ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε stop list Ελληνοκύπριοι για να μην μεταβούν στις κατεχόμενες περιοχές - Πώς απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Σε stop list Ελληνοκύπριοι για να μην μεταβούν στις κατεχόμενες περιοχές - Πώς απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης προέβη σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε Ενημέρωση των ΜΜΕ.

Μετά την εναρκτήρια δήλωση του, ο Εκπρόσωπος απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα πράττει το κατοχικό καθεστώς εναντίον Ελληνοκυπρίων, όπως συλλήψεις ή την απαγόρευση εισόδου στα κατεχόμενα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έχει υπάρξει, αν δεν κάνω λάθος, σχετικό δημοσίευμα για επιστολή που στάλθηκε και στον κ. Κόλιν Στιούαρτ για περιστατικό στο οποίο αναφέρεστε, που Ελληνοκύπριοι έχουν βρεθεί στο λεγόμενο stop list ώστε να μην μπορούν να μεταβούν στις κατεχόμενες περιοχές μας. Το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες για αυτές τις παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος και μέσω της διπλωματικής οδού και με την Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτίστως, αλλά και με τα Ηνωμένα Έθνη, για να αντιμετωπίσουμε και αυτές τις προκλήσεις».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της, η επιτροπή ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα αποζημίωσε για υπόθεση που εκδικάστηκε από το ΕΔΑΔ και ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος κλεισίματος υποθέσεων που παρακολουθεί η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «το ζήτημα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ένα ζήτημα το οποίο τακτικά και με συνέπεια το Υπουργείο Εξωτερικών διενεργεί και βρίσκεται σε επαφή αλλά και αναλαμβάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνο, βεβαίως διαρκώς, όμως, είναι μια προσπάθεια στην οποία θέλουμε και να επικοινωνήσουμε, αλλά και να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας, γιατί ακριβώς οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης- και είδαμε και πρόσφατα τις αποφάσεις για το Βαρώσι - είναι αποφάσεις που θεωρούμε ότι στέλνουν τα σωστά μηνύματα.

Ως προς την ανακοίνωση την ίδια, η ενημέρωση που έχουμε και από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ως προς την αποτελεσματικότητα αυτής της επιτροπής είναι ότι απειροελάχιστο αριθμός των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων στις κατεχόμενες περιοχές μας έχει καταφύγει σε αυτήν την Επιτροπή και ακόμη πιο ελάχιστος ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί ή έχουν εξεταστεί».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάθισε και τα είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τους μαθητές στο πρώτο κουδούνι - Ποιες οι ανησυχίες τους - Βίντεο

• Έριξε άγκυρα το Daleela: Οι μήνες με τη μεγαλύτερη ζήτηση, το θέμα με τις ακυρώσεις και η λύση

• Δημοτική Εκπαίδευση: Αυτές είναι οι σχολικές αργίες για 2024 -2025 - Τι ισχύει για τα κοινοτικά τμήματα

• Σορός στην Αγία Νάπα: «Ξεσκονίζουν» φακέλους ελλειπόντων ατόμων – Στο σημείο προσωπικά αντικείμενα

• Διαμάχη Κυβέρνησης - Ελεγκτικής Υπηρεσίας: «Πρώιμες αντιδράσεις με σκληρές εκφράσεις» - «Οπισθοχώρηση αντί εκσυγχρονισμός»



ΕΚΤΑΚΤΟ: Τραγωδία με νεκρό άνδρα που εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Πάφου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τραγωδία με νεκρό άνδρα που εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Πάφου

Νέος συναγερμός σήμανε στις Αρχές την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου στην Πάφο, μετά τον εντοπισμό νεκρού άνδρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top