ΔΙΕΘΝΗ

Ποια είναι η Ιταλίδα influencer που φέρεται να προσελήφθη ως σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού της χώρας

Ποια είναι η Ιταλίδα influencer που φέρεται να προσελήφθη ως σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού της χώρας

Σάλος έχει δημιουργηθεί με την είδηση ότι η 42χρονη Μαρία Ροζάρια Μπότσια έχει επιλεγεί από τον υπουργό πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντοζουλιάνο, ως σύμβουλος για «σημαντικά και μεγάλου βάρους γεγονότα», όπως ανακοίνωσε η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, πέραν της φύσης της επαγγελματικής σχέσης που έχει η Μπότσια με τον υπουργό, το αν η influencer αμείβεται από το κράτος και αν πράγματι γνωρίζει «φλέγουσες» απόρρητες κυβερνητικές πληροφορίες, ερωτηματικά προκύπτουν και γύρω από το ποια είναι η Μαρία Ροζάρια Μπότσια. 

Το προφίλ της Μαρία Ροζάρια Μπότσια - Από το κατάστημα νυφικών στην Πομπηία ως τη Σύνοδο G7


Η Μαρία Ροζάρια Μπότσια κατάγεται από την Πομπηία και προτού γίνει το «σκανδαλώδες» πρόσωπο που ποζάρει δίπλα από τον Σαντζουλιάνο σε πολλές επίσημες περιστάσεις, στο προφίλ της στο Linkedin αναφέρει ότι έχει πάρει δύο πτυχία στα Οικονομικά, το ένα το 2005 από το «Πανεπιστήμιο Παρθενόπη» και το άλλο στα Οικονομικά και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Pegaso Telematic.

Τον περασμένο Απρίλιο, και πάλι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέβασε στο Linkedin, η ίδια αναφέρει ότι κατείχε μια θέση ως καθηγήτρια στις Επιστήμες της Επικοινωνίας και τα Ψηφιακά Μέσα στο Πανεπιστήμιο Federico II, και τον Μάιο άλλη μία θέση στο Πανεπιστήμιο «Luigi Vanvitelli», ως διδάσκουσα στον τομέα του Επικοινωνιακο'υ Σχεδιασμού και Μάρκετινγκ μεταξύ ηθικής και δεοντολογίας.

Ο ιστότοπος napoli.corriere.it, ο οποίος έκανε ένα «πορτρέτο» στην Μπότσια, αναφέρει πως έχει εργαστεί ως σύμβουλος και ως διδάσκουσα και σε άλλα ιταλικά πανεπιστήμια, από το Bocconi μέχρι το Σαπιένζα, μέχρι και το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, τα οποία τα αναφέρει και στο προφίλ της στο Facebook.  

Όπως φαίνεται, επίσης, από το ίδιο ειδησεογραφικό μέσο, η Μπότσια είναι γνωστή στον σημερινό δήμαρχο της Πομπηίας, Καρμίν Λο Σάπιο, ο οποίος διοργάνωσε μια τελετή στο δημαρχείο στις 23 Ιουλίου για να παραδώσει στον Σαντζουλιάνο τα κλειδιά της πόλης - όπου βρισκόταν συνοδευόμενος από τη 42χρονη- αφού η Πομπηία θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο Πολιτισμού της G7 αυτόν τον μήνα. «Την γνωρίζω από τότε που γεννήθηκε», λέει ο Λο Σάπιο. «Δεν ξέρω τον προπάππο της, αλλά ξέρω τον παππού της, τον πατέρα της, τους θείους της: πουλούσαν ρούχα σε όλη τους τη ζωή. Η Μαρία Ροζάρια εργάζεται σε ένα από αυτά τα μαγαζιά, δεν ξέρω αν είναι του θείου της ή του πατέρα της, όπου πουλάνε νυφικά. Στην Πομπηία», συνεχίζει ο δήμαρχος,

«Αυτή η γυναίκα έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις. Πριν από τρία χρόνια, ήρθε στην πόλη με μια ένωση επιχειρηματιών γαλακτοκομικών προϊόντων, από τις περιοχές της Καζέρτα και του Σαλέρνο, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της πόλης που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, και δώρισε τα προϊόντα αυτά στους συμμετέχοντες που ήρθαν στο περίπτερό τους. Τον περασμένο Απρίλιο... κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ομορφιάς που διοργανώσαμε στην Πομπηία, έφερε πανεπιστημιακούς καθηγητές και γιατρούς, προωθώντας διάφορες εξετάσεις για ορισμένες ασθένειες, όλες πολύ καλά οργανωμένες. Δεν μου είχε πει ποτέ αν έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται με τον υπουργό Σαντζουλιάνο. Η οικογένεια (της Μπότσια)  είχε πάντα καταστήματα με είδη ένδυσης. Η ίδια η Μαρία Ροζάρια άνοιξε ένα κατάστημα με νυφικά πριν από μερικά χρόνια. Έκλεισε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, προφανώς επειδή η επιχείρηση δεν πήγαινε καλά», δήλωσε ο δήμαρχος της Πομπηίας.

Από το 2022 έως το 2024, η Μπότσια εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια στην εταιρεία Cult Communication srl, και από το 2017 εμφανίζεται επίσης ως σύμβουλος μόδας για τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Βατικανό και για την ορχήστρα του Φεστιβάλ Σαν Ρέμο (από το 2018).

Η «στροφή» στην πολιτική και οι αντικρουόμενες απαντήσεις της κυβέρνησης για τον ρόλο της

Το προφίλ της 42χρονης, η οποία έχει περίπου 33.000 ακόλουθους στο Instagram, γίνεται πιο «πολιτικό» από φέτος το καλοκαίρι.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Μπότσια θέλησε, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ευχαριστήσει τον Σαντζουλιάνο για το ότι «αποφάσισε να την επιλέξει ως σύμβουλο για σημαντικά και μεγάλου βάρους γεγονότα»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Χειροπέδες στον οδηγό που παρέσυρε και τραυμάτισε τον 42χρονο ποδηλάτη

• Διασωληνωμένο στο Μακάρειο Νοσοκομείο το 2χρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό

• Στέφανος Κασσελάκης: Αυτό το όνομα προτείνει ως νέο για το κόμμα

• Νέα διαδικτυακή απάτη - Έτσι ξεγέλασαν 68χρονο και του απέσπασαν πέραν των 180 χιλιάδων ευρώ

• Εργάζεσαι με μερική απασχόληση; Μάθε ποια είναι τα δικαιώματα σου και οι υποχρεώσεις του εργοδότη

• Μελέτη ΠΟΥ: Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ κινητών και καρκίνου του εγκεφάλου



Σεισμός 4,8 ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή της Πάφου- Έγινε αισθητός σε όλη την Κύπρο

Σεισμός 4,8 ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή της Πάφου- Έγινε αισθητός σε όλη την Κύπρο

Σεισμός σημειώθηκε στις 00.30 στην περιοχή της Πάφου και έγινε αισθητός σε όλη την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top