ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρόπους αντίδρασης στην κατασκευή εργοστασίου ασφαλτικού μελετούν 9 κοινότητες Βασιλικού

Τρόπους αντίδρασης στην κατασκευή εργοστασίου ασφαλτικού μελετούν 9 κοινότητες Βασιλικού

Τρόπους αντίδρασης μελετά η Συντονιστική Επιτροπή των 9 κοινοτήτων Βασιλικού αναφορικά με την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου παρασκευής ασφαλτικού σκυροδέματος στην Καλαβασό, σημειώνοντας πως δεν δέχεται την αδειοδότηση άλλων βιομηχανικών αναπτύξεων στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρεται σε "θετική γνωμάτευση από το Τμήμα Περιβάλλοντος", για την κατασκευή και λειτουργία ενός εργοστασίου παρασκευής ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή Καλαβασού και σημειώνει πως σε συνάντηση που είχε η Επιτροπή στις 29 Αυγούστου, εξετάστηκε η σχετική γνωμάτευση.

«Ομόφωνα αποφασίσαμε ότι δεν δεχόμαστε την αδειοδότηση άλλων βιομηχανικών αναπτύξεων στην περιοχή μας, μέχρι την οριστική επίλυση των τεραστίων προβλημάτων οχληρίας, μόλυνσης και ασφάλειας που συσσώρευσε η ανεπάρκεια του Κράτους και των Υπηρεσιών του τόσο στον σχεδιασμό, την αδειοδότηση, την εφαρμογή των όρων που τέθηκαν όσο και την παρακολούθηση των έργων στην περιοχή», αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «εκτιμούμε τις προσπάθειες που, τελικά, γίνονται από τα Υπουργεία και τα Τμήματα του Κράτους και θα είμαστε συμπαραστάτες και συνεργάτες σε όλες τις προσπάθειες για βελτίωση της κατάστασης. Εκτιμούμε τον διάλογο που έχουμε με την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και την ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιερώνει για να ακούσει τις ανησυχίες μας και να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του Υπουργείου».

Ταυτόχρονα όμως, αναφέρουν οι 9 κοινότητες Βασιλικού «δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης άλλων οχληρών δραστηριοτήτων περιλαμβανόμενου και του «Ασφαλτικού» και θα θεωρήσουμε την οποιαδήποτε περαιτέρω αδειοδότηση σαν περιφρόνηση προς τις εκκλήσεις των κατοίκων μας».

Ακόμα αποφασίστηκε η ενίσχυση της Επιτροπής «με εμπειρογνώμονες για την αποτελεσματική παρακολούθηση της κατάστασης, των δραστηριοτήτων και των προγραμματισμών στην περιοχή καθώς και για την λήψη των μέτρων που θα κρίνουμε αναγκαία για την προστασία της ασφάλειας, της υγείας και του επίπεδου ζωής μας, τόσο σε σχέση με τις υφιστάμενες δραστηριότητες όσο και σε προτεινόμενες».

Οι 9 κοινότητες στην ανακοίνωση αναφέρουν επίσης ότι «ανάλογα με τις εξελίξεις και την ενημέρωση που έχουμε συνολικά, από το κράτος μελετούμε τους τρόπους αντίδρασης που έχουμε στην διάθεση μας και θα δράσουμε με γνώμονα το καλύτερο δυνατό για την περιοχή μας».

Σημειώνεται ότι οι 9 κοινότητες που απαρτίζουν την Συντονιστική Επιτροπή είναι Μαρί, Πεντάκωμο, Ασγάτα, Καλαβασός, Ζύγι, Τόχνη, Χοιροκοιτία, Μαρώνι και Ψεματισμένος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σορός στην Αγία Νάπα: Σε συγκεκριμένο πρόσωπο προσανατολίζονται οι έρευνες - «Αποδεικτικά» τα αντικείμενα

• Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Αποσύρεται και ο τρίτος δικηγόρος υπεράσπισης των μοναχών - Οι δυο βασικοί λόγοι

• Δημοτική Εκπαίδευση: Αυτές είναι οι σχολικές αργίες για 2024 -2025 - Τι ισχύει για τα κοινοτικά τμήματα

• Famagusta: Συμφωνία Τουρκίας με το Netflix να μην διατεθεί η σειρά πουθενά αλλού εκτός Ελλάδας

• Διαμάχη Κυβέρνησης - Ελεγκτικής Υπηρεσίας: «Πρώιμες αντιδράσεις με σκληρές εκφράσεις» - «Οπισθοχώρηση αντί εκσυγχρονισμός»



ΠτΔ: Πανέτοιμος για διάλογο στο Κυπριακό - Ζήτησε ενότητα στο εσωτερικό

ΠτΔ: Πανέτοιμος για διάλογο στο Κυπριακό - Ζήτησε ενότητα στο εσωτερικό

Πανέτοιμος να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, του διαπραγματευτικού κεκτημένου και αρχών και αξιών της ΕΕ, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνουμε ενωμένοι, έχοντας ως κόμμα μας την Κύπρο «και τίποτε άλλο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top