ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί - Εντάσσεται στην φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα της Κύπρου

Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί - Εντάσσεται στην φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα της Κύπρου

Δύο μετασεισμοί καταγράφτηκαν μέχρι στιγμής μετά τον σεισμό μεγέθους 4,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Χριστόδουλο Χατζηγεωργίου, ο οποίος σημείωσε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ότι ο σεισμός εντάσσεται στην φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε για το σεισμό, ο οποίος έγινε έντονα αισθητός στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού αλλά και στην υπόλοιπη Κύπρο, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 18 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά της Πάφου και εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα, ότι πρόκειται για μια περιοχή που διαχρονικά δίνει σεισμούς.

Ενδεικτικά σημείωσε πως τα τελευταία τριάντα χρόνια καταγράφηκαν οκτώ σεισμοί της τάξης του 4,5 – 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.  

Είναι συνέχισε, μια περιοχή που ουσιαστικά ενώνεται το κυπριακό τόξο με το ρήγμα μετασχηματισμού που είναι νότια της Πάφου μέχρι τις βόρειες ακτές που είναι δυτικά της Πόλης Χρυσοχούς.

Πρόκειται σημείωσε ο κ. Χατζηγεωργίου για σεισμό, που εντάσσεται στην φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα της Κύπρου.

Ερωτηθείς σχετικά ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανέφερε πως ο κόσμος θα πρέπει να είναι ενήμερος για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει από ένα σεισμό και να ενημερώνεται από την αρμόδια αρχή που είναι η Πολιτική Άμυνα και τα ενημερωτικά φυλλάδια.

Στις περιπτώσεις που θα έχουμε σεισμό μεγαλύτερου μεγέθους αυτό που θα πρέπει να έχουμε κατά νου μας είναι να προστατεύουμε τον εαυτό μας, είπε, προσθέτοντας πως «αν σώσουμε τον εαυτό μας τότε μπορούμε να βοηθήσουμε και άλλους».

Την ώρα του σεισμού, είπε, «προέχει να επιβιώσουμε εμείς οι ίδιοι», αφού όπως σημείωσε «δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να κάνουμε κάτι άλλο και η αντίδραση μας πρέπει να είναι άμεση».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Έκλεισε η συμφωνία με Τσίρειο για Park and Ride - Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό

• Μονή Αββακούμ: Δεν αποφάσισε ακόμη ο Γ. Στυλιανού αν θα εκπροσωπήσει τους μοναχούς - Τι τον προβληματίζει

• Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε αυτές τις περιοχές - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

• Έκλεβε εργαλεία και υλικά από υπό ανέγερση οικοδομή - Χειροπέδες σε 36χρονο

• Αισθητός ο σεισμός στην Πάφο: Προκάλεσε ανησυχία - Καμία αναφορά για ζημιές

• Τα νεότερα με την κατάσταση υγείας του 2χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό



Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ-Οι πρόσφατες εκλογές-κυπριακό και η σχέση με την κυβέρνηση

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ-Οι πρόσφατες εκλογές-κυπριακό και η σχέση με την κυβέρνηση

Ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ η οποία συνεδριάζει στις 6.30 την Τετάρτη, αναμένεται να γίνει ανάλυση του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών και η ήττα που υπέστη το κόμμα στις ευρωεκλογές, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, οι οποίες δεν βρίσκουν σύμφωνο το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top