ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πελενδρίτου: «Ζω το πιο όμορφο όνειρο» - Στο Παρίσι μεταβαίνει η Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας

 Πελενδρίτου: «Ζω το πιο όμορφο όνειρο» -  Στο Παρίσι μεταβαίνει η Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας

Oι επιδόσεις της Καρολίνας Πελενδρίτου συνεχίζουν να εμπνέουν και να γεμίζουν υπερηφάνεια την Κύπρο, καταγράφοντας την ιστορία της στο πάνθεον των μεγάλων αθλητών, αναφέρει η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ), μετά την κατάκτηση από την Πελενδρίτου το Σάββατο του αργυρού μεταλλίου στον χ στα 50μ. ελεύθερο, στην κατηγορία S11, των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων, «Παρίσι 2024». Η ίδια έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως νιώθει ευλογημένη που βρίσκεται στους Παραολυμπιακούς στο Παρίσι, ζώντας το πιο όμορφο όνειρα και ευχαρίστησε όλους για την αγάπη και την υποστήριξη.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σήμερα μεταβαίνει στο Παρίσι εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία και την Κυβέρνηση, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, η οποία επικοινώνησε χθες τηλεφωνικώς και συνεχάρη εκ μέρους της Πολιτείας και της κυπριακής Κυβέρνησης την Καρολίνα Πελενδρίτου για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου.

Αυτή είναι η έκτη συμμετοχή σε Παραολυμπιάδα της Καρολίνας Πελενδρίτου, η οποία μετά τον αγώνα της έγραψε στα κοινωνικά της δίκτυα ότι «οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2024 κάποτε έμοιαζαν σαν ένα μακρινό μέρος. Αλλά εδώ είναι. Και εδώ υπάρχει ένα ασημένιο μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο S11. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά ένα μέρος του έχει τελειώσει, και νιώθω τόσο ευλογημένη που βρίσκομαι εδώ, ζώντας το πιο όμορφο όνειρο. Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη και την υποστήριξη».

Η Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία εδώ και ένα χρόνο επιλέγηκε από την Ευρωπαϊκή Παραολυμπιακή Επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αθλητών και η οποία ήταν η σημαιοφόρους της Κύπρου στην Τελετή Έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων, με μια εκπληκτική εμφάνιση, κατέκτησε το αργυρό στα 50μ. ελεύθερο, στην κατηγορία S11, με μια επίδοση 29.82 δευτερολέπτων.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Ma Jia με 28.96, η οποία έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο κατείχε η ίδια από το Τόκιο, και το χάλκινο η Piddubna Maryna από την Ουκρανία με χρόνο 30.30. Λόγω ένστασης από πλευράς της Ολλανδίας - αθλήτρια της οποίας κατετάγη έκτη στην κούρσα - η οποία, αφού εξετάστηκε, απορρίφθηκε, η τελετή απονομής των μεταλλίων δεν πραγματοποιήθηκε χθες και μέχρι την Κυριακή το πρωί δεν είχε καθοριστεί πότε θα διεξαχθεί.

Αυτό είναι το έβδομο μετάλλιο σε Παραολυμπιάδα το οποίο κατακτά η 38χρονη Παραολυμπιονίκης της Κύπρου, και το δεύτερο της αργυρό, ενώ έχει και 3 χρύσα και 2 χάλκινα.

Μέσα από το φωτογραφικό φακό του Πάρη Ανδρέου αποτυπώνεται όλη η υπερπροσπάθεια της Καρολίνας και η συγκίνησή της.

Από χθες αργά το βράδυ και μέχρι σήμερα, η Κύπρια Παραολυμπιονίκης δέχεται τα συγχαρητήρια και τις ευχές της Πολιτείας, πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων, του ΚΟΑ, της ΚΟΕ, τοπικών αρχών, αθλητικών ομοσπονδιών, φορέων και οργανισμών, αλλά και απλού κόσμου.

Ακόμα και η τέως Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Salina Grenet-Catalano, βρέθηκε στο Paris La Défense Arena και είδε από κοντά την προσπάθεια της Κύπριας Παραολυμπιονίκη και όπως έγραψε στα κοινωνικά της δίκτυα ήταν πολύ χαρούμενη που παρευρέθηκε εκεί και παρακολούθησε την κούρσα της Καρολίνας. Συνεχάρη την Καρολίνα και σημείωσε: Είσαι τόσο δυνατή. Μπράβο".

Στο πλευρό της Καρολίνας και οι εκπρόσωποι της ΚΕΠΕ, του ΚΟΑ, ο Αρχηγός Αποστολής, και όλη η αποστολή της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στο «Παρίσι 2024».

Η Καρολίνα Πελενδρίτου ξανά μπαίνει στο Paris La Défense Arena, στις 5 Σεπτεμβρίου, για να αγωνιστεί αυτή τη φορά στα 100 μέτρα πρόσθιο, στην κατηγορία SB11. Τα προκριματικά θα πραγματοποιηθούν το πρωί και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί ο τελικός. Στο αγώνισμα λαμβάνουν μέρος 11 αθλήτριες και στον τελικό θα περάσουν οι 8 ταχύτεροι χρόνοι. Η Καρολίνα θα αγωνιστεί στην 1η προκριματική σειρά και ο αγώνας θα αρχίσει στις 10:19 τοπική ώρα (11:19 ώρα Παρισιού). Ο τελικός είναι ορισμένος για τις 18:24 τοπική ώρα (19:24 ώρα Κύπρου) .

Το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα πρόσθιο κατέχει από τις 23 Απριλίου 2024, στην πόλη Funchal της Πορτογαλίας, η Lukianenko Daria από την Ρωσία με χρόνο 1:17.65, ενώ το Παραολυμπιακό ρεκόρ κατέχει από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, στο Τόκιο, με χρόνο 1:19.78 η Καρολίνα Πελενδρίτου.

Αναλυτικά τα μετάλλια της Καρολίνας σε Παραολυμπιακούς Αγώνες:

Η αρχή έγινε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004. Στην χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Καρολίνα κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο και ο Εθνικός Ύμνος της Κύπρου ακούστηκε για πρώτη φορά σε Παραολυμπιάδα.

Στο Πεκίνο το 2008 η Καρολίνα απέδειξε ότι η επιτυχία, τέσσερα χρόνια προηγουμένως, μόνο τυχαία δεν ήταν. Μάλιστα φρόντισε να κάνει τρία τα Παραολυμπιακά μετάλλια της, αφού εκτός το χρυσό στα 100 μέτρα πρόσθιο, κέρδισε και το χάλκινο στα 200 μέτρα.

Στο Λονδίνο το 2012 η Καρολίνα συνέχισε τις επιτυχίες. Χάρισε στην Κύπρο ακόμα ένα μετάλλιο αυτή τη φορά το αργυρό στα 100 μέτρα πρόσθιο.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο 2016 η Καρολίνα άγγιξε και πάλι το μετάλλιο, όμως έμεινε στην 4η θέση, αλλά αυτό την πείσμωσε ακόμη περισσότερο και στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο 2021 (2020) η Καρολίνα ανέβασε την Κύπρο ξανά στο ψηλότερο σκαλοπάτι. Ο Εθνικός Ύμνος ήχησε ξανά εκεί στην μακρινή Ιαπωνία σκορπώντας περηφάνια σε ολόκληρη την Κύπρο. Χάλκινο, λοιπόν, μετάλλιο στα 50 μέτρα και χρυσό στα 100 μέτρα πρόσθιο.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ήδη κατέκτησε το 7ο μετάλλιο της και χρώματος αργυρό στα 50μ. ελεύθερο, κάνοντας τα Παραολυμπιακά της μετάλλια συνολικά εφτά (3 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα).

Η Κύπρος με την κατάκτηση του Αργυρού μοιράζεται την 43η θέση με το Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία, την Ιρλανδία , το Καζακστάν, την Νέα Ζηλανδία, την Σερβία και την Βενεζουέλα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Mερική απασχόληση: Δικαιούται την ίδια ετήσια άδεια με εργοδοτούμενο που εργάζεται με πλήρη ωράριο;

• Οδηγός παρέσυρε μοτοσικλετιστή και τον εγκατέλειψε - H κατάσταση της υγείας του

• Επίθεση από 30 άτομα: Ξυλοκόπησαν οπαδό πριν από τον αγώνα της Ανόρθωσης - Απόλλωνα

• «Θύελλα» στα κατεχόμενα για την μετάδοση της σειράς «Famagusta» από το Netflix

• Οι πρώτες φωτογραφίες από τα «αλλάματα» του Ανδρέα Γεωργίου - Οι φίλοι του τον περίμεναν «μαρσάροντας» τις μηχανές

• Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός



Το Gymnich: Οι προσδοκίες της Λευκωσίας και το νέο παραλήρημα του Σουλτάνου

Το Gymnich: Οι προσδοκίες της Λευκωσίας και το νέο παραλήρημα του Σουλτάνου

Το Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ λαμβάνει θετικό πρόσημο από τη Λευκωσία, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της  για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων στο Κυπριακό, κυρίως για τη δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ ύστερα από το γεύμα εργασίας με τον Τούρκο ΥΠΕΞ - ο οποίος για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια προσκλήθηκε σε άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ - ότι «εκφράσαμε την αλληλεγγύη της ΕΕ με σεβασμό στις θέσεις της Κύπρου και τη βούλησή μας, να αναζητήσουμε λύση μέσω πολιτικού διαλόγου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top