ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στην Ιταλία για influencer που φέρεται να προσελήφθη ως άμισθη σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού

Σάλος στην Ιταλία για influencer που φέρεται να προσελήφθη ως άμισθη σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού

Σε κύριο θέμα της πολιτικής επικαιρότητας στην Ιταλία έχει εξελιχθεί σήμερα η επαγγελματική σχέση του υπουργού Πολιτισμού της χώρας Τζενάρο Σαντοζουλιάνο με την influencer Μαρία Ροζάρια Μπότσια, 42 ετών, η οποία κατάγεται από την Πομπηία.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Μπότσια θέλησε, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ευχαριστήσει τον Σαντζουλιάνο για το ότι «αποφάσισε να την επιλέξει ως σύμβουλο για σημαντικά και μεγάλου βάρους γεγονότα».



Οι σύμβουλοι του υπουργού διέψευσαν την είδηση, αλλά η Μπότσια άρχισε να αναρτά σειρά φωτογραφιών στις οποίες εικονίζεται μαζί με τον Σαντζουλιάνο σε διάφορες επισκέψεις του. Μεταξύ αυτών και στην Πομπηία, όπου αναμένεται να μεταβούν οι υπουργοί Πολιτισμού της ομάδας G7, στη σύνοδο που θα οργανωθεί σε τρεις εβδομάδες στην Κάτω Ιταλία.



Το ερώτημα που τέθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, όπως και από την αντιπολίτευση, είναι αν στην Μαρία Ροζάρια Μπότσια -η οποία έχει πτυχίο οικονομικών επιστημών- μπορεί να αποκαλύφθηκαν απόρρητες πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με την ασφάλεια των υπουργών που θα πάρουν μέρος στην σύνοδο.

Το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού το διέψευσε κατηγορηματικά. Παράλληλα διέψευσε και το ότι υπεγράφη τελικά ο διορισμός της ινφλουένσερ και «ειδικής σε θέματα μόδας» ως άμισθης συμβούλου του υπουργού.

Η ίδια η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε τηλεοπτική της συνέντευξη αναφέρθηκε χθες, Δευτέρα, το βράδυ στο όλο θέμα και υπογράμμισε ότι «o επικεφαλής του υπουργείου Πολιτισμού της εγγυήθηκε πως το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα -με ιδιαίτερη αναφορά στη συνεδρίαση των υπουργών πολιτισμού της G7- και ότι κυρίως δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ από τα δημόσια χρήματα των Ιταλών πολιτών, πάντα με αναφορά στο άτομο αυτό».

Η Μαρία Ροζάρια Μπότσια, όμως, χθες βράδυ ανήρτησε δυο σελίδες από έγγραφα που αφορούν το πρόγραμμα των εργασιών της G7 στη Νάπολη και την Πομπηία. Σήμερα, δε, πρόσθεσε ότι για τις επισκέψεις και τις μετακινήσεις της «δεν πλήρωσε η ίδια ποτέ ούτε ένα ευρώ» και ότι «όλα τα ταξίδια οργανώθηκαν από τον επικεφαλής της γραμματείας του υπουργού».



Η αντιπολίτευση ζήτησε από τον Ιταλό υπουργό Πολιτισμού να προσέλθει την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο της Ρώμης για να εξηγήσει λεπτομερώς τί ακριβώς συνέβη και ποια ήταν η επαγγελματική σχέση του με την Μαρία Ροζάρια Μπότσια.

O Τζενάρο Σαντζουλιάνο, από την πλευρά του, σε σημερινή του επιστολή που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα La Stampa, αναφέρει ότι «πρόκειται για μιντιακή θύελλα όπου δυσκολεύεται κανείς να ξεχωρίσει τις ψευδείς ειδήσεις από τα πραγματικά συμβάντα, τα οποία πάντως πρέπει να παρουσιαστούν στην πραγματική τους διάσταση».

«Θέλω να υπογραμμίσω, δε, ότι το υπουργείο μας δεν ξόδεψε ποτέ ούτε ένα ευρώ, ούτε για έναν καφέ, για τα ταξίδια και την διαμονή της κυρίας Μπότσια» και ότι «η επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας δεν είχε ως αντικείμενο την G7 πολιτισμού», κατέληξε ο Ιταλός υπουργός.

Δείτε φωτογραφίες της 42χρονης Influencer

 
 

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Επίθεση» σκάφους στον Πρωταρά: «Μήλο της Έριδος»… οι χελώνες - Παραδέχτηκε τις κατηγορίες ο χειριστής

• Εργάζεσαι με μερική απασχόληση; Μάθε ποια είναι τα δικαιώματα σου και οι υποχρεώσεις του εργοδότη

• Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου ποδηλάτη

• Μέχρι που έφτασαν οι πληρότητες το φετινό καλοκαίρι – Οι προοπτικές για τον χειμώνα

• Αυτός είναι ο λόγος που ο Αντρέας Γεωργίου και η Σιμώνη Χριστοδούλου δεν μοίρασαν μπομπονιέρες στον γάμο τους



Κόμματα: Μωσαϊκό θέσεων στο Κυπριακό - Έτοιμος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τριμερή

Κόμματα: Μωσαϊκό θέσεων στο Κυπριακό - Έτοιμος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τριμερή

Έτοιμος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για μια τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη και όπως ο ίδιος ανέφερε στους Δημοσιογράφους, έχει βολιδοσκοπεί από πλευράς των ΗΕ για συγκεκριμένες ημερομηνίες και έχει απαντήσει θετικά. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως τα ΗΕ έχουν ήδη καταρτίσει σχέδιο για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top