LIKE ONLINE

Πέντε τύποι ανθρώπων με τους οποίους δεν πρέπει να σπαταλάς τον χρόνο σου

Πέντε τύποι ανθρώπων με τους οποίους δεν πρέπει να σπαταλάς τον χρόνο σου

Μη χάνεις τον χρόνο σου με ανθρώπους που σου παίρνουν την ενέργεια.

Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι δύσκολες και περίπλοκες. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, πρέπει πάντα να διαλέγεις προσεκτικά τους ανθρώπους με τους οποίους περνάς τον περισσότερο χρόνο σου – όταν είναι εφικτό. Γιατί; Γιατί οι άνθρωποι, έχουμε την τάση να υιοθετούμε τις συμπεριφορές που είναι πιο έντονες γύρω μας.

Κάθε άνθρωπος που συναντάς, σε διδάσκει κάτι πολύτιμο στη ζωή σου. Αυτή είναι η αλήθεια. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να απορροφήσουν την ενέργειά σου, περισσότερο από ό,τι εμπλουτίζουν τη ζωή σου. Και, σύμφωνα με την ψυχολογία, υπάρχουν ορισμένοι τύποι ανθρώπων που πρέπει να αποφεύγεις.

Ο μόνιμα απαισιόδοξος

Ξέρεις αυτόν τον τύπο. Είναι ο άνθρωπος που βλέπει πάντα το ποτήρι μισοάδειο, ακόμα κι όταν αυτό ξεχειλίζει. Έχει την ικανότητα να βρίσκει πάντα κάτι το αρνητικό, στην κατά τα άλλα θετική καθημερινότητά του. Όλοι έχουμε κακές μέρες και περιόδους στη ζωή μας, όπου τα πράγματα φαίνονται ζοφερά. Αλλά όταν η προεπιλεγμένη στάση κάποιου είναι η αρνητικότητα, αυτό μπορεί να είναι εξαντλητικό για τους γύρω του.

Ο συνεχώς επικριτικός

Ξέρεις, είναι αυτός ο άνθρωπος που πάντα θα βρίσκει κάτι αρνητικό σε ό,τι κάνεις. Τίποτα δεν είναι αρκετά καλό για εκείνον. Ο τρόπος που ντύνεσαι, οι επιλογές που κάνεις, όσα λες, όλα τον ενοχλούν. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, συνειδητοποιήσεις ότι η συνεχής κριτική του, αφορά τις δικές του ανασφάλειες. Η ψυχολογία, πάντως, λέει ότι είναι καλύτερο να κρατάς μακριά αυτούς τους ανθρώπους.

Ο δραματικός

Πάντα θα υπάρχουν οι drama queens. Και εντάξει, η ζωή έχει σκαμπανεβάσματα, συνέχεια. Τη μια στιγμή απολαμβάνεις ένα φλιτζάνι καφέ, και την επόμενη σε απορροφά ένα τρίωρο τηλεφώνημα για κάτι «τραγικό» που έγινε στη δουλειά. Το να είναι, όμως, κάποιος «βυθισμένος» στο δράμα, είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Ο άνθρωπος που σου ρουφάει την ενέργεια

Σίγουρα έχεις ακούσει τον όρο «energy vampire». Τον χρησιμοποιούμε για ανθρώπους που σε αφήνουν εξαντλημένο μετά από μια συναναστροφή μαζί τους. Έρευνες στην κοινωνική ψυχολογία δείχνουν ότι ο εγκέφαλός μας διαθέτει νευρώνες που μπορούν να μιμηθούν τα συναισθήματα και τα επίπεδα ενέργειας των γύρω μας. Ουσιαστικά, αν περνάς χρόνο με κάποιον που είναι συνεχώς πεσμένος, μπορεί να αρχίσεις να αισθάνεσαι κι εσύ το ίδιο.

Ο τύπος που παίζει πάντα το θύμα

«Guilt-Tripper». Ίσως σου λέει κάτι αυτή η λέξη. Είναι ο άνθρωπος που πάντα έχει χειριστική συμπεριφορά. Το όπλο της επιλογής τους; Ο συναισθηματικός εκβιασμός. Ξέρει ακριβώς τι να πει για να σε κάνει να νιώσεις ένοχος. Έτσι, αν κάποιος σε κάνει συνεχώς να αισθάνεσαι άσχημα επειδή δίνεις προτεραιότητες στην ανάγκες σου, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πολίτης εντόπισε αμυντική χειροβομβίδα σε χωράφι στη Λευκωσία - Αποσυναρμολογήθηκε από πυροτεχνουργό

• Σχολικά για όλα τα «βαλάντια»: Τσάντες από 4€ μέχρι 200€ - Ποιες οι τιμές για γραφική ύλη και ρουχισμό

• Ανοίγουν τα σχολεία: Ποιοι μαθητές είναι δικαιούχοι δωρεάν προγεύματος - Τα κριτήρια και οι αυξημένοι αριθμοί

• Η «πύλη της Κολάσεως» βρίσκεται στη Γη, είναι ορατή από το διάστημα και μεγαλώνει ανησυχητικά γρήγορα

• Δημήτρης Σούγλης: Η σύζυγος του νίκησε τον καρκίνο και εκπλήρωσε το τάμα της



ΠτΔ: Πρόθεση να μην υπάρχει καμιά ασάφεια για ηλεκτρική διασύνδεση

ΠτΔ: Πρόθεση να μην υπάρχει καμιά ασάφεια για ηλεκτρική διασύνδεση

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει καμιά ασάφεια γύρω από την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το βράδυ της Πέμπτης, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσκεψη όλων των μερών στην Κύπρο την ερχόμενη Τρίτη για το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top