ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεμεσός: Έκλεισε η συμφωνία με Τσίρειο για Park and Ride - Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό

Λεμεσός: Έκλεισε η συμφωνία με Τσίρειο για Park and Ride - Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό

Έφυγε το καλοκαίρι και είναι θέμα χρόνου να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, με τον «εφιάλτη» της ανυπόφορης κίνησης στους δρόμους να ξαναζωντανεύει.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης αναφέρθηκε στα μέτρα τα οποία τροχοδρομούνται για απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην επαρχία της Λεμεσού.

«Στη Λεμεσό έχουμε κάποια μέτρα που θα εφαρμοστούν αρχές Σεπτεμβρίου και κάποια μέτρα που είτε εφαρμόζονται και επεκτείνονται είτε θα εφαρμοστούν στο εγγύς μέλλον», σημείωσε.

Όσο αφορά τις νέες δράσεις, ο κ. Βαφεάδης επεσήμανε θα λειτουργήσει μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται Intercity Express, η οποία θα παρέχει ακόμα μια διαδρομή από Λεμεσό προς Λευκωσία και από Λευκωσία προς Λεμεσό.

«Η Λεμεσός είχε μια υπεραστική διαδρομή, η οποία ξεκινούσε από το λιμάνι, πήγαινε στον παραλιακό και σε κάποια φάση έβγαινε στον αυτοκινητόδρομο. Τώρα θα πηγαίνει από το λιμάνι στον αυτοκινητόδρομο και θα κινείται παράλληλα από τον αυτοκινητόδρομο, θα μαζεύει επιβάτες και θα έρχεται Λευκωσία με πολύ λίγες στάσεις», εξήγησε.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βαφεάδης, αυτή η διαδρομή θα παρέχει μια πιο γρήγορη και πιο καλή εξυπηρέτηση ενώ υπάρχει ήδη εκδηλωμένο ενδιαφέρον από άτομα που θα χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με το Τσίρειο Στάδιο ώστε να λειτουργήσει Park and Ride στον χώρο.

«Οπότε η γραμμή Intercity Express θα περνά από Τσίρειο και άλλα σημεία, όπως για παράδειγμα στον Άγιο Γεώργιο Χαβούζας (αλλά εκεί δεν θα έχει park and ride) και θα πηγαίνει Λευκωσία. Ελπίζω με αυτή την υπηρεσία, να μειώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος να έρθει από Λεμεσό στη Λευκωσία και να μαζέψουμε επιβάτες», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι το Υπουργείο Μεταφορών βρίσκεται σχεδόν σε συμφωνία με τις Αρχές του Alphamega για να λειτουργήσει Park and Ride σε εκείνο τον χώρο.

«Μιλούμε με ΕΜΕΛ για να δούμε πως και αν βολεύει να το χρησιμοποιήσει, ώστε να πέρνα η βασική υπηρεσία από εκεί. Έχουμε 1-2 χώρους ακόμη υπόψη μας για Park and Ride και θα δούμε πως μπορούμε να εντοπίσουμε κι άλλους», πρόσθεσε.

Κυκλική διαδρομή σε Ύψωνα και Πολεμίδια

Αναφορικά με την ΕΜΕΛ, ο Υπουργός ανέφερε ότι λειτουργεί μια κυκλική διαδρομή για απογευματινές χρήσεις στον Ύψωνα.

«Είχε ξεκινήσει με 400 επιβατικές διαδρομές την βδομάδα αλλά αυξάνονται κατά πολύ, αφού έγινε αποδεκτό από τον κόσμο. Παράλληλα, η ΕΜΕΛ συζητά με τον Δήμο Πολεμιδιών για κυκλική διαδρομή, η οποία θα αφορά μεταφορά μαθητών τα απογεύματα. Θα στοχεύει στο να μεταφέρει μαθητές στις απογευματινές τους ασχολίες, φροντιστήρια, δραστηριότητες κτλ.», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι σε επίσκεψη που είχε περί τα τέλη Ιουλίου στη Λεμεσό, συναντήθηκε με τους Δημάρχους και με τον Δήμαρχο Λεμεσού, έχουν εντοπιστεί διάφορες δράσεις που θέλουν να προχωρήσουν όπως κάποιες μονοδρομήσεις, κάποιους χώρους ήπιας κυκλοφορία αυτοκίνητων για να αναβαθμιστεί η χρήση ποδήλατου.

«Όλα αυτά έχουν σκοπό να δημιουργηθούν συνθήκες που επιτρέπουν την εναλλακτική μεταφορά πολιτών. Αλλά θα κινηθούν άμεσα τον Σεπτέμβρη άλλα ελπίζουμε ως τα Χριστούγεννα να λειτουργούν με κάποιες άλλες δράσεις», είπε καταληκτικά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Δεν αποφάσισε ακόμη ο Γ. Στυλιανού αν θα εκπροσωπήσει τους μοναχούς - Τι τον προβληματίζει

• Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε αυτές τις περιοχές - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

• Έκλεβε εργαλεία και υλικά από υπό ανέγερση οικοδομή - Χειροπέδες σε 36χρονο

• Αισθητός ο σεισμός στην Πάφο: Προκάλεσε ανησυχία - Καμία αναφορά για ζημιές

• Τα νεότερα με την κατάσταση υγείας του 2χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό



Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ-Οι πρόσφατες εκλογές-κυπριακό και η σχέση με την κυβέρνηση

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ-Οι πρόσφατες εκλογές-κυπριακό και η σχέση με την κυβέρνηση

Ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ η οποία συνεδριάζει στις 6.30 την Τετάρτη, αναμένεται να γίνει ανάλυση του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών και η ήττα που υπέστη το κόμμα στις ευρωεκλογές, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, οι οποίες δεν βρίσκουν σύμφωνο το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top