ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο το τερματικό στο Βασιλικό, «Αφροδίτη» και νέα σχολική χρονιά

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο το τερματικό στο Βασιλικό, «Αφροδίτη» και νέα σχολική χρονιά

Το αναθεωρημένο σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη» και η ηλεκτρική διασύνδεση, η στάση των κομμάτων της συγκυβέρνησης και οι πλειστηριασμοί είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου τη Δευτέρα.

Η πορεία υλοποίησης του ΚΤΙζω, οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την προβολή της σειράς “Famagusta” από το Netflix, η επιστροφή στα σχολεία σήμερα των εκπαιδευτικών και άλλα θέματα, δεσπόζουν επίσης στον σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Βάζουν χέρι στο ταμείο των ρύπων» γράφει ότι όλοι τρέχουν ώστε να βρεθεί το κεφάλαιο που ζητά ο φορέας υλοποίησης και να μην καταρρεύσει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης. Αλλού αναφέρει ότι ο Δήμος Στροβόλου ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να διώξει από τα σπίτια του κανένα πρόσφυγα σε σχέση με την καθυστέρηση υλοποίησης του σχεδίου «ΚΤΙζω». Γράφει επίσης ότι ο Νικόλας Κουμπαρής Κκόλας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή Βασιλικού, υποστηρίζει ότι καταστράφηκε η υγεία και η γεωργική παραγωγή του από το υγραέριο που διαφεύγει στην ατμόσφαιρα.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Πλωτή ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής για το 'Αφροδίτη'» γράφει ότι εντός δύο βδομάδων θα δοθεί η απάντηση των κυπριακών αρχών αν αποδέχονται το επικαιροποιημένο σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’. Αλλού προβάλλει τις αντιδράσεις του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ και του τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σχετικά με την προβολή της σειράς «Famagusta» από το Netflix. Γράφει επίσης ότι διάφορα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ασκούν πιέσεις σε βουλευτές να εξαιρεθούν από το πλαφόν στις τιμές του εμφιαλωμένου νερού.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον κύριο τίτλο «Επιλέγουν την παραμονή» γράφει ότι στο ΔΗΚΟ υπάρχουν εκείνοι που φωνάζουν εναντίον της Κυβέρνησης και στην ΕΔΕΚ υπάρχουν διαφωνίες για τους χειρισμούς στο Κυπριακό, ωστόσο οι ηγέτες των δύο κομμάτων δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποχωρήσουν από την Κυβέρνηση. Αλλού αναφέρει ότι αγγίζει τα 4 δις το αναθεωρημένο σχέδιο ανάπτυξης του «Αφροδίτη». Γράφει επίσης ότι επιστρέφουν στα σχολεία σήμερα οι εκπαιδευτικοί.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδό της, υπό τον τίτλο «Καλωσορίζουν τον Σεπτέμβριο με 735 πλειστηριασμούς τράπεζες και ταμεία» γράφει ότι ένα στα πέντε ακίνητα στη λίστα είναι κατοικία ή διαμέρισμα μικρής και μεσαίας αξίας. Προβάλλει επίσης σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν στα Κούκλια, στις ανασκαφές που διευθύνει η καθηγήτρια Μαρία Ιακώβου. Αναφέρεται επίσης σε δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας ότι από τον ερχόμενο Οκτώβριο ξεκινά, με μικρό αριθμό παιδιών, η πιλοτική εφαρμογή σχεδίου εναλλακτικής φοίτησης και επανένταξης μαθητών με ακραία παραβατική συμπεριφορά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Παρουσιάστηκε στην Αστυνομία άνδρας που φέρεται να εγκατέλειψε τη σκηνή - Τι ισχυρίζεται

• Μονή Αββακούμ: Όσα δήλωσε ο συνήγορος των εν αργία Αρχιμανδριτών - «Μη δίκαιη δίκη» - Πότε έχει οριστεί η νέα δικάσιμος

• Σε κρίσιμη κατάσταση ο οδηγός του σκυβαλοφόρου - Η έκκληση της Αστυνομίας στους οδηγούς - Βίντεο

• Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένειες με ανήλικα - Ανάμεσα τους καρκινοπαθής μονογονιός

• Κάμερες σε σχολεία: Όλα έτοιμα για να πατήσουν record - Πώς θα ξεκινήσει η λειτουργία τους



Αβέρωφ: «Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί»- Τα λάθη της Κυβέρνησης, η πολιτική ζημιά και όσα συζήτησε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Αβέρωφ: «Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί»- Τα λάθη της Κυβέρνησης, η πολιτική ζημιά και όσα συζήτησε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Καλεσμένος στο Sigma, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», βρέθηκε ο βουλευτής και τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top