ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης: «Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις»

Λετυμπιώτης: «Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης προέβη σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε Ενημέρωση προς τα ΜΜΕ.

Κατά την εναρκτήρια του δήλωση, ο Εκπρόσωπος είπε:

«Πρώτη μέρα σήμερα για 48 και πλέον χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε 119 σχολικές μονάδες παγκύπρια, όπου υπηρετούν πέραν των 7500 χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, σε συνθήκες ομαλότητας, εν μέσω δεκάδων καινοτομιών, μεταρρυθμίσεων και νέων δράσεων, που θα μας οδηγήσουν σταδιακά στην υλοποίηση του οράματος μας για ένα σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό, δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σχολείο.

Ενδεικτικά και μόνο, καταγράφω δράσεις που αφορούν στην αναδόμηση των Αναλυτικών Προγραμμάτων και στη μείωση της ύλης, στη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και μάθησης, περιλαμβανομένης και της έναρξης εγκατάστασης κλιματιστικών συσκευών, στον εκσυγχρονισμό του Ολοήμερου Σχολείου, στη μετάβαση από την Ειδική στην Ενιαία Εκπαίδευση, στην εισαγωγή παρεμβατικών προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας/παραβατικότητας και του αναλφαβητισμού, στην αναβάθμιση της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στη μετάβαση στο ψηφιακό σχολείο, στην περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση της Προδημοτικής Εκπαίδευσης και στην περαιτέρω ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών μας.

Οι προαναφερθείσες δράσεις/μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με το σύνολο των πολιτικών και αλλαγών που προωθούνται για πρώτη φορά τεκμηριωμένα, στοχευμένα και στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, έχουν ήδη επιφέρει νέα πνοή και σημαντική πρόοδο στην παιδεία του τόπου μας.

Η έμφαση που αποδίδει η Κυβέρνηση στην παιδεία αποδεικνύεται εμπράκτως μέσω των στοχευμένων επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που ήδη υλοποιούνται. Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε στη βάση προγραμματισμού και μέσω του διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την επίλυση χρόνιων ζητημάτων και στρεβλώσεων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τα σχολεία μας να οδεύουν προς την καλύτερη εκδοχή τους και τη δυναμική προοπτικής του! 

Στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων  Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη (22-29/9/2024), θα λάβει χώρα τριμερής συνάντηση  των Υπουργών Εξωτερικών Κυπριακής Δημοκρατίας-Ελλάδος -Αιγύπτου σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Κατά τη Συνάντηση, αναμένεται να εξεταστεί / αξιολογηθεί η πρόοδος σε τομείς τριμερούς συνεργασίας, όπως για παράδειγμα σε ζητήματα ενέργειας, άμυνας και διασποράς.

Η Συνάντηση σε Νέα Υόρκη αποτελεί επίσης ευκαιρία για συζήτηση και συντονισμό επί ζητημάτων στρατηγικού ενδιαφέροντος, αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, περιφερειακών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος/ανησυχίας όπως οι εξελίξεις στην περιοχή, πτυχές  σχέσεων ΕΕ - Αιγύπτου.

Πρόκειται για καθιερωμένη πλέον συνάντηση στο περιθώριο ΓΣ ΟΗΕ.

Αποτελεί ευκαιρία καλύτερης προετοιμασίας επερχόμενων επίσημων υπουργικών ή ανώτατων τριμερών συναντήσεων.

Η φετινή Συνάντηση προσφέρεται για προετοιμασία της 10ης Συνόδου Κορυφής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο.

Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει και ξεχωριστή διμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, στα πλαίσια συνεχούς  συντονισμού των δυο Υπουργών.

Άλλωστε, η Κύπρος και η Αίγυπτος έχουν αναπτύξει μια διμερή στρατηγική σχέση που συμβάλλει θετικά στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου

Κύπρος και η Αίγυπτος είναι στρατηγικοί εταίροι που έχουν συνεργαστεί στενά για την οικοδόμηση σταθερών σχέσεων βασισμένων σε αρχές, με γνώμονα την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη, τα κοινά συμφέροντα και τη διαφάνεια, και εργαζόμαστε στην περαιτέρω προώθηση και εμβάθυνση των διαχρονικών μας σχέσεων.

Οι διαχρονικές στενές σχέσεις των δύο χωρών, οι περιφερειακές εξελίξεις συζητήθηκαν κατά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του κατά χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους.  Και οι δύο Οι Υπουργοί επιβεβαίωσαν την ισχύ και τη δυναμική της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου που βασίζεται στην αμοιβαία δέσμευση στις αρχές του διεθνούς δικαίου».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάθισε και τα είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τους μαθητές στο πρώτο κουδούνι - Ποιες οι ανησυχίες τους - Βίντεο

• Έριξε άγκυρα το Daleela: Οι μήνες με τη μεγαλύτερη ζήτηση, το θέμα με τις ακυρώσεις και η λύση

• Δημοτική Εκπαίδευση: Αυτές είναι οι σχολικές αργίες για 2024 -2025 - Τι ισχύει για τα κοινοτικά τμήματα

• Σορός στην Αγία Νάπα: «Ξεσκονίζουν» φακέλους ελλειπόντων ατόμων – Στο σημείο προσωπικά αντικείμενα

• Διαμάχη Κυβέρνησης - Ελεγκτικής Υπηρεσίας: «Πρώιμες αντιδράσεις με σκληρές εκφράσεις» - «Οπισθοχώρηση αντί εκσυγχρονισμός»



ΠτΔ: «Η απόφασή της Κυβέρνησης για GSI θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα»

ΠτΔ: «Η απόφασή της Κυβέρνησης για GSI θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα»

Η απόφασή της Κυβέρνησης για την ηλεκτρική διασύνδεση (GSI) θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα και δεν θα έχει καμιά, εποικοδομητική ή άλλη ασάφεια, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι είναι για αυτό τον λόγο που ζήτησε να έρθουν στην Κύπρο, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο έργο για «να έχουμε ενώπιόν μας όλα τα δεδομένα», καθώς «είμαστε υπεύθυνη Κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top