Ηλεκτρική διασύνδεση: Κατέληξαν σε συμφωνία Κύπρος και Ελλάδα - Τι αναφέρουν πληροφορίες

Ηλεκτρική διασύνδεση: Κατέληξαν σε συμφωνία Κύπρος και Ελλάδα - Τι αναφέρουν πληροφορίες

Σε συμφωνία ως προς το τελικό περιεχόμενου του ρυθμιστικού πλαισίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου φαίνεται να κατέληξαν οι Κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Φιλελεύθερος, οι ρυθμιστικές αρχές των δύο χωρών και ο ΑΔΜΗΕ κατέληξαν σε συμφωνία για το τελικό περιεχόμενο του ρυθμιστικού πλαισίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου Κρήτης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ΑΔΜΗΕ φαίνεται να συμφώνησε τελικά στην πρόταση που από την περασμένη εβδομάδα είχε καταθέσει ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Σημειώνεται ότι, με βάση το δημοσίευμα, συμφωνήθηκε η κυπριακή Κυβέρνηση να χρηματοδοτεί τις δαπάνες του ΑΔΜΗΕ από το 2025 μέχρι και τη λειτουργία του έργου το 2030 με 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο και συνολικά με 125 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα θα διατίθενται από τα έσοδα του κράτους από την εμπορία δικαιωμάτων ρύπων και όχι απευθείας από τους καταναλωτές.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE