ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν θέλω ο μπαμπάς μου να είναι ο επόμενος νεκρός» - Το δραματικό μήνυμα του 12χρονου Ερέζ για την επιστροφή του πατέρα του από τη Χαμάς

«Δεν θέλω ο μπαμπάς μου να είναι ο επόμενος νεκρός» - Το δραματικό μήνυμα του 12χρονου Ερέζ για την επιστροφή του πατέρα του από τη Χαμάς

Την επιστροφή του πατέρα του, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής της Χαμάς κατά την πολύνεκρη επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ζήτησε με ένα συγκινητικό βίντεό του ο 12χρονος Ερέζ Καλντερόν ο οποίος επίσης βρέθηκε όμηρος για 52 ημέρες στα χέρια της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να τον σκέφτομαι. Άκουσα ότι οι τρομοκράτες δολοφόνησαν έξι ομήρους. Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι ότι δεν θέλω ο πατέρας μου να είναι ο επόμενος. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον πατέρα μου. Τρέμω από φόβο ότι θα μου πουν πως κάτι του συνέβη και θα τον χάσω. Δεν θέλω να μεγαλώσω ορφανός. Λίγο πριν μας χωρίσουν μου είπε "Ερέζ σε αγαπώ, μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά"» ανέφερε αρχικά στο μήνυμά του ο 12χρονος.

«Το μήνυμα αυτό μπορεί να φτάσει στον πατέρα μου όπως έφτασε σε μένα η φωνή της μητέρας μου όταν ήμουν όμηρος. Μπορεί να βοηθήσει να σωθεί και να επιστρέψει στο σπίτι. Είμαι απλά ένα παιδί που θέλει να έχει δίπλα τον πατέρα του. Δεν ζητάω πολλά, μόνο να έρθει πίσω ο πατέρας μου» καταλήγει στο συγκινητικό μήνυμά του ο νεαρός Ισραηλινός ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μαζί με την αδελφή του μετά από 52 ημέρες στα χέρια της Χαμάς.


Στο μήνυμα του ο Ερέζ περιγράφει, επίσης, όσα έζησε στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεία της επίθεσης της Χαμάς.

«Μας επιτέθηκαν οι τρομοκράτες και με έσυραν με τη βία χωρίς παπούτσια και χωρίς να καταλαβαίνω τι γινόταν γύρω μου. Με απομάκρυναν από την οικογένειά μου. Προσπάθησα να βρω τον πατέρα μου αλλά το μόνο που έβλεπα ήταν τρομοκράτες με όπλα και κορμιά αραδιασμένα στο πάτωμα. Φανταστείτε πώς ένιωσα όταν με χώρισαν από τον πατέρα μου που ήταν καλυμμένος με αίματα από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί. Είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Συνεχίζοντας την ανατριχιαστική περιγραφή του για όσα έζησε ο 12χρονος Ισραηλινός λέει «θυμάμαι το βλέμμα του πατέρα μου ενώ αιμορραγούσε και εμένα με απομάκρυναν. Με κοίταξε στα μάτια κι εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον φόβο που ένιωθα. Το μόνο που ήθελα ήταν να φωνάξω "μπαμπά, σωώσε με" αλλά δεν μπορούσα ούτε αυτό να κάνω. Το μόνο που έκανα ήταν να ψιθυρίσω "πατέρα, πατέρα" καθώς ένιωθα ότι λιποθυμώ. Υπήρχαν γύρω μου τρομοκράτες με όπλα που δεν μου επέτρεπαν να φωνάξω, να κλάψω».

«Όταν φτάσαμε στη Γάζα μου επιτέθηκαν πολλά άτομα και ένιωθα ότι ήθελαν να με σκοτώσουν. Δεν καταλάβαινα πώς μου συνέβη όλο αυτό, τι έπρεπε να κάνει ένα παιδί στην ηλικία μου; Όσο ήμουν όμηρος άκουγα τη μητέρα μου να κλαίει στο ραδιόφωνο και να λέει πόσο της λείπω. Ήθελα να κλάψω αλλά δεν μου το επέτρεπαν, ήθελα να την αγκαλιάσω αλλά δεν μπορούσα» κατέληξε στην περιγραφή του ο Ερέζ.

Ο Οφέρ Καλντερόν, ο πατέρας του 12χρονου Ερέζ, απήχθη στις 7 Οκτωβρίου μαζί με την κόρη του και αδελφή του αγοριού, Σαχάρ, ενώ στην ίδια επίθεση σκοτώθηκαν η γιαγιά των παιδιών Καρμέλα Νταν και η ξαδέρφη του Νόγια Νταν.

Η 16χρονη Σαχάρ και ο 12χρονος Ερέζ αφέθηκαν ελεύθεροι στις 27 Νοεμβρίου στο πλαίσιο μιας τότε προσωρινής κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και της Χαμάς.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Επίθεση» σκάφους στον Πρωταρά: «Μήλο της Έριδος»… οι χελώνες - Παραδέχτηκε τις κατηγορίες ο χειριστής

• Εργάζεσαι με μερική απασχόληση; Μάθε ποια είναι τα δικαιώματα σου και οι υποχρεώσεις του εργοδότη

• Χειροπέδες σε δυο νεαρούς: Έριξαν πυροβολισμούς σε γαμήλιο γλέντι στην Πάφο

• Μέχρι που έφτασαν οι πληρότητες το φετινό καλοκαίρι – Οι προοπτικές για τον χειμώνα

• Αυτός είναι ο λόγος που ο Αντρέας Γεωργίου και η Σιμώνη Χριστοδούλου δεν μοίρασαν μπομπονιέρες στον γάμο τους

• Πολύ σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό – Όχημα παρέσυρε ποδηλάτη



Κόμματα: Μωσαϊκό θέσεων στο Κυπριακό - Έτοιμος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τριμερή

Κόμματα: Μωσαϊκό θέσεων στο Κυπριακό - Έτοιμος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τριμερή

Έτοιμος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για μια τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη και όπως ο ίδιος ανέφερε στους Δημοσιογράφους, έχει βολιδοσκοπεί από πλευράς των ΗΕ για συγκεκριμένες ημερομηνίες και έχει απαντήσει θετικά. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως τα ΗΕ έχουν ήδη καταρτίσει σχέδιο για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top