ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα πρώτα κλιματιστικά σε σχολεία της Λάρνακας

Τα πρώτα κλιματιστικά σε σχολεία της Λάρνακας

Σε 10 σχολεία της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας άρχισε και συνεχίζεται η εγκατάσταση κλιματιστικών. Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να εγκατασταθούν συνολικά 248 κλιματιστικά σ’ εκπαιδευτήρια της Λάρνακας, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη φάση των εργασιών.

Η καθυστέρηση που προέκυψε στην τοποθέτηση κλιματιστικών οφειλόταν στον πρώτο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την προηγούμενη εφορεία κι εξέπνευσε στις 22 περασμένου Ιουλίου, χωρίς όμως να κατατεθεί ούτε μία προσφορά από εταιρεία. Ως εκ τούτου, η Σχολική Εφορεία Λάρνακας αναγκάστηκε την επόμενη μέρα (23/7) να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό με κάποιες τροποποιήσεις και στις 27 περασμένου Αυγούστου έγινε κατορθωτό να υπογραφεί το συμβόλαιο με την ανάδοχο εταιρεία του έργου, η οποία πληρούσε τους τεχνικούς και οικονομικούς όρους. Η πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Γιάννα Νικολάου δήλωσε ότι ήδη έχουν κατατεθεί στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου οι σχετικές αιτήσεις αναβάθμισης του φορτίου και για τις δέκα σχολικές μονάδες όπου θα γίνει εγκατάσταση κλιματιστικών στο πλαίσιο της πρώτης φάσης. Σε ανακοίνωσή της η τοπική σχολική εφορεία αναφέρει ότι από την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η εγκατάσταση των κλιματιστικών σε τρία σχολεία της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας. Πρόκειται για το Α' Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου και το Δημοτικό Σχολείο Εθνάρχης Μακάριος στις Κόκκινες.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα τοποθετηθούν κλιματιστικά και στα υπόλοιπα επτά σχολεία που επιλέγηκαν για την Α’ φάση. Αυτά είναι το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, τα Γυμνάσια Βεργίνας, Λιβαδιών και Ξυλοτύμπου και τα Δημοτικά Αθηένου, Ξυλοφάγου και Μενεού.

Η Γιάννα Νικολάου είπε ότι η Σχολική Εφορεία Λάρνακας βρίσκεται σ’ ετοιμότητα, προκειμένου να προωθήσει άμεσα τις διαδικασίες και για την Β΄ φάση τοποθέτησης κλιματιστικών σε σχολεία. Για τον σκοπό αυτό ήδη έχει πραγματοποιηθεί μία πρώτη επαφή με το Υπουργείο Παιδείας. Η εγκατάσταση των κλιματιστικών στο πλαίσιο της Β΄ φάσης θα διεξάγεται ταυτόχρονα με την υλοποίηση της Α΄ φάσης. Όπως ανέφερε, η Β΄ φάση θα καλύψει άλλα 10 ή 20 σχολικά κτήρια σ’ όλη την επαρχία της Λάρνακας, ανάλογα με τα διαθέσιμα κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας. «Η προκήρυξη των διαγωνισμών για την Β΄ φάση, που θα περιλαμβάνουν και τις απαραίτητες μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές μελέτες στα σχολεία, δεν πρόκειται να καθυστερήσει κι εκτιμάται ότι θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα. Αναμένεται και ο καταρτισμός λίστας με τα σχολεία που θα συμπεριληφθούν στην φάση αυτή», σημείωσε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πολίτης εντόπισε αμυντική χειροβομβίδα σε χωράφι στη Λευκωσία - Αποσυναρμολογήθηκε από πυροτεχνουργό

• Σχολικά για όλα τα «βαλάντια»: Τσάντες από 4€ μέχρι 200€ - Ποιες οι τιμές για γραφική ύλη και ρουχισμό

• Ανοίγουν τα σχολεία: Ποιοι μαθητές είναι δικαιούχοι δωρεάν προγεύματος - Τα κριτήρια και οι αυξημένοι αριθμοί

• Η «πύλη της Κολάσεως» βρίσκεται στη Γη, είναι ορατή από το διάστημα και μεγαλώνει ανησυχητικά γρήγορα

• Δημήτρης Σούγλης: Η σύζυγος του νίκησε τον καρκίνο και εκπλήρωσε το τάμα της



ΠτΔ: Πρόθεση να μην υπάρχει καμιά ασάφεια για ηλεκτρική διασύνδεση

ΠτΔ: Πρόθεση να μην υπάρχει καμιά ασάφεια για ηλεκτρική διασύνδεση

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει καμιά ασάφεια γύρω από την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το βράδυ της Πέμπτης, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσκεψη όλων των μερών στην Κύπρο την ερχόμενη Τρίτη για το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top