ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανομβρία: Εκτίμηση για χαμηλά επίπεδα στη συνολική παραγωγή σταφυλιών

Ανομβρία: Εκτίμηση για χαμηλά επίπεδα στη συνολική παραγωγή σταφυλιών

Η συνολική παραγωγή σταφυλιών θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα λόγω της ανομβρίας και του καύσωνα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΟΔΑΠ Νίκο Σαββίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως η παρατεταμένη ανομβρία του περασμένου χειμώνα και ο καύσωνας τον περασμένο Ιούνιο έχουν σημαντικές συνέπειες στη γεωργία και την αμπελουργία. Παρά το ότι αρχικά η παραγωγή ήταν ικανοποιητική, δεν ευόδωσε και δεν ωρίμασε, είπε ενώ ανέφερε ότι η παραγωγή σε κιλά ανταποκρίνεται στα επίπεδα του προηγούμενου χρόνου.

Για αυτό το λόγο, παρά το γεγονός ότι ο ΣΟΔΑΠ μερίμνησε και βρήκε αγορά για να παραλάβει όλα τα σταφύλια των αμπελουργών, είναι πιθανό να μην παραλάβει 4000 τόνους σταφυλιών, όπως είχε προβλέψει πριν δύο μήνες, αλλά 2000 τόνους, είπε.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως "ο ΣΟΔΑΠ συνεχίζει την παραλαβή σταφυλιών και αναμένεται να παραλάβει περίπου 2 εκατομμυρίων κιλών ωστόσο μπορεί να απορροφήσει μέχρι και τέσσερα". Μέχρι τη Δευτέρα παρέλαβε από τους αμπελουργούς περισσότερους από 465 τόνους, είπε. Πρόσθεσε πως ο ΣΟΔΑΠ είναι διατεθειμένος φέτος να παραλάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες διότι έχουν φύγει τα αποθέματα προηγουμένων χρόνων.

«Έχουμε εξεύρει και αγορά με σκοπό το ξυνιστέρι που είναι το κύριο πρόβλημα πλεονάσματος από τα προηγούμενα χρόνια να φύγει αμέσως ποσότητα 1,5 εκατομ. φρέσκου κρασιού» είπε.

Σχετικά με τις τιμές που προσφέρει το ΣΟΔΑΠ είπε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια για να ικανοποιηθούν οι αμπελουργοί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Οργανισμού.

Χαρακτήρισε τέλος άνισο τον ανταγωνισμό που δέχονται τα κυπριακά κρασιά από τα εισαγώμενα διότι, όπως είπε, το κόστος παραγωγής στην Κύπρο είναι πολύ υψηλότερο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Επίθεση» σκάφους στον Πρωταρά: «Μήλο της Έριδος»… οι χελώνες - Παραδέχτηκε τις κατηγορίες ο χειριστής

• Εργάζεσαι με μερική απασχόληση; Μάθε ποια είναι τα δικαιώματα σου και οι υποχρεώσεις του εργοδότη

• Χειροπέδες σε δυο νεαρούς: Έριξαν πυροβολισμούς σε γαμήλιο γλέντι στην Πάφο

• Μέχρι που έφτασαν οι πληρότητες το φετινό καλοκαίρι – Οι προοπτικές για τον χειμώνα

• Αυτός είναι ο λόγος που ο Αντρέας Γεωργίου και η Σιμώνη Χριστοδούλου δεν μοίρασαν μπομπονιέρες στον γάμο τους

• Πολύ σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό – Όχημα παρέσυρε ποδηλάτη



Κόμματα: Μωσαϊκό θέσεων στο Κυπριακό - Έτοιμος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τριμερή

Κόμματα: Μωσαϊκό θέσεων στο Κυπριακό - Έτοιμος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τριμερή

Έτοιμος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για μια τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη και όπως ο ίδιος ανέφερε στους Δημοσιογράφους, έχει βολιδοσκοπεί από πλευράς των ΗΕ για συγκεκριμένες ημερομηνίες και έχει απαντήσει θετικά. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως τα ΗΕ έχουν ήδη καταρτίσει σχέδιο για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top