ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: Όσα δήλωσε ο συνήγορος των εν αργία Αρχιμανδριτών - «Μη δίκαιη δίκη» - Πότε έχει οριστεί η νέα δικάσιμος

Μονή Αββακούμ: Όσα δήλωσε ο συνήγορος των εν αργία Αρχιμανδριτών - «Μη δίκαιη δίκη» - Πότε έχει οριστεί η νέα δικάσιμος

Στην επιφάνεια έχουν έρθει και πάλι οι εξελίξεις με την Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι με τις έρευνες της Αστυνομίας και του Συνοδικού Δικαστηρίου να συνεχίζονται καθώς και την αναβολή της δίκης των μοναχών με την νέα δικάσιμο να έχει οριστεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο συνήγορος υπεράσπισης στην εκκλησιαστική δίκη των εν αργία Αρχιμανδριτών, Αναστάσιος Βαβούσκος, αναφερόμενος στο κατηγορητήριο των μοναχών σημείωσε ότι «είναι ποικιλοτρόπως άκυρο» και πρόσθεσε ότι «κατά τους ιερούς κανόνες όταν μια κατηγορία είναι αναληθής τότε απορρίπτονται όλες».

Ερωτηθείς για τις επιστολές που έστειλε προς την Ιερά Σύνοδο για το θέμα της διαδικασίας της υπόθεσης, ανέφερε ότι, «δεν αγνοήθηκαν ποτέ τα υπομνήματα μου προς το Συνοδικό Δικαστήριο, διότι στις 11 Μαΐου καταθέσαμε αίτημα ώστε να είμαστε παρόντες στις καταθέσεις των τεσσάρων μελών της αδελφότητας και μας απάντησε ο νυν εκκλησιαστικός εισαγγελέας ο οποίος δεν μπορεί να είναι εισαγγελέας αφού ήταν μέλος της ανακριτικής επιτροπής».

Παράλληλα σημείωσε ότι, τον διαβεβαίωναν ότι όλα τα ερωτήματα των δικηγόρων θα απαντηθούν στο πόρισμα το οποίο, όπως δήλωσε, δεν παρέλαβε ποτέ.

Επιπρόσθετα αναφερόμενος στις δηλώσεις του Επισκόπου Καρπασίας, σημείωσε ότι, «είμαι βέβαιος ότι δεν θα γίνει μια δίκαιη δίκη διότι υπάρχουν 25 ενστάσεις ακυρότητας της μέχρι τώρα διαδικασίας. Ο ίδιος ο Άγιος Καρπασίας είχε δώσει συνέντευξη και δήλωσε πως πρόκειται περί σκανδάλου».

Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο, ο κ. Βαβούσκος ανέφερε ότι το έχει δει και ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να συζητήσει επί της ουσίας ένα κατηγορητήριο το οποίο βασίζεται σε μια διαδικασία η οποία έχει 25 λόγους ακύρωσης, που το συνέταξε ένας κληρικός ο οποίος δεν μπορεί να είναι εισαγγελέας», κατέληξε.

Πάντως, μιλώντας στο ThemaOnline, ο Αναστάσιος Βαβούσκος δήλωσε ότι παραμένει συνήγορος υπεράσπισης των μοναχών και αναμένει αν θα τον δεχθούν στην επόμενη δικάσιμο και αν θα αναλάβει την υπεράσπιση ο Γεώργιος Στυλιανού.

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Παρουσιάστηκε στην Αστυνομία άνδρας που φέρεται να εγκατέλειψε τη σκηνή - Τι ισχυρίζεται

• Σε κρίσιμη κατάσταση ο οδηγός του σκυβαλοφόρου - Η έκκληση της Αστυνομίας στους οδηγούς - Βίντεο

• Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένειες με ανήλικα - Ανάμεσα τους καρκινοπαθής μονογονιός

• Κάμερες σε σχολεία: Όλα έτοιμα για να πατήσουν record - Πώς θα ξεκινήσει η λειτουργία τους



Αβέρωφ: «Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί»- Τα λάθη της Κυβέρνησης, η πολιτική ζημιά και όσα συζήτησε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Αβέρωφ: «Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί»- Τα λάθη της Κυβέρνησης, η πολιτική ζημιά και όσα συζήτησε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Καλεσμένος στο Sigma, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», βρέθηκε ο βουλευτής και τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top