ΔΙΕΘΝΗ

Ο σαδιστής ουρολόγος που βασάνισε χιλιάδες άνδρες – Οι ανατριχιαστικές περιγραφές των πρακτικών του

Ο σαδιστής ουρολόγος που βασάνισε χιλιάδες άνδρες – Οι ανατριχιαστικές περιγραφές των πρακτικών του

Σχεδόν 150 ακόμα άνδρες ασθενείς μήνυσαν τον καταδικασθέντα «σαδιστή» πρώην κορυφαίο ουρολόγο της Νέας Υόρκης, Darius Paduch, καθιστώντας την υπόθεση τη μεγαλύτερη που αφορά άνδρες θύματα, καθώς πρόκειται για 310 άτομα, όπως λένε οι δικηγόροι.

«Ο Darius Paduch εκμεταλλεύτηκε περισσότερους άνδρες ασθενείς από κάθε “αρπακτικό” στην ιστορία», είπε ο ενάγων δικηγόρος, Anthony T. DiPietro, στην nypost, με νέα δικαστικά έγγραφα να αναφέρουν ότι ο γιατρός κακοποίησε «όπως εκτιμάται χιλιάδες θύματα και επιζώντες».

Η «αρρώστια» του γιατρού δεν είχε όρια, καθώς σύμφωνα με συγκλονιστικές μαρτυρίες που κοινοποιήθηκαν στις καταθέσεις του ανωτάτου δικαστηρίου του Μανχάταν την Τρίτη, τα θύματα του ήταν από συνταξιούχοι έως και ανήλικοι.

Χορηγούσε έναν ορό στα πέη ορισμένων θυμάτων για να έχουν στύσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα και έκανε μεγεθύνσεις του πέους που οδήγησαν σε παραμόρφωση. Διενεργούσε κυστεοσκοπήσεις – όπου ένας σωλήνας έμπαινε στο πέος μέσω της ουρήθρας, χωρίς αναισθησία και ανάγκαζε μερικούς ασθενείς να σταθούν στα τέσσερα για εξευτελιστικές υποτιθέμενες εξετάσεις, όπως αναφέρουν τα έγγραφα.

Κατά τη διάρκεια ορισμένων συνεδριών, ο Paduch περπατούσε και με ένα στιλό έδειχνε σημεία του γυμνού σώματος του ασθενούς, «σαν να ενεργούσε ως καθηγητής», λένε τα δικαστικά έγγραφα.

 

«Είναι χειρότερο από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ», είπε η μητέρα ενός από τους τελευταίους ενάγοντες, που ήταν ασθενής του Paduch’s στο Ιατρικό Κέντρο Weill-Cornell.

«Το να μάθω τι συνέβη σε αυτές τις επισκέψεις σχεδόν με σκότωσε», συμπλήρωσε.

Ο Paduch συνελήφθη τον Απρίλιο του 2023 και καταδικάστηκε ποινικά τον Μάιο για 13 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 60 ετών.

Εργάστηκε ως ουρολόγος για χρόνια στο Ιατρικό Κέντρο Weill Cornell, στο New York-Presbyterian Hospital, στο Πανεπιστήμιο Columbia και στο Northwell Health Systems, το κύρος των οποίων τον βοήθησε να βρει ασθενείς για να προβεί στις πράξεις «περιποίησης», λένε τα δικαστικά έγγραφα.

«Οι ασθενείς εμπιστεύονται αυτά τα λεγόμενα “κορυφαία νοσοκομεία”, για να έχουν ασφαλή και σωστή ιατρική περίθαλψη για δύσκολες παθήσεις. Οι ασθενείς δεν πηγαίνουν σε ένα ιατρείο νομίζοντας ότι θα τους εκμεταλλευτεί κάποιος εγκληματίας με άσπρη ιατρική ποδιά», είπε ο DiPietro.

«Σε ορισμένα σημεία, η κακοποίηση έγινε ενώπιον νοσοκόμων, βοηθών και ακόμα και άλλων γιατρών», αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα.

Οι πράξεις του Paduch, υπό το πρόσχημα της απαραίτητης ιατρικής περίθαλψης, περιελάμβαναν οδηγίες στους ασθενείς να αυνανίζονται μπροστά του, ή να αυνανίζεται και ο ίδιος, ενώ συχνά χρησιμοποιούσε πορνογραφικό υλικό. Μερικές φορές μετρούσε τα πέη των ασθενών του σε στύση και χρησιμοποιούσε «σεξουαλικά παιχνίδια με φαλλικό σχήμα» σε βάρος τους.

Μάλιστα, ένας ασθενής έβλεπε τον Paduch για περισσότερο από μια δεκαετία, ξεκινώντας από την ηλικία των 7 ετών.

Ένα άλλο θύμα ήταν 13 ετών, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.

Ένα θύμα είπε ότι ο Paduch έσφιξε το πέος του τόσο δυνατά, που «είχε μελανιάσει για εβδομάδες μετά».

Ένας άλλος ενάγων ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός τού συνταγογράφησε τόσα περιττά φάρμακα, που υπέστη ηπατική ανεπάρκεια.

Επιπλέον, σε έναν 56χρονο ασθενή που βρισκόταν ξαπλωμένος σε ένα τραπέζι εξέτασης, ο Paduch του άνοιξε το φερμουάρ του παντελονιού του και του είπε ότι «ήθελε να δει πώς έμοιαζε ένα πέος σε στύση».

Ο Paduch συνέχισε να ασκεί την άρρωστη ιατρική του μέχρι τη σύλληψή του το 2023, αλλά τα δικαστικά έγγραφα ισχυρίζονται ότι οι εργοδότες του γνώριζαν την εξοργιστική κακοποίησή του τουλάχιστον από το 2017.

Ο DiPietro κατέθεσε μια αρχική αγωγή κατά του Paduch και των εργοδοτών του, όπως η Weill Cornell Medicine, το New York Presbyterian Hospital, το Northwell Health και το Columbia University, τον περασμένο Αύγουστο.

Τα 143 νέα θύματα δεν αποτελούν προς το παρόν μέρος κάποιας ομαδικής αγωγής, καθώς έχουν υποβάλει ατομικές μηνύσεις.

Ένας εκπρόσωπος του Weill Cornell είπε ότι το νοσοκομείο είναι «συντετριμμένο για αυτούς τους επιζώντες» και ότι το ίδρυμα έχει «εφαρμόσει βελτιώσεις στις πολιτικές και τις απαιτήσεις εκπαίδευσης, ενώ έχει ξεκινήσει νέα προγράμματα για την ασφάλεια των ασθενών, ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τέτοιων αποκρουστικών συμπεριφορών στο μέλλον».

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους Paduch, NewYork Presbyterian, Columbia και Northwell Health δεν απάντησαν στα αιτήματα της nypost για κάποιο σχόλιο.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Έκλεισε η συμφωνία με Τσίρειο για Park and Ride - Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό

• Μονή Αββακούμ: Δεν αποφάσισε ακόμη ο Γ. Στυλιανού αν θα εκπροσωπήσει τους μοναχούς - Τι τον προβληματίζει

• Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε αυτές τις περιοχές - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

• Έκλεβε εργαλεία και υλικά από υπό ανέγερση οικοδομή - Χειροπέδες σε 36χρονο

• Αισθητός ο σεισμός στην Πάφο: Προκάλεσε ανησυχία - Καμία αναφορά για ζημιές

• Τα νεότερα με την κατάσταση υγείας του 2χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό



Οδηγίες από Ανώτατο για τρεις αναφορές του Προέδρου Δημοκρατίας

Οδηγίες από Ανώτατο για τρεις αναφορές του Προέδρου Δημοκρατίας

Οδηγίες σε σχέση με τρεις αναφορές, που έχει ενώπιον του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, επί τριών νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής, έδωσε την Τετάρτη το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top