Υπουργείο Εξωτερικών: Aνησυχία σχετικά με το πρόσφατο κύμα βίας και τρομοκρατίας στα Ιεροσόλυμα

Υπουργείο Εξωτερικών: Aνησυχία σχετικά με το πρόσφατο κύμα βίας και τρομοκρατίας στα Ιεροσόλυμα

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας υποστηρίζει πλήρως τη δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για τις τελευταίες επιθέσεις στα Ιεροσόλυμα και εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με το πρόσφατο κύμα βίας και τρομοκρατίας στα Ιεροσόλυμα και τη Δυτική Όχθη.

"Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και όλες τις πράξεις βίας που δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και υποσκάπτουν την ειρήνη και τη σταθερότητα," αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Η απώλεια αθώων ζωών σε περιστατικά τρομοκρατίας είναι απεχθής και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους τεθλιμμένους συγγενείς και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στα τραυματισμένα θύματα".

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, τονίζει το ΥΠΕΞ, είναι εξαιρετικά σημαντικό όπως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές δράσουν με αυτοσυγκράτηση, λαμβάνοντας μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης και να συνεργαστούν, ώστε οι θύτες να τεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Η αποκατάσταση της σταθερότητας και της ηρεμίας είναι υψίστης σημασίας, προσθέτει.

Τα Ιεροσόλυμα είναι ιερή πόλη για τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες και οι θρησκευτικοί της χώροι πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού από όλους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νομική Υπηρεσία: «Έχει αποφασιστεί ότι θα ασκηθεί έφεση γιατί εντοπίστηκαν δικαστικά σφάλματα»

Νομική Υπηρεσία: «Έχει αποφασιστεί ότι θα ασκηθεί έφεση γιατί εντοπίστηκαν δικαστικά σφάλματα»

Η Νομική Υπηρεσία μελετά την απόφαση της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, σε σχέση με την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων μετά την αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης που οδήγησε στην αθώωση του πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τον πρώην βουλευτή και επιχειρηματία, Χριστάκη Τζιοβάνη. Αναμένονται οι αποφάσεις του γενικού και του βοηθού γενικού εισαγγελέα που θα ξεκαθαρίσουν αν η χθεσινή απόφαση συνιστά και το οριστικό τέλος της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου η οποία αποτελείται από 170 σελίδες, λήφθηκε κατά πλειοψηφία με 2 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE