ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: «Ήθελα να αποκοπώ από την οικογένειά μου», λέει ο 17χρονος που έσφαξε γονείς και αδελφό

Ιταλία: «Ήθελα να αποκοπώ από την οικογένειά μου», λέει ο 17χρονος που έσφαξε γονείς και αδελφό

Η οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία με τον 17χρονο Riccardo να σφάζει τους γονείς και τον αδελφό του έχει συγκλονίσει τη χώρα, ενώ όσο η υπόθεση εξετάζεται, τόσο πιο σοκαριστικές είναι οι πτυχές της υπόθεσης που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η Corriere, ο Riccardo, αφότου ομολόγησε το έγκλημά του, μίλησε για πρώτη φορά αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της πράξης του. O 17χρονος περιέγραψε με ψυχραιμία πώς η επιθυμία του να «αποκοπεί» από την οικογένειά του τον οδήγησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Ο Riccardo είπε πώς πίστευε ότι ένα μόνο χτύπημα με το μαχαίρι θα ήταν αρκετό για να σκοτώσει τον πατέρα, τη μητέρα και τον αδελφό του Lorenzo. Είχε σχεδιάσει το έγκλημα στο μυαλό του για μέρες, ίσως και μήνες, σκεπτόμενος ότι οι συγγενείς του θα κατέρρεαν αμέσως, όπως σε ένα βιντεοπαιχνίδι. «Νόμιζα ότι ένα χτύπημα θα ήταν αρκετό για να σκοτώσω», είπε.

Όταν συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως τα είχε φανταστεί, χτύπησε τα θύματά του επανειλημμένα, δηλώνοντας πως ένιωθε τον πόνο τους και δεν το επιθυμούσε. Μετά την επίθεση, ο Riccardo έβαλε το μαχαίρι στο μαξιλάρι του, αλλά σύντομα το ξαναπήρε και βγήκε στο δρόμο για να καλέσει την αστυνομία. Όπως ομολόγησε, η σκέψη να εξοντώσει την οικογένειά του τον απασχολούσε όλη την ημέρα εκείνου του Σαββάτου, πριν προχωρήσει στην αποτρόπαιη πράξη βίας.

Για τους δικαστές και την αστυνομία, δεν αποκλείεται η αφορμή να ήταν το πάρτι γενεθλίων του πατέρα Fabio, που έγινε λίγες ώρες πριν το έγκλημα. Οι συγγενείς, παππούδες, θείοι και ξαδέλφια ήταν παρόντες στη βίλα για το δείπνο, αλλά κανείς δεν παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στον Riccardo, εκτός από το ότι ήταν πάντα λίγο εσωστρεφής.

Όταν ήταν «σίγουρος ότι οι γονείς του κοιμόντουσαν», ο Riccardo σηκώθηκε από το κρεβάτι, κατέβηκε σιγά σιγά τις σκάλες και πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, με λάμα μεγαλύτερη από είκοσι εκατοστά. «Χτύπησα πρώτα τον Lorenzo, απλώς επειδή ήταν πιο κοντά μου. Δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος», είπε στην ομολογία του αναφερόμενος στον αδελφό του.

Παρά το φρικτό έγκλημα, ο Riccardo δήλωσε ότι «δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος» πίσω από την εξόντωση της οικογένειάς του. Ανέφερε μόνο ένα αίσθημα «δυσφορίας» και την αίσθηση ότι ήταν «ένα ξένο σώμα» μέσα στην οικογένειά του: «Νόμιζα ότι αν τους σκότωνα, θα μπορούσα να ζήσω ελεύθερα, αποκομμένος από την οικογένειά μου, να ζήσω μόνος», είπε στους ανακριτές.

Ο Riccardo δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς αυτό το «αίσθημα ελευθερίας» θα εκδηλωνόταν. Παρόλο που οι γονείς του «ήταν πάνω του», οι φίλοι και οι γνωστοί περιγράφουν ότι αυτό ήταν απλώς οι ανησυχίες που έχουν όλοι οι γονείς για τα έφηβα παιδιά τους. Αυτό το καλοκαίρι, είχε πάει διακοπές μαζί τους, αλλά και με φίλους. Στις 21 Ιουλίου, ήταν καλεσμένος μαζί με άλλα παιδιά σε μια παραθαλάσσια κατοικία ενός συμμαθητή του στην Τοσκάνη. Οι φίλοι του λένε ότι γελούσε, έκανε αστεία, άκουγε ραπ μουσική όπως πολλοί άλλοι έφηβοι, χωρίς να δείχνει σημάδια φανατισμού.

Ωστόσο, στους εισαγγελείς ανηλίκων είπε κάτι διαφορετικό. Ανέφερε ότι άκουγε «λυπητερή μουσική» γιατί έτσι ένιωθε. Ειδικά, μίλησε αυθόρμητα για ένα τραγούδι των Beatles, το «The Long and Winding Road». Αυτή η μελαγχολική μπαλάντα είχε γίνει το soundtrack της καθημερινότητάς του.

Κατά την ανάκριση, μίλησε επίσης για την «επιθυμία να πάει να πολεμήσει στην Ουκρανία». Μια περίεργη δήλωση που ο Riccardo δεν είχε αποκαλύψει ποτέ σε κανέναν, και όπως εξήγησε ο ίδιος, «δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έκανα». Η ιδέα ότι ο Riccardo ήθελε να πολεμήσει στο Ανατολικό μέτωπο φαίνεται παράλογη ακόμα και στους πιο κοντινούς του φίλους. «Όχι, δεν το πιστεύω. Κάποιες φορές κάναμε αστεία, λέγαμε ότι αν αποτυγχάναμε στις εξετάσεις, θα το σκάγαμε από το σπίτι και θα πηγαίναμε να πολεμήσουμε στην Ουκρανία», εξηγεί ένας φίλος του. «Υπήρχε μια τάση στο TikTok, όπου τα παιδιά έκαναν αστεία ότι θα πήγαιναν να πολεμήσουν, αλλά ήταν καθαρά αστείο. Δεν το παίρναμε στα σοβαρά».

Κατά την ανάκριση, οι δικαστές ρώτησαν τον Riccardo αν υπήρξαν γεγονότα που επηρέασαν τις πράξεις του. Εκτός από τη «λυπητερή» μουσική, ανέφερε και τα βιντεοπαιχνίδια: «Παίζαμε ένα παιχνίδι για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ο Riccardo δεν ήταν φανατικός», συνεχίζει ο φίλος του. Στην ομολογία του, ο Riccardo εξήγησε ότι συνειδητοποίησε πως «το να τους σκοτώσω όλους δεν ήταν η λύση»: «Αλλά πλέον ήταν αμετάκλητο».

Οι πρώτες κουβέντες από τον δικηγόρο του

Ο Riccardo συναντήθηκε με τον νέο του δικηγόρο, Amedeo Rizza, μέσα στη φυλακή Beccaria το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου. Ο 17χρονος περιγράφηκε ως «πολύ επηρεασμένος» και με επίγνωση του τι είχε κάνει. Σε στιγμές απελπισίας, όταν η αφήγησή του διακόπηκε λόγω των δακρύων, το αγόρι επανέλαβε ότι ήξερε ότι «δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω», ότι αυτό που είχε συμβεί ήταν «μη αναστρέψιμο».

«Είναι πιο διαυγής απ' ό,τι κατά την πρώτη ανάκριση, υπογράμμισε ο δικηγόρος Rizza. «Τώρα συνειδητοποιεί πραγματικά τι έκανε». Στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής της φυλακής ανηλίκων, ο νεαρός που κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία με πρόθεση, έχει ήδη συναντηθεί με παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Η ακρόαση για την επικύρωση της σύλληψης και η ανάκριση ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Έκκληση Αστυνομίας για το θανατηφόρο στη Λεμεσό - Ζητά την βοήθεια του κοινού

• Αλλάζει όνομα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης - Εκτός οργάνων οι βουλευτές, θα συμμετέχουν μόνο στο «Εθνικό Συμβούλιο», καταργεί την ΚΕ

• Μελέτη ΠΟΥ: Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ κινητών και καρκίνου του εγκεφάλου

• Νέα διαδικτυακή απάτη - Έτσι ξεγέλασαν 68χρονο και του απέσπασαν πέραν των 180 χιλιάδων ευρώ

• Εργάζεσαι με μερική απασχόληση; Μάθε ποια είναι τα δικαιώματα σου και οι υποχρεώσεις του εργοδότη



Νέο, εντατικό γύρο διαβουλεύσεων για συλλογικές συμβάσεις ξενοδοχείων - Όσα ανακοίνωσε ο Υπ. Εργασίας

Νέο, εντατικό γύρο διαβουλεύσεων για συλλογικές συμβάσεις ξενοδοχείων - Όσα ανακοίνωσε ο Υπ. Εργασίας

Την έναρξη νέου, εντατικού κύκλου διαβουλεύσεων μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών, με τη διαμεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να συμφωνηθεί συλλογική σύμβαση για την ξενοδοχειακή βιομηχανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός, Γιάννης Παναγιώτου, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα στο γραφείο του με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top