ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Πρέπει να επενδύσουμε στην τεχνική εκπαίδευση - Χτίζουμε αυτή τη στιγμή δύο Τεχνικές Σχολές»

ΠτΔ:  «Πρέπει να επενδύσουμε στην τεχνική εκπαίδευση - Χτίζουμε αυτή τη στιγμή δύο Τεχνικές Σχολές»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Γ’ Τεχνική Σχολή Αρχαγγέλου.

Την απόφαση της Κυβέρνησης για δημιουργία Τεχνικών Γυμνασίων που θα λειτουργήσουν εντός του 2025, στα πρότυπα των Αθλητικών και Μουσικών Σχολείων, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί τη Γ΄ Τεχνική Σχολή Αρχαγγέλου, με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κα Αθηνά Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της Γ’ Τεχνικής Σχολής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαι εδώ με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς και ζήτησα από την Υπουργό Παιδείας να επισκεφθώ συγκεκριμένα το δικό σας σχολείο. Και ο λόγος που το αποφάσισα είναι γιατί ως διακυβέρνηση του τόπου με μια άριστη Υπουργό Παιδείας, η οποία ξέρει όλα θέματα και αγαπά την Παιδεία, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην τεχνική εκπαίδευση.

Αν θέλουμε να πετύχουμε ανάπτυξη που θα έχει βάθος χρόνου πρέπει να επενδύσουμε στην τεχνική εκπαίδευση.

Ως κράτος, για μας υπάρχουν δύο τομείς που έχουμε ευθύνη έναντι όλων ων πολιτών. Αυτοί είναι οι τομείς της Παιδείας και της Υγείας. Έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες μας ίσες ευκαιρίες. Για αυτό, στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας επενδύουμε περισσότερο από οποιονδήποτέ άλλον τομέα.

Είναι για αυτό τον λόγο που στην Παιδεία ξεκινήσαμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις, έχουμε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα το εφαρμόσουμε μέχρι το τέλος, για αυτό τη χρονικά που πέρασε προχωρήσαμε με αλλαγές στο θέμα της αξιολόγησης των μαθητών, τα αναλυτικά προγράμματα, τον εξοπλισμό των σχολείων. Θα προχωρήσουμε με το θέμα της αξιολόγησης των καθηγητών, ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και χρόνια, με την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, να λύσουμε ένα θέμα που υπάρχει εδώ και 20, 30, 40 χρόνια, το θέμα των κλιματιστικών, και θα το λύσουμε κατά τη δική μας διακυβέρνηση.

Θέλω να σταθώ στο θέμα της τεχνικής εκπαίδευσης, γιατί αν πραγματικά θέλουμε να πετύχουμε πρόοδο και ανάπτυξη σε τούτη τη χώρα, είναι αναγκαίο για να μπορούμε ως κράτος να λειτουργούμε, να έχουμε μια κοινωνία που ευημερεί. Για να είμαστε περήφανοι ότι ανταποκρινόμαστε στους πολίτες μας, πρέπει να επενδύσουμε στην τεχνική εκπαίδευση.

Είναι για αυτόν τον λόγο που θέλω σήμερα να ανακοινώσω την απόφαση μας να προχωρήσουμε από το 2025 στην ίδρυση Τεχνικών Γυμνασίων, στο πρότυπο των αθλητικών και των μουσικών σχολείων. Από το 2025 θα λειτουργήσουν και Τεχνικά Γυμνάσια ως ένδειξη της σημασίας που δίνουμε στην τεχνική εκπαίδευση, της ανάγκης να συνδέσουμε και την εκπαίδευση  μας, την Παιδεία μας, με την αγορά εργασίας.

Χτίζουμε αυτή τη στιγμή δύο Τεχνικές Σχολές, μια στη Λεμεσό και μια στη Λάρνακα και πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε ακόμη μία στην περιοχή των περιχώρων της Λευκωσίας.

Θέλω να σας συγχαρώ όλους που έχετε επιλέξει την τεχνική εκπαίδευση». 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάθισε και τα είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τους μαθητές στο πρώτο κουδούνι - Ποιες οι ανησυχίες τους - Βίντεο

• Έριξε άγκυρα το Daleela: Οι μήνες με τη μεγαλύτερη ζήτηση, το θέμα με τις ακυρώσεις και η λύση

• Δημοτική Εκπαίδευση: Αυτές είναι οι σχολικές αργίες για 2024 -2025 - Τι ισχύει για τα κοινοτικά τμήματα

• Σορός στην Αγία Νάπα: «Ξεσκονίζουν» φακέλους ελλειπόντων ατόμων – Στο σημείο προσωπικά αντικείμενα

• Διαμάχη Κυβέρνησης - Ελεγκτικής Υπηρεσίας: «Πρώιμες αντιδράσεις με σκληρές εκφράσεις» - «Οπισθοχώρηση αντί εκσυγχρονισμός»



ΠτΔ: «Η απόφασή της Κυβέρνησης για GSI θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα»

ΠτΔ: «Η απόφασή της Κυβέρνησης για GSI θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα»

Η απόφασή της Κυβέρνησης για την ηλεκτρική διασύνδεση (GSI) θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα και δεν θα έχει καμιά, εποικοδομητική ή άλλη ασάφεια, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι είναι για αυτό τον λόγο που ζήτησε να έρθουν στην Κύπρο, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο έργο για «να έχουμε ενώπιόν μας όλα τα δεδομένα», καθώς «είμαστε υπεύθυνη Κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top