Αβέρωφ: «Με άλυτο το Κυπριακό, κανένα ενεργειακό έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί»

Αβέρωφ: «Με άλυτο το Κυπριακό, κανένα ενεργειακό έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί»

Ο πρώην Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι, με άλυτο το Κυπριακό, κανένα ενεργειακό έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί στην Κύπρο και "θα παράγουμε", κατά την έκφρασή του, "ωραίες ενεργειακές ιστορίες", όπως έχει καταδειχθεί και στην πορεία των χρόνων.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, σε σχέση με την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Ελλάδας, ο κύριος Νεοφύτου πρόσθεσε ότι καμιά αξιόπιστη έρευνα, έως τώρα, δεν έχει δείξει ότι όταν το έργο ολοκληρωθεί ο κύπριος καταναλωτής θα πληρώνει φθηνότερη ενέργεια.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε, επίσης, ότι ανέμενε από το ελληνικό κράτος, ως μεγαλομέτοχο του ΑΔΜΗΕ, να εγγυηθεί στο σύνολό του το γεωπολιτικό ρίσκο και να ξεκαθαρίσει ότι, σε περίπτωση επέμβασης της η Τουρκία "θα είχε να κάνει", όπως είπε, "με την Ελλάδα".

ΠΗΓΗ: Riknews.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι απευθείας συζητήσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον - «Βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της εξίσωσης»

Ολοκληρώθηκαν οι απευθείας συζητήσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον - «Βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της εξίσωσης»

Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου δύο ώρες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η συνάντηση των πρεσβευτών του Ισραήλ και του Λιβάνου στις ΗΠΑ, Γιεχιέλ Λάιτερ και Νάντα Χαμάντεχ, στο πλαίσιο απευθείας συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση της Ουάσινγκτον.

BEST OF TOTHEMAONLINE