ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου - Ελλάδας, οι στόχοι του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά, οι τουρκικές κινήσεις για αντιμετώπιση των κυπριακών ενεργειών για το θέμα του σφετερισμού ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα, η ακρίβεια και  η ανάγκη επέκτασης του αεροδρομίου της Πάφου είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα στον Τύπο της Κυριακής. Προβάλλονται επίσης και άλλα θέματα όπως οι οφειλές των ποδοσφαιρικών ομάδων, το άνοιγμα της Κύπρου σε νέες τουριστικές αγορές και το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Η γκρίζα ζώνη του ενεργειακού» γράφει στο κύριό της θέμα ότι η Τουρκία εμπόδισε την αξιοποίηση του φυσικού αερίου μας, εμπόδισε τον EastMed και τώρα εμποδίζει την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου. Αλλού γράφει για νέες επιθέσεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανο, Ιράκ και Συρία στο πλαίσιο καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ δικαιολογεί την εισβολή της Ουκρανίας σε ρωσικό έδαφος.

«Οι δύο μεγάλοι εκπαιδευτικοί στόχοι της Αθηνάς Μιχαηλίδου» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εφημερίδα «Πολίτης» και δημοσιεύει συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, στην εφημερίδα λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το κράτος και το πολιτικό σύστημα "συνεχίζουν να κάνουν τα στραβά μάτια" σχετικά με τις υποχρεώσεις/οφειλές των ποδοσφαιρικών ομάδων. Επίσης αναφέρεται στη σύλληψη του ιδρυτή του Telegram, Πάβελ Ντούροφ.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Τουρκικό "μαστίγιο" με την Αμμόχωστο» γράφει ότι η τουρκική πλευρά επιχειρεί να διαμορφώσει κινήσεις αντιπερισπασμού στις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του σφετερισμού ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πιάνει τόπο η προσπάθεια του Υφυπουργείου Τουρισμού για διείσδυση της Κύπρου σε νέες τουριστικές αγορές. Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη του Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρίστου Ορφανίδη, ο οποίος δηλώνει - μεταξύ άλλων - ότι θεωρεί ανύπαρκτη τη συμμετοχή του κόμματος στη διακυβέρνηση.

Η «Χαραυγή» αναφέρεται στο κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Αύξηση 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα και μπαράζ ανατιμήσεων σε όλη την αγορά» σε "ακρίβεια μακράς διαρκείας" για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε ενάμιση χρόνο έχουν γίνει 4.598 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία. Αλλού γράφει ότι δεν υπάρχει πλάνο Β για τα θέματα ενέργειας και ότι είμαστε "φορτωμένοι με το φέσι δεκάδων εκατομμυρίων από το σκάνδαλο του τερματικού".

Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» με τίτλο «Εκκλήσεις για επέκταση του αεροδρομίου Πάφου» γράφει ότι οι επιβάτες παραπονιούνται για συνωστισμό, μεγάλες ουρές αναμονής και 'στοίβαγμα σε ζεστά μεταλλικά κουτιά" στο αεροδρόμιο Πάφου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, συζήτησε το θέμα του διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας "Αμάλθεια" με τη συντονίστρια των ΗΕ για το θέμα, Σίγκριντ Κάαγκ. Αλλού γράφει ότι πολλοί Βρετανοί που διαμένουν στην Κύπρο δεν θα εξαιρεθούν από τις επερχόμενες αλλαγές στα ταξίδια εντός της ΕΕ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Στη μέγγενη συμφερόντων και αναποφασιστικότητας» και γράφει ότι σε τροχιά ναυαγίου βρίσκεται η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου μέσω Ελλάδος με τα ευρωπαϊκά δίκτυα. Αλλού γράφει ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Ζόλινγκεν προκαλεί εκλογικούς μετασεισμούς στη Γερμανία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αποτελεί τα εγκαίνια υψηλού πολιτικού διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές.

«Πέμπτη φάλαγγα στριμώχνει τον Πρόεδρο» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Σημερινή» σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αισθάνεται στριμωγμένος από κατηγορίες που λέγονται εις βάρος του ''εξ ημετέρων" σε ξένες πρεσβείες και αλλού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αλλού γράφει ότι χάθηκαν 184 ζωές σε μια εικοσαετία από τη χρήση ναρκωτικών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Mερική απασχόληση: Δικαιούται την ίδια ετήσια άδεια με εργοδοτούμενο που εργάζεται με πλήρη ωράριο;

• Οδηγός παρέσυρε μοτοσικλετιστή και τον εγκατέλειψε - H κατάσταση της υγείας του

• Επίθεση από 30 άτομα: Ξυλοκόπησαν οπαδό πριν από τον αγώνα της Ανόρθωσης - Απόλλωνα

• Καλωσορίζει το φθινόπωρο το Netflix - Oι σειρές και οι ταινίες του Σεπτέμβρη που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα

• Ανδρέας Γεωργίου - Σιμώνη Χριστοδούλου: Σήμερα γάμος γίνεται - Το παθιασμένο φιλί στο ξέφρενο πάρτι σε καράβι

• Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός



Το Gymnich: Οι προσδοκίες της Λευκωσίας και το νέο παραλήρημα του Σουλτάνου

Το Gymnich: Οι προσδοκίες της Λευκωσίας και το νέο παραλήρημα του Σουλτάνου

Το Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ λαμβάνει θετικό πρόσημο από τη Λευκωσία, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της  για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων στο Κυπριακό, κυρίως για τη δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ ύστερα από το γεύμα εργασίας με τον Τούρκο ΥΠΕΞ - ο οποίος για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια προσκλήθηκε σε άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ - ότι «εκφράσαμε την αλληλεγγύη της ΕΕ με σεβασμό στις θέσεις της Κύπρου και τη βούλησή μας, να αναζητήσουμε λύση μέσω πολιτικού διαλόγου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top