Λετυμπιώτης για ηλεκτρική διασύνδεση: Σύσκεψη όλων των μερών την Τρίτη στην Κύπρο

Λετυμπιώτης για ηλεκτρική διασύνδεση:  Σύσκεψη όλων των μερών την Τρίτη στην Κύπρο

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Η σημασία του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου τόσο ως στρατηγικό έργο όσο και ως προς την οικονομική του διάσταση και ως προς τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μας και της ΕΕ είναι αδιαμφισβήτητη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση προσεγγίζει το όλο θέμα με υπευθυνότητα και τη δέουσα επιμέλεια με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Κυπριακού λαού.

Στο στάδιο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις, με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των μερών, στην Κύπρο, την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 στις 15:30.  

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Οικονομικών και Υφυπουργός παρά τω Προέδρω εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ενέργειας εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι του ΑΔΜΗΕ, της εταιρείας NEXANS και η Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Έλαβε γραπτές απαντήσεις από Άγκυρα και πάει Αττάλεια ο ΠτΔ – Νέα κινητικότητα στο Κυπριακό μετά από πρωτοβουλία της ΕΕ

VIDEO: Έλαβε γραπτές απαντήσεις από Άγκυρα και πάει Αττάλεια ο ΠτΔ – Νέα κινητικότητα στο Κυπριακό μετά από πρωτοβουλία της ΕΕ

Στην Αττάλεια αναμένεται να μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, κατόπιν γραπτών διαβεβαιώσεων από την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE