ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ο 17χρονος μαχαίρωσε τον πατέρα του ενώ αυτός του ζητούσε βοήθεια

Ιταλία: Ο 17χρονος μαχαίρωσε τον πατέρα του ενώ αυτός του ζητούσε βοήθεια

υγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες του φονικού με δράστη τον 17χρονο Ρικάρντο που έχει σοκάρει την Ιταλία καθώς ο ανήλικος σκότωσε με μαχαιριές τον αδερφό του και τους γονείς του.

ύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο 17χρονος δολοφόνησε πρώτα τον 12χρονο αδελφό του ενώ αυτός κοιμόταν. Όταν, δε, οι γονείς του ξύπνησαν από τις κραυγές του παιδιού, ο Ρικάρντο τους μαχαίρωσε και αυτούς μέχρι θανάτου.

Όπως αποκαλύφθηκε, μάλιστα, ο Φάμπιο Τσιαρόνι, ο πατέρας των δύο παιδιών, δεν κατάλαβε ότι ήταν ο 17χρονος που είχε δολοφονήσει τον 12χρονο και γι' αυτό κάλεσε τον Ρικάρντο σε βοήθεια. «Μαχαίρωσα τον πατέρα μου ενώ αυτός μου φώναζε να τηλεφωνήσω για βοήθεια» ομολόγησε ο νεαρός δολοφόνος, σύμφωνα με την Il Difforme.

τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν είπε «δεν υπάρχει πραγματικός λόγος που τους σκότωσα. Ένιωθα σαν έναν ξένο σώμα στην οικογένειά μου. Ένιωθα καταπιεσμένος. Πίστευα ότι με να τους σκοτώσω θα ελευθέρωνα τον εαυτό μου» για να προσθέσει στη συνέχεια κατά την ομολογία του ότι «το κατάλαβα ένα λεπτό αργότερα ότι δεν θα ήμουν ελεύθερος με το να τους σκοτώσω».

Αρχικά, πάντως, ο 17χρονος δεν είπε την αλήθεια για το τραγικό φονικό καθώς υποστήριξε ότι ήταν ο πατέρας του που σκότωσε την μητέρα του, την 49χρονη Ντανιέλα Αλμπάνο και τον 12χρονο αδερφό του. Όπως υποστήριξε, πριν τελικά να ομολογήσει μετά από πολύωρη ανάκριση, είχε βρει τον πατέρα του να κάθεται σε μια καρέκλα στο δωμάτιο του αδελφού του έχοντας δίπλα το μαχαίρι και μπροστά το άψυχο κορμί της συζύγου του προσθέτοντας ότι τότε πήρε αυτός ένα μαχαίρι και τον σκότωσε.

Η απουσία, όμως, σημαδιών πάλης στο κορμί του 17χρονου προβλημάτισε τους αστυνομικούς, οι οποίο μετά από ώρες κατάφεραν να τον «σπάσουν» και να ομολογήσει.

italia-doloronia2

Ο Ρικάρντο με τους γονείς και τον αδελφό του

Για τους δικαστές και την αστυνομία, δεν αποκλείεται η αφορμή να ήταν το πάρτι γενεθλίων του πατέρα της οικογένειας, που έγινε λίγες ώρες πριν το έγκλημα. Οι συγγενείς, παππούδες, θείοι και ξαδέλφια ήταν παρόντες στη βίλα για το δείπνο, αλλά κανείς δεν παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στον Ρικάρντο, εκτός από το ότι ήταν πάντα λίγο εσωστρεφής.

Όταν ήταν «σίγουρος ότι οι γονείς του κοιμόντουσαν», ο 17χρονος σηκώθηκε από το κρεβάτι, κατέβηκε σιγά σιγά τις σκάλες και πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, με λάμα μεγαλύτερη από είκοσι εκατοστά. «Χτύπησα πρώτα τον Λορέντζο, απλώς επειδή ήταν πιο κοντά μου. Δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος», είπε στην ομολογία του αναφερόμενος στον αδελφό του.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Έκλεισε η συμφωνία με Τσίρειο για Park and Ride - Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό

• Μονή Αββακούμ: Δεν αποφάσισε ακόμη ο Γ. Στυλιανού αν θα εκπροσωπήσει τους μοναχούς - Τι τον προβληματίζει

• Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε αυτές τις περιοχές - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

• Έκλεβε εργαλεία και υλικά από υπό ανέγερση οικοδομή - Χειροπέδες σε 36χρονο

• Αισθητός ο σεισμός στην Πάφο: Προκάλεσε ανησυχία - Καμία αναφορά για ζημιές

• Τα νεότερα με την κατάσταση υγείας του 2χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό



Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ-Οι πρόσφατες εκλογές-κυπριακό και η σχέση με την κυβέρνηση

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ-Οι πρόσφατες εκλογές-κυπριακό και η σχέση με την κυβέρνηση

Ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ η οποία συνεδριάζει στις 6.30 την Τετάρτη, αναμένεται να γίνει ανάλυση του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών και η ήττα που υπέστη το κόμμα στις ευρωεκλογές, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, οι οποίες δεν βρίσκουν σύμφωνο το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top