ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης για GSI: «Είναι ένα έργο του 2012» - Όσα ανέφερε για Υπ. Συμβούλιο – Δείτε βίντεο  

Λετυμπιώτης για GSI: «Είναι ένα έργο του 2012» - Όσα ανέφερε για Υπ. Συμβούλιο – Δείτε βίντεο   

Στο Sigma στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ήταν καλεσμένος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου από την οποία αναμένεται η τελική απόφαση για την ηλεκτρική διασύνδεση Great Sea Interconnector.

«Είναι ένα έργο που ξεκίνησε να σχεδιάζεται και να τροχοδρομείται το 2012. Έχει προκύψει πλέον αλλαγή του φορέα υλοποίησης, ο ιδιώτης φορέας υλοποίησης που ήταν η Euroagent interconnector, πλέον είναι ο Great Sea Interconnector, άρα οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν πρέπει να ληφθούν στη βάση της αυτονόητης δέουσας επιμέλειας και υπευθυνότητας», είπε συγκεκριμένα.

«Χθες πραγματοποιήθηκε μία πολύωρη σύσκεψη στο Προεδρικό, στην παρουσία και των Νομικών Συμβούλων του κράτους, του Γενικού Εισαγγελέα και του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, γιατί οι αποφάσεις που θα ληφθούν πρέπει να είναι στην βάση της αξιολόγησης όλων των παραμέτρων ενός πολύ ευρέους φάσματος ζητημάτων που πρέπει να εξυπηρετούν ένα και μόνο στόχο. Την μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος όταν ολοκληρωθεί το έργο και δεύτερο να διασφαλιστεί να μην επιβαρυνθεί επιπρόσθετα ο λογαριασμός του ηλεκτρισμού πριν τη λειτουργία του έργου», εξήγησε.

Όσο αφορά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού ανέφερε ότι «είχαν ζητηθεί κάποιες διευκρινίσεις. Αν αυτές οι διευκρινίσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση κατά τη δική μας αξιολόγηση θα ληφθεί η απόφαση»

«Αυτή η Κυβέρνηση τολμά. Το πρώτο πολύ σημαντικό είναι ο διαχωρισμός των εξουσιών του Γενικού  Εισαγγελέα από τον Δημόσιο κατήγορο. Ήδη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον βοηθό γενικό Εισαγγελέα και θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. Σε αυτό προνοείται η σύσταση του γενικού δημόσιου κατηγόρου και του βοηθού γενικού δημόσιου κατηγόρου όπως και ο καθορισμός συγκεκριμένης θητείας σε αυτές τις 4 θέσεις πλέον. Τον ίδιο καθορισμό θητείας προβλέπεται και για το ελεγκτικό συμβούλιο το οποίο θα αποτελεί τον εκσυγχρονισμό της ελεγκτικής Υπηρεσίας που θα προεδρεύει ο Γενικός ελεγκτής με αντιπρόεδρο τον βοηθό γενικό ελεγκτή», συμπλήρωσε.

«Το όριο συνταξιοδότησης για τους αξιωματούχους, για τους βουλευτές, τους Υπουργούς, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πάει στο 65ο έτος όπως ισχύει για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και όπως επίσης η θέσπιση αυτής της δυνατότητας ένας εκλεγμένος αξιωματούχος να υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρώσουν ένα έντυπο αποποίησης της καταβολής συντάξεων. Να μπορεί πλέον αυτό να επιτευχθεί», τόνισε

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «η προεκλογική εκστρατεία έχει τελειώσει, είμαστε επιφορτισμένοι με το ιερό καθήκον να υπηρετούμε την Κυπριακή κοινωνία. Για εμάς απερίσπαστα θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε το κυβερνητικό έργο»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πολίτης εντόπισε αμυντική χειροβομβίδα σε χωράφι στη Λευκωσία - Αποσυναρμολογήθηκε από πυροτεχνουργό

• Σχολικά για όλα τα «βαλάντια»: Τσάντες από 4€ μέχρι 200€ - Ποιες οι τιμές για γραφική ύλη και ρουχισμό

• Ανοίγουν τα σχολεία: Ποιοι μαθητές είναι δικαιούχοι δωρεάν προγεύματος - Τα κριτήρια και οι αυξημένοι αριθμοί

• Η «πύλη της Κολάσεως» βρίσκεται στη Γη, είναι ορατή από το διάστημα και μεγαλώνει ανησυχητικά γρήγορα

• Δημήτρης Σούγλης: Η σύζυγος του νίκησε τον καρκίνο και εκπλήρωσε το τάμα της



Σκληρές δηλώσεις  μεταξύ Υπουργού Δικαιοσύνης και Γενικού Ελεγκτή- Η φίμωση και το ελεγκτικό συμβούλιο

Σκληρές δηλώσεις μεταξύ Υπουργού Δικαιοσύνης και Γενικού Ελεγκτή- Η φίμωση και το ελεγκτικό συμβούλιο

Σήκωσε το γάντι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης, δίνοντας απάντηση στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος έκανε λόγο για φίμωση της Ελεγκτικής υπηρεσίας, με αφορμή τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση για τον «εκσυγχρονισμό» της ελεγκτικής υπηρεσίας, με τη δημιουργία ελεγκτικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top