ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγανακτισμένοι γονείς: Έτοιμοι να κλείσουν σχολείο στη Λεμεσό, τρεις μέρες πριν την έναρξη της χρονιάς λόγω ακατάλληλων αιθουσών

Αγανακτισμένοι γονείς: Έτοιμοι να κλείσουν σχολείο στη Λεμεσό, τρεις μέρες πριν την έναρξη της χρονιάς λόγω ακατάλληλων αιθουσών

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους γονείς των μαθητών του Δημοτικού σχολείου στον Πύργο Λεμεσού, λόγω ακατάλληλων αιθουσών διδασκαλίας.

Πιο συγκεκριμένα και μετά από καταγγελία γονέα στο ThemaOnline, οι λυόμενες  αίθουσες διδασκαλίας που υπάρχουν στο σχολείο προκαλούν προβλήματα στους μαθητές. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά τοποθετήθηκε μια λυόμενη αίθουσα στο γήπεδο του σχολείου, πριν περίπου 15 χρόνια, ενώ πέρυσι μπήκε στο Δημοτικό μια δεύτερη αίθουσα και ακόμη μια φέτος, με αποτέλεσμα να μιλάμε για τρεις.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα μας γονέας, οι συγκεκριμένες αίθουσες είναι ακατάλληλες για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα το χαμηλό ύψος, αλλά και το γεγονός πως τα υλικά προκαλούν μεγάλη ζέστη το καλοκαίρι και κρύο τον χειμώνα. Ακόμη, υπάρχουν περιορισμένα παράθυρα, με αποτέλεσμα να μην αερίζεται σωστά ο χώρος.

Την ίδια ώρα, στην καταγγελία του ο γονέας, τονίζει ότι μια από τις αίθουσες τοποθετήθηκε στον μοναδικό διαθέσιμο χώρο, δίπλα στο γήπεδο του Δημοτικού και έτσι όταν ένα τμήμα κάνει γυμναστική το άλλο τμήμα δεν μπορεί να κάνει μάθημα ή ακυρώνεται η γυμναστική για να μπορούν να κάνουν μαθήματα στα λυόμενα.

Το Υπουργείο Παιδείας έλαβε σειρά επιστολών από τους γονείς με παράπονα για το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια επίλυση, με αποτέλεσμα να απειλούν ακόμη και για κλείσιμο του σχολείου, μόλις τρεις μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο κοινοτάρχης του χωριού, Νεοκλής Χριστοφόρου, επιβεβαίωσε τα προβλήματα που υπάρχουν τονίζοντας πως είναι δίπλα στους γονείς που έχουν δίκιο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος στην πιο πρόσφατη επιστολή του προς το Υπουργείο, ζητά να του υποδείξουν πιστοποιητικό καταλληλόλητας των λυόμενων αιθουσών προκειμένου να τις παραλάβει επισήμως η Σχολική Εφορεία.

Επίσης, είπε την άποψη του, ότι θα μπορούσε να υπάρξουν και άλλες λύσεις, όμως χρειάζεται να διατεθεί κονδύλι για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Όπως ανέφερε, πρότεινε την παραχώρηση δύο αιθουσών στο διπλανό πολυδύναμο κέντρο της κοινότητας για τις ανάγκες του σχολείου μέχρι να διορθωθούν τα θέματα, με το Υπουργείο Παιδείας να είναι κατ' αρχήν αρνητικό για λόγους ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάθισε και τα είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τους μαθητές στο πρώτο κουδούνι - Ποιες οι ανησυχίες τους - Βίντεο

• Έριξε άγκυρα το Daleela: Οι μήνες με τη μεγαλύτερη ζήτηση, το θέμα με τις ακυρώσεις και η λύση

• Δημοτική Εκπαίδευση: Αυτές είναι οι σχολικές αργίες για 2024 -2025 - Τι ισχύει για τα κοινοτικά τμήματα

• Σορός στην Αγία Νάπα: «Ξεσκονίζουν» φακέλους ελλειπόντων ατόμων – Στο σημείο προσωπικά αντικείμενα

• Διαμάχη Κυβέρνησης - Ελεγκτικής Υπηρεσίας: «Πρώιμες αντιδράσεις με σκληρές εκφράσεις» - «Οπισθοχώρηση αντί εκσυγχρονισμός»



ΠτΔ: «Η απόφασή της Κυβέρνησης για GSI θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα»

ΠτΔ: «Η απόφασή της Κυβέρνησης για GSI θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα»

Η απόφασή της Κυβέρνησης για την ηλεκτρική διασύνδεση (GSI) θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα και δεν θα έχει καμιά, εποικοδομητική ή άλλη ασάφεια, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι είναι για αυτό τον λόγο που ζήτησε να έρθουν στην Κύπρο, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο έργο για «να έχουμε ενώπιόν μας όλα τα δεδομένα», καθώς «είμαστε υπεύθυνη Κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top