ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως τις 6 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για την β΄ άτυπη ομάδα εργασίας για το Χαλλούμι

Έως τις 6 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για την β΄ άτυπη ομάδα εργασίας για το Χαλλούμι

Την υποβολή αιτήσεων για την επιλογή των μελών της δεύτερης συνέλευσης της άτυπης ομάδας εργασίας της Επιτροπής για το Χαλλούμι/Hellim δέχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως τις 6 Οκτωβρίου 2024.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκρότησε μια άτυπη ομάδα εργασίας για το Χαλλούμι/Hellim τον Ιούλιο του 2022, κατόπιν πρόσκλησης υποβολής υποψηφιοτήτων η οποία προκηρύχθηκε για την επιλογή των μελών της πρώτης συνέλευσης της εν λόγω ομάδας εργασίας. Μετά τη λήξη της διετούς θητείας της πρώτης συνέλευσης της άτυπης ομάδας εργασίας, η Επιτροπή προσκαλεί πλέον τα ενδιαφερόμενα άτομα να υποβάλουν αίτηση για να γίνουν μέλη της δεύτερης συνέλευσης της ομάδας εργασίας. 

Σημειώνεται ότι όλες οι λεπτομέρειες και οι πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμες στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και στον κανονισμό της ομάδας. 

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 6 Οκτωβρίου 2024. 

Προστίθεται ότι στο πλαίσιο της άτυπης ομάδας εργασίας γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και ορθών πρακτικών μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με τη συμμετοχή τους στο σύστημα ΠΟΠ για το Χαλλούμι/Hellim και επανεξετάζεται η λειτουργία του συστήματος επιθεώρησης για το Χαλλούμι/Hellim. Η ομάδα εργασίας επιδιώκει ενεργά να δημιουργήσει ευκαιρίες για τη στήριξη της δικοινοτικής συνεργασίας.

Όπως εξηγείται, η ομάδα εργασίας αποτελείται από δέκα μέλη κατ’ ανώτατο όριο, εκ των οποίων ίσος αριθμός προέρχεται από την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Αναφέρεται ότι τα μέλη είναι άτομα που διορίζονται για να εκπροσωπούν ένα κοινό συμφέρον, όπως εκπρόσωποι εμπορικών επιμελητηρίων, οργανώσεων γεωργών ή γαλακτοκομείων που ασχολούνται με την παραγωγή Χαλλουμιού/Hellim, σχετικών επαγγελματικών συμφερόντων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Η ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει περιοδικά.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις της ομάδας εργασίας υποστηρίζονται από το πρόγραμμα βοήθειας για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, το οποίο έχει ως στόχο να διευκολύνει την επανένωση της Κύπρου, ενθαρρύνοντας την οικονομική ανάπτυξη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ενώ προστίθεται ότι οι εργασίες της πρώτης συνέλευσης της ομάδας εργασίας συνέβαλαν στη βελτίωση των σχέσεων και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Έκλεισε η συμφωνία με Τσίρειο για Park and Ride - Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό

• Μονή Αββακούμ: Δεν αποφάσισε ακόμη ο Γ. Στυλιανού αν θα εκπροσωπήσει τους μοναχούς - Τι τον προβληματίζει

• Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε αυτές τις περιοχές - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

• Έκλεβε εργαλεία και υλικά από υπό ανέγερση οικοδομή - Χειροπέδες σε 36χρονο

• Αισθητός ο σεισμός στην Πάφο: Προκάλεσε ανησυχία - Καμία αναφορά για ζημιές

• Τα νεότερα με την κατάσταση υγείας του 2χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό



Οδηγίες από Ανώτατο για τρεις αναφορές του Προέδρου Δημοκρατίας

Οδηγίες από Ανώτατο για τρεις αναφορές του Προέδρου Δημοκρατίας

Οδηγίες σε σχέση με τρεις αναφορές, που έχει ενώπιον του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, επί τριών νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής, έδωσε την Τετάρτη το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top