ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα Αθηνάς Μιχαηλίδου για την έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους 2024-2025

Μήνυμα Αθηνάς Μιχαηλίδου για την έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους 2024-2025

O Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας ξεχωριστός και ιδιαίτερος, αφού σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς.

Οι μαθητικές, οι φοιτητικές και οι εκπαιδευτικές κοινότητες συναντιούνται ξανά στους χώρους των σχολικών και πανεπιστημιακών μονάδων και ανασυγκροτούνται, για να συνεχίσουν τον ευγενή αγώνα της κατάκτησης της γνώσης και της πνευματικής ανάπτυξης.

Ο τομέας της Παιδείας αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της Πολιτείας και τα εκπαιδευτήριά μας συνιστούν το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας. Ως Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, επιδιώκουμε τη διασφάλιση συνθηκών που να προάγουν το εκπαιδευτικό έργο και να προσφέρουν ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς, θέτοντας σε προτεραιότητα την ποιοτική και δημιουργική λειτουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων μας. Παράλληλα με τη βελτίωση των κτηριακών και υλικοτεχνικών υποδομών, υλοποιούμε σειρά μεταρρυθμίσεων, πολιτικών και δράσεων που αναβαθμίζουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας, τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και τις ανάγκες και τις ικανότητες του κάθε παιδιού, της κάθε νέας και του κάθε νέου ξεχωριστά.

Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητές νέες και αγαπητοί νέοι,

Οι φιλόξενοι χώροι των σχολείων και των Πανεπιστημίων μας αποτελούν τόπο μάθησης, δημιουργίας και κοινωνικοποίησης. Τιμώντας με το ήθος και τις επιδόσεις σας τους εαυτούς σας, τις οικογένειές σας και τα εκπαιδευτήριά σας, αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν, για να πετύχετε τους στόχους που θέσατε, να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, να αναπτύξετε την κριτική σας ικανότητα, να ενισχύσετε την πνευματική σας καλλιέργεια και να δημιουργήσετε φιλίες και εμπειρίες χρήσιμες για όλη σας τη ζωή. Από την πλευρά μας, με όραμα τη μετάβαση στο σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό και συμπεριληπτικό σχολείο και σε πλήρη συνεργασία και συνεννόηση με το ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό προσωπικό του τόπου μας, οφείλουμε να διασφαλίσουμε το αναφαίρετο και κατοχυρωμένο δικαίωμά σας στην εκπαίδευση, δημιουργώντας παράλληλα τις προοπτικές για να εξελίξετε τα ιδιαίτερα σας ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά σας και να αναπτυχθείτε σε ενεργούς και δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες, σε πολίτες που θα αγωνιστούν για την πρόοδο, την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας.

Αγαπητοί και αγαπητές εκπαιδευτικοί,

Η επίγνωση της σημασίας και της αξίας του λειτουργήματος που επιτελείτε, η αφοσιωμένη συμβολή σας στην ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων μας και η καθοριστική συνεισφορά σας στην εξελικτική πορεία της εκπαίδευσης στον τόπο μας, συνιστά παράδειγμα που καλλιεργεί στάσεις και αξίες ζωής. Να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την επαγγελματική σας ανάπτυξη προς όφελος όλων εσάς, των παιδιών, των νέων και της παιδείας του τόπου μας.

Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι αντάξια των προσδοκιών και των προσπαθειών μας, για να οικοδομήσουμε μαζί ένα σύγχρονο, συμπεριληπτικό δημόσιο σχολείο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, χωρίς να ξεχνάμε το χρέος μας για συνέχιση του αγώνα μας για μια επανενωμένη και ελεύθερη Κύπρο.

Καλή αρχή και μια συνέχεια γεμάτη επιτυχίες για όλους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πολίτης εντόπισε αμυντική χειροβομβίδα σε χωράφι στη Λευκωσία - Αποσυναρμολογήθηκε από πυροτεχνουργό

• Σχολικά για όλα τα «βαλάντια»: Τσάντες από 4€ μέχρι 200€ - Ποιες οι τιμές για γραφική ύλη και ρουχισμό

• Ανοίγουν τα σχολεία: Ποιοι μαθητές είναι δικαιούχοι δωρεάν προγεύματος - Τα κριτήρια και οι αυξημένοι αριθμοί

• Η «πύλη της Κολάσεως» βρίσκεται στη Γη, είναι ορατή από το διάστημα και μεγαλώνει ανησυχητικά γρήγορα

• Δημήτρης Σούγλης: Η σύζυγος του νίκησε τον καρκίνο και εκπλήρωσε το τάμα της



Λετυμπιώτης για ηλεκτρική διασύνδεση:  Σύσκεψη όλων των μερών την Τρίτη στην Κύπρο

Λετυμπιώτης για ηλεκτρική διασύνδεση: Σύσκεψη όλων των μερών την Τρίτη στην Κύπρο

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top