LIKE ONLINE

Η «πύλη της Κολάσεως» βρίσκεται στη Γη, είναι ορατή από το διάστημα και μεγαλώνει ανησυχητικά γρήγορα

Η «πύλη της Κολάσεως» βρίσκεται στη Γη, είναι ορατή από το διάστημα και μεγαλώνει ανησυχητικά γρήγορα

Στο κρύο και αφιλόξενο περιβάλλον της Σιβηρίας, υπάρχει μια γιγάντια τρύπα μέσα στεριά. Η ιστορία αυτής της «πύλης στην Κόλαση» στη Σιβηρία χρονολογείται από τον Ψυχρό Πόλεμο, όπως φαίνεται από αποχαρακτηρισμένες εικόνες από τη δεκαετία του 1960, όταν ήταν μόλις ορατή.

Το αυτό ακραίο φυσικό φαινόμενο είναι στην πραγματικότητα ένας τεράστιος κρατήρας που είναι συνέπεια των θερμοκρασιών στην Αρκτική που ανεβαίνουν. Συνέπεια αυτής της δραματικής κατάστασης είναι ότι ο πάγος ξεπαγώνει γρήγορα, με αποτέλεσμα να δημιουργεί «κρατήρες» όπως αυτός στη Σιβηρία.

Σύμφωνα με το business insider, η «πύλη στην Κόλαση» της Σιβηρίας δεν είναι στην πραγματικότητα ένας απλός κρατήρας. Είναι η μεγαλύτερη «αναδρομική απόψυξη» στον κόσμο.

Η Πύλη της Κόλασης συνεχώς μεγαλώνει
Η πύλη της κόλασης είναι σήμερα καθαρά ορατή από το διάστημα. Κι αυτό γιατί, σε μια περίοδο σχεδόν 30 ετών, η τρύπα έχει μεγαλώσει σε πρωτοφανή βαθμό. Μεταξύ 1991 και 2018, η τρύπα τριπλασίασε το μέγεθός της σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Η Πύλη της Κόλασης στη Σιβηρία, που αναφέρεται επίσης ως κρατήρας Batagay ή Batagaika, είναι η φυσική αναπαράσταση ενός γεωλογικού ζητήματος που επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτό βέβαια δεν είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο, δεδομένου ότι υπάρχουν χιλιάδες πτώσεις εδάφους από αποψύξεις σε όλη την Αρκτική. Αυτό που ξεχωρίζει το τον συγκεκριμένο κρατήρα είναι το τεράστιο μέγεθός του.

Τα προβλήματα από τις υποχωρήσεις των παγετώνων μπορεί να είναι μεγαλύτερα απ' όσο νομίζουμε.

Γιατί η πύλη της Κόλασης είναι επικίνδυνη

Καθώς ο πάγος ξεπαγώνει, όλοι οι νεκροί οργανισμοί που έχουν παγώσει σε αυτό για χιλιετίες αρχίζουν να αποσυντίθενται και να απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο στην ατμόσφαιρα.

Ουσιαστικά, πάγος έχει εμποδίσει αυτές τις εκπομπές να απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι καλύπτει το 15% γης στο Βόρειο Ημισφαίριο, το οποίο περιέχει διπλάσιο άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Εάν οι πάγοι συνεχίσουν να υποχωρούν, τότε θα μπορούσε να εκπέμπει τόσο διοξείδιο του άνθρακα όσο μια μεγάλη βιομηχανική χώρα μέχρι το 2100.

Πηγή: Reader.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πολίτης εντόπισε αμυντική χειροβομβίδα σε χωράφι στη Λευκωσία - Αποσυναρμολογήθηκε από πυροτεχνουργό

• Σχολικά για όλα τα «βαλάντια»: Τσάντες από 4€ μέχρι 200€ - Ποιες οι τιμές για γραφική ύλη και ρουχισμό

• Ανοίγουν τα σχολεία: Ποιοι μαθητές είναι δικαιούχοι δωρεάν προγεύματος - Τα κριτήρια και οι αυξημένοι αριθμοί

• Δημήτρης Σούγλης: Η σύζυγος του νίκησε τον καρκίνο και εκπλήρωσε το τάμα της



Interconnector: Τελική απόφαση σήμερα από Υπουργικό - Οι προβληματισμοί της Κυβέρνησης - Επιφυλάξεις από Βουλή

Interconnector: Τελική απόφαση σήμερα από Υπουργικό - Οι προβληματισμοί της Κυβέρνησης - Επιφυλάξεις από Βουλή

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο, δίνοντας συνέχεια στη χθεσινή απογευματινή συνεδρίαση όπου δεν βγήκε άσπρος καπνός για την επικύρωση της καταρχήν συμφωνίας της Δευτέρας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου- Κρήτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top