ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφικτός ο στόχος για τουρισμό μέχρι τέλος Νοεμβρίου - Οι «πιστές» αγορές

Εφικτός ο στόχος για τουρισμό μέχρι τέλος Νοεμβρίου - Οι «πιστές» αγορές

Ένα βήμα παραπάνω, συγκριτικά με το 2023, επιδιώκει να πετύχει φέτος η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου αναφορικά με τον μεγάλο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Παρόλο που ένας σημαντικός αριθμός ταξιδιωτών ανά το παγκόσμιο επιλέγει πλέον να προβαίνει σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα εν’ όψει των φθινοπωρινών μηνών, εντούτοις οι μέχρι σήμερα ενδείξεις καταδεικνύουν ότι τα πλείστα ξενοδοχεία θα καταφέρουν να παραμείνουν ανοικτά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Δώρος Τάκκας δήλωσε στο site μας ότι πέρσι η ξενοδοχειακή βιομηχανία παρέμεινε σε λειτουργία μέχρι τις αρχές και σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Φέτος ο στόχος είναι οι πλείστες μονάδες να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του τελευταίου μήνα του φθινοπώρου. «Είμαστε ικανοποιημένοι για το τι έχουμε πετύχει μέσα στο 2024 συγκριτικά με την περσινή χρονιά, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε σ’ εξέλιξη δύο πολέμους που επηρέασαν τον τουρισμό μας και ανέβασαν κατακόρυφα τον πληθωρισμό σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας ταυτόχρονα οικονομική στενότητα στον κόσμο. Πέρσι κατεβάσαμε ρολά περί τα μέσα Νοεμβρίου. Φέτος, θεωρούμε ότι ο στόχος να παραμείνουμε ανοικτοί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με ικανοποιητικές πληρότητες για την εποχή, είναι εφικτός, παρόλο που ασφαλή συμπεράσματα ακόμα δεν μπορούν να εξαχθούν. Το ευτύχημα είναι ότι πέραν από τους δύο πολέμους, δεν υπάρχει κάποια καινούργια αρνητική εξέλιξη που να προκαλεί ανησυχία», σημείωσε ο κ.Τάκκας.

Πιστές αγορές

Όσον αφορά τις αγορές που ταξιδεύουν περισσότερο στο νησί μας κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, αυτές είναι, κατά κύριο λόγο, η αγγλική, η σκανδιναβική και οι γερμανόφωνες αγορές (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία).

Οι Ρώσοι περιηγητές εξακολουθούν να επισκέπτονται τη χώρα μας σε μικρούς αριθμούς, καθότι είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στην Κύπρο μέσω άλλων χωρών, είτε από την Αρμενία (κυρίως), είτε από τη Σερβία ή τις αραβικές χώρες, γεγονός που συνεπάγεται με αυξημένα κόστα.

Όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, οι πτήσεις από τις χώρες αυτές προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. «Καμία απ’ αυτές τις αγορές δεν αναμένεται να τερματίσει τις πτήσεις της προς την Κύπρο. Ενδεχομένως να τις μειώσει όσο περνούν οι εβδομάδες, όχι όμως να τις τερματίσει», ξεκαθάρισε ο Δώρος Τάκκας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΑΣΥΞΕ, οι πληρότητες του φετινού Σεπτέμβρη ανά το παγκύπριο υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με τις αντίστοιχες περσινές πληρότητες, με τον στόχο να οριοθετείται στο 80% και τους ξενοδόχους να εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Σε ικανοποιητικά επίπεδα φαίνεται πως θα κυμανθεί και ο Οκτώβριος, με τις διανυχτερεύσεις να καλύπτουν, κατά μέσο όρο, γύρω στο 70% του συνόλου των κλινών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Έκλεισε η συμφωνία με Τσίρειο για Park and Ride - Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό

• Μονή Αββακούμ: Δεν αποφάσισε ακόμη ο Γ. Στυλιανού αν θα εκπροσωπήσει τους μοναχούς - Τι τον προβληματίζει

• Καιρός: Αλλαγή σκηνικού – Οι νεφώσεις γίνονται βροχές και καταιγίδες – Έρχεται και άνοδος της θερμοκρασίας

• Instagram: Τα stories δεν θα είναι όπως τα ξέραμε - Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται

• Αλλαγή ώρας 2024: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

• Eιρήνη Κωνσταντίνου: Οι διακοπές στο Dubai με την κόρη της σε ένα υπέροχο βίντεο



Αποφάσεις Υπουργικού: Νέοι διορισμοί, αποστέρηση κυπριακής υπηκοότητας και σειρά μεταρρυθμίσεων σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία

Αποφάσεις Υπουργικού: Νέοι διορισμοί, αποστέρηση κυπριακής υπηκοότητας και σειρά μεταρρυθμίσεων σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top