ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

Οι επικείμενες εξελίξεις γύρω από το θέμα που αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Προβάλλονται, επίσης, οι έρευνες για τα χρυσά διαβατήρια και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον πρώην Υπουργό Συγκοινωνιών Μάριο Δημητριάδη, ο θάνατος ποδηλάτη ο οποίος παρασύρθηκε από νταλίκα, το θέμα των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία πρέπει να επιστραφούν από τα κόμματα, και η σύνοδος των Υπουργών Γεωργίας της MED9 που φιλοξένησε η Κύπρος.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Δίνουν με αλχημείες τα €125 εκατομμύρια» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από τις παρασκηνιακές επαφές για την ηλεκτρική διασύνδεση. Αλλού αναφέρει ότι ενώ αύριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων, στην Κύπρο οι Τράπεζες έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις των δανειστικών και μειώσεις των καταθετικών επιτοκίων. Γράφει αλλού ότι σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία, εκκρεμούν €2.5 εκατ. από τα κόμματα χωρίς οποιαδήποτε ενέργεια για επιστροφή τους.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Φωτογραφίζει Ν. Αναστασιάδη και σκόπιμο αποπροσανατολισμό» αναφέρει ότι ο πρώην Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης απορρίπτει τις εις βάρος του κατηγορίες και κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού "από όσους έχουν την πραγματική ευθύνη για το ΚΕΠ". Γράφει επίσης ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί σήμερα η συμφωνία με την Ελλάδα για το κλείσιμο των οικονομικών εκκρεμοτήτων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης, αλλά είναι πιθανό να μην υπάρξει απόφαση. Αλλού αναφέρει ότι με μεγάλη οικονομική ενίσχυση της επιτροπής αποζημιώσεων των κατεχομένων, η Τουρκία επιχειρεί να περιορίσει τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που προκάλεσαν απανωτές συλλήψεις για υπόθεση σφετερισμού ε/κ περιουσιών.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Αυτή είναι η φόρμουλα για το καλώδιο» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι αν το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα εγκρίνει τη συμφωνία με τον ΑΔΜΗΕ, η ΡΑΕΚ θα "κόβει" από τους καταναλωτές ένα τέλος δικτύου για τις ανάγκες του καλωδίου και η Κυβέρνηση θα επιστρέφει αυτό το ποσό εν είδει επιχορήγησης. Γράφει επίσης ότι 71χρονος κτύπησε με τη νταλίκα που οδηγούσε στη Λεμεσό ποδηλάτη και τον εγκατέλειψε νεκρό. Εντοπίστηκε αργά και είπε ότι δεν είχε αντιληφθεί τον ποδηλάτη. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι, σύμφωνα με καταγγελία, 67χρονη πήγε για καθετηριασμό, υπέστη θρόμβωση και κατέληξε.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στενές σχέσεις Αναστασιάδη και πέντε υπουργών με τη βιομηχανία διαβατηρίων» γράφει ότι, ακόμα και σήμερα, "η Πινδάρου καλύπτει τον Νίκο Αναστασιάδη και τον διεθνή εξευτελισμό της χώρας" για τα χρυσά διαβατήρια. Αλλού αναφέρει ότι στον ‘πάγο’ βρίσκεται ο δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς από τον Απρίλιο. Αναφέρει επίσης ότι οργιάζει και επεκτείνεται το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας και πως ζητούνται δραστικά μέτρα.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Κάλεσμα για υπομονή καθώς 'δεν λήφθηκαν ακόμη αποφάσεις για την Ενέργεια'» γράφει ότι η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να διαψεύσει δημοσιεύματα ότι λήφθηκαν τελικές αποφάσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση. Αλλού αναφέρει ότι τεράστιος όγκος αποδεικτικών στοιχείων έχει συγκεντρωθεί σε σχέση με το θέμα των χρυσών διαβατηρίων.  Προβάλλει επίσης τη χθεσινή υπουργική σύνοδο της MED9 και γράφει ότι η σοβαρή ξηρασία θα είναι η νέα κανονικότητα στην Κύπρο.

 Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Το άνοιγμα στην Ινδία βλέπει το Προεδρικό» γράφει ότι τις προοπτικές για σύναψη συμφωνιών και προσέλκυσης επενδυτών από την Ινδία στην Κύπρο και στην Ευρώπη συζήτησε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τους επικεφαλής της Eurobank. Αλλού γράφει ότι σε "πανδημία" εξελίχθηκε η στεγαστική κρίση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αναζητούνται ρυθμίσεις για τα έσοδα των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Έκλεισε η συμφωνία με Τσίρειο για Park and Ride - Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό

• Μονή Αββακούμ: Δεν αποφάσισε ακόμη ο Γ. Στυλιανού αν θα εκπροσωπήσει τους μοναχούς - Τι τον προβληματίζει

• Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε αυτές τις περιοχές - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

• Έκλεβε εργαλεία και υλικά από υπό ανέγερση οικοδομή - Χειροπέδες σε 36χρονο

• Αισθητός ο σεισμός στην Πάφο: Προκάλεσε ανησυχία - Καμία αναφορά για ζημιές

• Τα νεότερα με την κατάσταση υγείας του 2χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό



Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ-Οι πρόσφατες εκλογές-κυπριακό και η σχέση με την κυβέρνηση

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ-Οι πρόσφατες εκλογές-κυπριακό και η σχέση με την κυβέρνηση

Ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ η οποία συνεδριάζει στις 6.30 την Τετάρτη, αναμένεται να γίνει ανάλυση του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών και η ήττα που υπέστη το κόμμα στις ευρωεκλογές, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, οι οποίες δεν βρίσκουν σύμφωνο το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top