconnector, η πορεία της ακρίβειας και του πληθωρισμού τον Ιούλιο και τα αυξημένα έσοδα για το κράτος, καθώς και η υπόθεση με δύο έφηβες που αγνοούνταν και φαίνετια να συνδέονται με σύλληψη για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου το Σάββατο.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εντείνονται οι προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου», αναφέρεται σε διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό μέσω της πρόσκλησης στον Χακάν Φιντάν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ακόμα ψάχνεται το Υπουργείο Μεταφορών για το κυκλοφοριακό στη Λεμεσό, αφού, όπως αναφέρει, «λογάριαζαν χωρίς τους βιομηχάνους». Αλλού αναφέρει ότι δόθηκε μια εβδομάδα αναβολή για την υπόθεση Αββακούμ στο Συνοδικό δικαστήριο.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κρίσιμη Δευτέρα για την τύχη του Great Sea Interconnector» γράφει ότι σε τέλμα οδηγείται η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι δόθηκε προθεσμία από τη Βουλή στους Ευρωβουλευτές για υποβολή του «Πόθεν Έσχες». Αλλού αναφέρεται στην εκκλησιαστική δίκη για την υπόθεση της μονής Αββακούμ, γράφοντας ότι οι μοναχοί είναι αντιμέτωποι με μια βαλίτσα κατηγορίες.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πληθωρισμός κάτω, η ακρίβεια έμεινε», γράφει ότι οι ανατιμήσεις συνεχίζονται αλλά με μικρότερη ένταση, ενώ τέλος Σεπτεμβρίου τελειώνει ο μηδενικός ΦΠΑ σε προϊόντα. Αλλού αναφέρεται σε «ουρές ντροπής» στο αεροδρόμιο Λάρνακας για τα οχήματα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε ικανοποίηση στη Λευκωσία για τα μηνύματα της ΕΕ προς τον Χακάν Φιντάν.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ έβαλε στα ταμεία το κράτος λόγω της ακρίβειας», γράφει ότι η Κύπρος ήταν πρωταθλήτρια στην ακρίβεια και τσον τουρισμό τον Ιούλιο του 2024. Αλλού γράφει ότι αναζητείται δρόμος από τις Βρυξέλλες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε καθυστέρηση σε ασφαλιστικές δικλείδες για ρύθμιση της ανάπτυξης.

H αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πλήγμα για την πολιτεία οι δύο έφηβες που αγνοούνταν», γράφει ότι οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας υπερασπίστηκαν τους χειρισμούς στην υπόθεση δύο αγνοούμενων κοριτσιών που συνδέονται με έρευνες για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα. Αλλού γράφει ότι ακόμα δύο γύπες βρέθηκαν νεκροί αφού έπαθαν ηλεκτροπληξία από τα καλώδια παροχής ηλεκτρισμού. Αλλού γράφει ότι η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη €189 εκ. μετά τη φορολογία για το πρώτο μισό του 2024.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σχολικά: Το αδιαχώρητο το Σαββατοκύριακο στα καταστήματά - Τρέχουν όλοι λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

• Netflix: Αυτό είναι το top5 που προτιμούν οι Κύπριοι - Οι βαθμολογίες, τα trailer και η κατάταξη Παγκοσμίως

• Πού θα πραγματοποιηθεί το 34ο Φεστιβάλ Παστελιού - Η ημερομηνία και όσα θα περιλαμβάνει

• Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η νύχτα που σκοτώθηκε στο Παρίσι σε ένα τροχαίο που σημάδεψε για πάντα τη Βρετανία - Σοκαριστικά βίντεο

• Ανδρέας Γεωργίου - Σιμώνη Χριστοδούλου: Το ξέφρενο πάρτι στο σκάφος πριν τον γάμο τους - Βίντεο και φωτογραφίες

• Κυκλοφοριακό: «Ξυπνά ο εφιάλτης» στη Λευκωσία - Τα πλάνα για Pame Express, κόστος εισιτηρίων και… ποδηλατόδρομους



Απέδρασε κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών από το νοσοκομείο Αθαλάσσας – Σε εξέλιξη έρευνες για εντοπισμό του

Απέδρασε κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών από το νοσοκομείο Αθαλάσσας – Σε εξέλιξη έρευνες για εντοπισμό του

Νέο επεισόδιο που αφορά τις Κεντρικές Φυλακές απασχολεί σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top