ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άκουσε την ποινή του ο Κενάν Αγιάζ - Πόσα χρόνια θα «κάτσει» στη φυλακή

Άκουσε την ποινή του ο Κενάν Αγιάζ - Πόσα χρόνια θα «κάτσει» στη φυλακή

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών επέβαλε στον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγιάζ το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Χανσεάτης στο Αμβούργο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του παρατηρητηρίου για τη δίκη του, στη δικαστική ακρόαση της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου, ο Κενάν Αγιάζ ολοκλήρωσε τη δική του αγόρευση και άκουσε την ποινή του από το τριμελές δικαστήριο, στη βάση της μοναδικής κατηγορίας που υπήρχε εναντίον του, της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι η Κατηγορούσα Αρχή είχε προτείνη ποινή φυλάκισης 4,5 ετών στον Κενάν Αγιάζ.

«Πλέον, αναμένεται η σύνταξη και το σκεπτικό της απόφασης από το Δικαστήριο, κάτι που χρειάζεται περίοδο 2-3 μηνών, ενώ εναπόκειται πλέον σε διπλωματικούς χειρισμούς η υλοποίηση των όρων που είχε συμπεριλάβει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στην απόφαση της έκδοσής του στη Γερμανία. Δηλαδή, τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών της Γερμανίας και της Κύπρου, θα πρέπει να ρυθμίσουν την επιστροφή του Κενάν Αγιάζ στο νησί μας για να εκτίσει την ποινή του στις κυπριακές φυλακές», σημειώνεται.

«Τίθενται, λοιπόν, όλοι ενώπιον των ευθυνών τους απέναντι σε έναν αναγνωρισμένο πολιτικό πρόσφυγα και προστατευμένο από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς έχει κριθεί προ πολλού απειλούμενος από το τουρκικό δικτατορικό καθεστώς και τους πράκτορές του σε όλη την Ευρώπη. Όπως προκύπτει, πιο ξεκάθαρα από ποτέ, το ζήτημα είναι εξόχως πολιτικό και η ίδια η κυπριακή κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει αυτό τον άνθρωπο, ο οποίος καταδικάστηκε χωρίς ιδιαίτερα τεκμήρια εναντίον του», συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη δικαστική διαδικασία της Δευτέρας παρακολούθησαν Κούρδοι και Γερμανοί αλληλέγγυοι στον Κενάν και πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το κτήριο του Δικαστηρίου με αίτημα την απελευθέρωση του Κούρδου αγωνιστή.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εξελίξεις στην υπόθεση με το σκάφος στον Πρωταρά - Συνελήφθη ο 57χρονος οδηγός

• Τροχαίο με σκυβαλοφόρο: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες - Υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση ο οδηγός

• Αντιδράσεις στα κατεχόμενα: «Προπαγάνδα» η νέα σειρά του Netflix «Famagusta», ισχυρίζεται το «υπεξ»

• Κάμερες σε σχολεία: Όλα έτοιμα για να πατήσουν record - Πώς θα ξεκινήσει η λειτουργία τους

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: Έκανε έναρξη με Άννα Βίσση – «Είναι η πρώτη φορά σε πρεμιέρα που δεν…» - Δείτε βίντεο



Χρυσά διαβατήρια: Πώς απαντά ο πρώην Υπουργός που κατηγορείται - «Προαποφασισμένη στοχοποίηση» - Βίντεο

Χρυσά διαβατήρια: Πώς απαντά ο πρώην Υπουργός που κατηγορείται - «Προαποφασισμένη στοχοποίηση» - Βίντεο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας καταχωρήθηκε υπόθεση σε βάρος δέκα νομικών και φυσικών προσώπων, αναφορικά με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top