ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΝ: Μεγαλύτερη επένδυση της πολιτείας η εκπαίδευση

ΥΠΑΝ: Μεγαλύτερη επένδυση της πολιτείας η εκπαίδευση

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου, σε μήνυμα της για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, σημειώνει ότι ο τομέας της παιδείας αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της πολιτείας, προσθέτοντας ότι τα εκπαιδευτήρια συνιστούν το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας.

Με το μήνυμα να απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητες και εκπαιδευτικούς, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρει ότι το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει τη διασφάλιση συνθηκών που προάγουν το εκπαιδευτικό έργο και προσφέρουν ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς, θέτοντας σε προτεραιότητα την ποιοτική και δημιουργική λειτουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Παράλληλα με τη βελτίωση των κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών, υλοποιούμε σειρά μεταρρυθμίσεων, πολιτικών και δράσεων που αναβαθμίζουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας, τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και τις ανάγκες και τις ικανότητες του κάθε παιδιού, της κάθε νέας και του κάθε νέου ξεχωριστά, προσθέτει.

"Τιμώντας με το ήθος και τις επιδόσεις σας τους εαυτούς σας, τις οικογένειές σας και τα εκπαιδευτήριά σας, αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν, για να πετύχετε τους στόχους που θέσατε, να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, να αναπτύξετε την κριτική σας ικανότητα, να ενισχύσετε την πνευματική σας καλλιέργεια και να δημιουργήσετε φιλίες και εμπειρίες χρήσιμες για όλη σας τη ζωή" ανέφερε απευθυνόμενη στα παιδιά και τους νέους.

Περαιτέρω διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα εργαστεί για να διασφαλίσει το αναφαίρετο και κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση, δημιουργώντας παράλληλα τις προοπτικές για να εξελίξουν τα ιδιαίτερα τους ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά τους και να αναπτυχθούν σε ενεργούς και δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες.

Απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς σημειώνει ότι "η επίγνωση της σημασίας και της αξίας του λειτουργήματος που επιτελείτε, η αφοσιωμένη συμβολή σας στην ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων μας και η καθοριστική συνεισφορά σας στην εξελικτική πορεία της εκπαίδευσης στον τόπο μας, συνιστά παράδειγμα που καλλιεργεί στάσεις και αξίες ζωής".

Ακολούθως τους διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να ενισχύει την επαγγελματική τους ανάπτυξη προς όφελος των εκπαιδευτικών, των παιδιών, των νέων και της παιδείας του τόπου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πολίτης εντόπισε αμυντική χειροβομβίδα σε χωράφι στη Λευκωσία - Αποσυναρμολογήθηκε από πυροτεχνουργό

• Σχολικά για όλα τα «βαλάντια»: Τσάντες από 4€ μέχρι 200€ - Ποιες οι τιμές για γραφική ύλη και ρουχισμό

• Ανοίγουν τα σχολεία: Ποιοι μαθητές είναι δικαιούχοι δωρεάν προγεύματος - Τα κριτήρια και οι αυξημένοι αριθμοί

• Η «πύλη της Κολάσεως» βρίσκεται στη Γη, είναι ορατή από το διάστημα και μεγαλώνει ανησυχητικά γρήγορα

• Δημήτρης Σούγλης: Η σύζυγος του νίκησε τον καρκίνο και εκπλήρωσε το τάμα της



Λετυμπιώτης για ηλεκτρική διασύνδεση:  Σύσκεψη όλων των μερών την Τρίτη στην Κύπρο

Λετυμπιώτης για ηλεκτρική διασύνδεση: Σύσκεψη όλων των μερών την Τρίτη στην Κύπρο

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top