ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

Η μη λήψη απόφασης χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας (GSI) και η ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων για το θέμα την ερχόμενη Τρίτη, η συζήτηση στη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη όπου διαπιστώνει πως δόθηκε στήριξη σε μη δικαιούχους κατά την περίοδο της πανδημίας και οι εξελίξεις στο θέμα των χρυσών διαβατηρίων, προβάλλονται πρωτοσέλιδα στο σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Δυστοκία στη λήψη αποφάσεων» γράφει στο κύριο του θέμα ότι ακυρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, ενώ ανακοινώθηκε ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων για την ερχόμενη Τρίτη, πέντε μέρες μετά την προθεσμία που έδωσαν ΑΔΜΗΕ – NEXANS. Αλλού γράφει ότι φίμωση με στόχο την ποδηγέτηση και οπισθοδρόμηση θεωρεί την απόφαση της Κυβέρνησης για ίδρυση Ελεγκτικού Συμβουλίου ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Αλλού αναφέρει ότι ενώ η Τουρκία εγκατέλειψε τις κινήσεις ενσωμάτωσης επαναφέρουν το θέμα οι τουριστικοί πράκτορες των κατεχομένων.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίλτο «Παράταση στο θρίλερ, σκιές στις σχέσεις με Ελλάδα» γράφει στο κύριο του θέμα ότι η πρωτοβουλία της κυπριακής Κυβέρνησης για τη διεξαγωγή σύσκεψης την Τρίτη στη Λευκωσία κρατά ζωντανό το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης μετά την αδυναμία της Κυβέρνησης να εφαρμόσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το βράδυ της Δευτέρας με το ελληνικό Υπουργείο Ενέργειας. Αλλού γράφει ότι η Βουλή προχωρεί να ρυθμίσει από μόνη της το ζήτημα με τις πολλαπλές συντάξεις των αξιωματούχων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η εξαγγελία σύστασης Ελεγκτικού Συμβουλίου προκάλεσε σύγκρουση μεταξύ Γενικού Ελεγκτή και Κυβέρνησης.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Πενταμερής για το γεωπολιτικό» γράφει στο κύριο του θέμα ότι η Κυβέρνηση διακινδύνευσε την πρόκληση ανεπανόρθωτης εμπλοκής στην προώθηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης καθώς αρνήθηκε να λάβει απόφαση την Τετάρτη ή την Πέμπτη επικαλούμενη ανοικτά ζητήματα που απειλούν τα συμφέροντα της χώρας. Αλλού αναφέρεται σε γραπτές οδηγίες του Αρχηγείου Αστυνομίας ώστε η έρευνα και η κατακράτηση προσώπου να μην έχει φυλετικά κριτήρια. Σε άλλο θέμα προβάλει την επιτυχία της Καρολίνας Πελενδρίτου να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Συσκέψεις επί συσκέψεων αλλά καπνός δεν βγήκε για το GSI» και γράφει στο κύριο θέμα ότι ούτε χθες αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για την ηλεκτρική διασύνδεση ενώ νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Αλλού γράφει ότι ανησυχίες εκφράζει το ΕΤΕΚ για την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό της αγοράς φυσικού αερίου ως αναδυόμενης αγοράς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανοίγουν τα σχολεία και ακόμη γίνονται μεταθέσεις και αποσπάσεις.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Λάθος πληρωμές εκατομμυρίων για βοήθεια για Covid» αναφέρεται στην χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής και γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής δεν είχε υπόψη πόσοι μη δικαιούχοι επωφελήθηκαν από τα χρήματα που δόθηκαν από το κράτος την περίοδο της πανδημίας. Αλλού γράφει ότι η Κυβέρνηση μετέφερε τη λήψη απόφασης για την ηλεκτρική διασύνδεση για την ερχόμενη Τρίτη. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος θα φιλοξενήσει κύριες συνεδρίες των MED9.

H εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο στο κύριο της θέμα «’Όλα μπλε’! και στο σκάνδαλο των ‘χρυσών διαβατηρίων’» γράφει ότι η προσαγωγή πρώην Υπουργού για τα χρυσά διαβατήρια χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και τη δεξιά για αποπροσανατολισμό και ότι είναι λερωμένα τα χέρια όλων στη «’συμμορία’» της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Αλλού αναφέρεται σε σφοδρές αντιδράσεις για τα αυξημένα δανειστικά επιτόκια των τραπεζών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι καταστροφική η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού.

Το εβδομαδιαίο «Κυπριακό Ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Κοινωνική Πίεση στην Κυβέρνηση» και γράφει ότι πολλά είναι τα προβλήματα των οποίων η λύση φαίνεται απομακρυσμένη, πολλές οι πιέσεις που προκαλούν μέχρι και βραχυκύκλωμα σε ζωτικούς τομείς συνθέτουν το σκηνικό της κυβέρνησης. Αλλού γράφει ότι πάνω από 400 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, έχουν εκτελεστεί μέχρι στιγμής φέτος στο Ιράν. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα αναφέρεται στις εκλογές στις ΗΠΑ και στο ποια πολιτεία θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Έμειναν «πίντα» και φέτος οι μαθητές: Ξενύχτησαν στα σχολεία και φωτογραφήθηκαν με την Υπουργό Παιδείας

• Έριξε άγκυρα το Daleela: Οι μήνες με τη μεγαλύτερη ζήτηση, το θέμα με τις ακυρώσεις και η λύση

• Δημοτική Εκπαίδευση: Αυτές είναι οι σχολικές αργίες για 2024 -2025 - Τι ισχύει για τα κοινοτικά τμήματα

• Μακελειό στην Τζόρτζια: Δώρο από τον πατέρα του το όπλο με το οποίο ο 14χρονος σκότωσε 4 άτομα σε σχολείο

• Πέθανε στα 34 του γνωστός ράπερ



ΠτΔ: «Η απόφασή της Κυβέρνησης για GSI θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα»

ΠτΔ: «Η απόφασή της Κυβέρνησης για GSI θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα»

Η απόφασή της Κυβέρνησης για την ηλεκτρική διασύνδεση (GSI) θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα και δεν θα έχει καμιά, εποικοδομητική ή άλλη ασάφεια, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι είναι για αυτό τον λόγο που ζήτησε να έρθουν στην Κύπρο, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο έργο για «να έχουμε ενώπιόν μας όλα τα δεδομένα», καθώς «είμαστε υπεύθυνη Κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top