ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανύπαρκτη η συνδεσιμότητα Λάρνακας – Λευκάρων με δημόσιες συγκοινωνίες

Ανύπαρκτη η συνδεσιμότητα Λάρνακας – Λευκάρων με δημόσιες συγκοινωνίες

Αδύνατη είναι η μετάβαση ξένων τουριστών και ντόπιων από το κέντρο ή τις τουριστικές περιοχές Λάρνακας προς τα Λεύκαρα και την ευρύτερη ορεινή επαρχία μέσω των υφιστάμενων αστικών συγκοινωνιών.

Στα πλαίσια συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της Εταιρείας Τουρισμού Λάρνακας και του τοπικού επιμελητηρίου με τον δήμαρχο Λευκάρων Σοφοκλή Σοφοκλέους και τον αντιδήμαρχο Ευθύμιο Στρούθο, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη του ορεινού θερέτρου. Ένα από τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν και η έλλειψη συνδεσιμότητας των Λευκάρων και γενικότερα της ορεινής περιοχής, μέσω αστικών συγκοινωνιών, με το κέντρο της Λάρνακας και την τουριστική της περιοχή. Οι δύο φορείς και η τοπική αρχή Λευκάρων εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την αρνητική απάντηση που έλαβαν από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και από την αστική εταιρεία μεταφορών Larnaca Public Transport, αφού δεν έγινε κατορθωτό να ικανοποιηθεί το διαχρονικό αυτό αίτημα, με το αρμόδιο υπουργείο να επικαλείται την έλλειψη διαθέσιμων πόρων, όπως οδηγών και λεωφορείων.

Για το θέμα αυτό η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σε ορισμένες διαδρομές αστικών συγκοινωνιών παρατηρείται το φαινόμενο τα λεωφορεία να κυκλοφορούν σχεδόν άδεια, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν διαδρομές με αυξημένη ζήτηση που παραμένουν ανεπαρκώς εξυπηρετούμενες. «Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα χωριά της ορεινής Λάρνακας με δημόσιες συγκοινωνίες, στερώντας τόσο από τους ξένους περιηγητές, όσο και από τους ντόπιους την ευκαιρία να επισκεφθούν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της Κύπρου», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΤΑΠ, η οποία υπενθυμίζει ότι τα Λεύκαρα έχουν βραβευθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού σαν μια από τις ωραιότερες κωμοπόλεις στον κόσμο!

Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκάρων αναφέρθηκε ότι η υφιστάμενη κατάσταση, με τα υπάρχοντα δρομολόγια λεωφορείων να καθιστούν πρακτικά αδύνατη την μετάβαση τουριστών από την πόλη και τις τουριστικές περιοχές στην ορεινή επαρχία της Λάρνακας, είναι απαράδεκτη. Θέση της τοπικής εταιρείας τουρισμού είναι ότι οι συχνές αλλαγές λεωφορείων και τα μη εξυπηρετικά ωράρια αποθαρρύνουν παντελώς την επισκεψιμότητα στις πανέμορφες τοποθεσίες της ορεινής Λάρνακας και ταυτόχρονα μειώνουν την τουριστική κίνηση προς την ενδοχώρα.

«Το Υπουργείο Μεταφορών οφείλει να αναγνωρίσει τη σημασία της ενίσχυσης της συνδεσιμότητας, καθότι η ανάπτυξη της υπαίθρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βελτίωση των μεταφορών, που δεν εξυπηρετούν μόνο τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες. Τούτο αποτελεί το ελάχιστο που μπορεί το αρμόδιο υπουργείο να πράξει για στήριξη των ορεινών περιοχών», καταλήγει η ΕΤΑΠ Λάρνακας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πολίτης εντόπισε αμυντική χειροβομβίδα σε χωράφι στη Λευκωσία - Αποσυναρμολογήθηκε από πυροτεχνουργό

• Σχολικά για όλα τα «βαλάντια»: Τσάντες από 4€ μέχρι 200€ - Ποιες οι τιμές για γραφική ύλη και ρουχισμό

• Ανοίγουν τα σχολεία: Ποιοι μαθητές είναι δικαιούχοι δωρεάν προγεύματος - Τα κριτήρια και οι αυξημένοι αριθμοί

• Η «πύλη της Κολάσεως» βρίσκεται στη Γη, είναι ορατή από το διάστημα και μεγαλώνει ανησυχητικά γρήγορα

• Δημήτρης Σούγλης: Η σύζυγος του νίκησε τον καρκίνο και εκπλήρωσε το τάμα της



ΠτΔ: Πρόθεση να μην υπάρχει καμιά ασάφεια για ηλεκτρική διασύνδεση

ΠτΔ: Πρόθεση να μην υπάρχει καμιά ασάφεια για ηλεκτρική διασύνδεση

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει καμιά ασάφεια γύρω από την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το βράδυ της Πέμπτης, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσκεψη όλων των μερών στην Κύπρο την ερχόμενη Τρίτη για το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top