ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ-Οι πρόσφατες εκλογές-κυπριακό και η σχέση με την κυβέρνηση

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ-Οι πρόσφατες εκλογές-κυπριακό και η σχέση με την κυβέρνηση

Ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ η οποία συνεδριάζει στις 6.30 την Τετάρτη, αναμένεται να γίνει ανάλυση του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών και η ήττα που υπέστη το κόμμα στις ευρωεκλογές, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, οι οποίες δεν βρίσκουν σύμφωνο το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 24 περασμένου Ιουλίου, είχε αναβληθεί λόγω έλλειψης απαρτίας. Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ είχε αναφέρει πως «η αναβολή ήταν επιβεβλημένη για να μην υπάρξει οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εγκυρότητας των αποφάσεων οι οποίες θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές. Η έλλειψη απαρτίας ήταν αποτέλεσμα δικαιολογημένης απουσίας σημαντικού αριθμού μελών, αναφερόταν στην ανακοίνωση του κόμματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον των μελών της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να κατατεθούν οι θέσεις και οι απόψεις των μελών της Γραμματείας του κόμματος, όπως αυτές καταγράφηκαν μετά το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών του Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οποιεσδήποτε εισηγήσεις εκ μέρους των μελών του σώματος. Εκτός από το αποτέλεσμα των εκλογών και οι λόγοι που οδήγησαν το κόμμα στην ήττα και στην απώλεια της έδρας στο ευρωκοινοβούλιο, η Γραμματεία του κόμματος έχει ασχοληθεί τόσο με το κυπριακό και τις εξελίξεις, αλλά και τις σχέσεις της ΕΔΕΚ με την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη. Στη συνέχεια αναμένεται να ακουστούν οι απόψεις και οι εισηγήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Μπορεί η ΕΔΕΚ να κρατά χαμηλούς τόνους σε ότι αφορά τη σχέση του κόμματος με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους διαδρόμους ωστόσο υπάρχει γκρίνια και απογοήτευση για το γεγονός ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης κρατά αποστάσεις από τα κόμματα που τον στήριξαν, ενώ δεν υπάρχει συντονισμός μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων και του Προεδρικού, για αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ζήτημα  για την ΕΔΕΚ είναι το κυπριακό για το οποίο ήταν γνωστές οι αντίθετες απόψεις με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, εντούτοις το κόμμα περιορίζεται σε ανακοινώσεις. «Για το κόμμα μας, υπάρχουν κόκκινες γραμμές στο κυπριακό τις οποίες δεν πρόκειται να υπερβούμε» ανέφερε πηγή από την ΕΔΕΚ στο «T».

Παραμένει στην κυβέρνηση η ΕΔΕΚ

Πάντως, ο Μαρίνος Σιζόπουλος επανέλαβε πως το κόμμα του είναι στην κυβέρνηση και τη στηρίζει. Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωσε ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να εκφράζουμε διαφορετική θέση εκεί και όπου για θέματα αρχών οι θέσεις της ΕΔΕΚ παραμένουν σταθερές και αναλλοίωτες». Ο Μαρίνος Σιζόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να συναινέσει στην παρουσία του Τούρκου ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ. Χαρακτήρισε μάλιστα την κίνηση «ως τακτική προς λάθος πολιτική κατεύθυνση».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Έκλεισε η συμφωνία με Τσίρειο για Park and Ride - Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό

• Μονή Αββακούμ: Δεν αποφάσισε ακόμη ο Γ. Στυλιανού αν θα εκπροσωπήσει τους μοναχούς - Τι τον προβληματίζει

• Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε αυτές τις περιοχές - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

• Έκλεβε εργαλεία και υλικά από υπό ανέγερση οικοδομή - Χειροπέδες σε 36χρονο

• Αισθητός ο σεισμός στην Πάφο: Προκάλεσε ανησυχία - Καμία αναφορά για ζημιές

• Τα νεότερα με την κατάσταση υγείας του 2χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top