ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

Το ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας κυριαρχεί σε όλα τα κυπριακά πρωτοσέλιδα το Σάββατο, με έμφαση να δίνεται στις δηλώσεις της Αμερικανίδας Πρέσβειρας, Τζούλι Φίσερ που παρακινεί την Κύπρο να προχωρήσει.

Άλλα θέματα που απασχολούν τον κυπριακό Τύπο το Σάββατο είναι η κατάσταση του ειδικού σχολείου «Απόστολος Λουκάς» λίγες μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και οι επερχόμενες νομοθεσίες για τις πολλαπλές συντάξεις και τις αλλαγές σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία.

«Στον βυθό της θάλασσας η αξιοπιστία των μελετών» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της η εφημερίδα «Αλήθεια», σημειώνοντας ότι μέσα σε έναν χρόνο η Exergia εξέδωσε δύο άκρως αντιφατικά αποτελέσματα, με την πρώτη να παρουσιάζει το έργο ζημιογόνο επί EuroAsia, και τη δεύτερη με τον ΑΔΜΗΕ να παρουσιάζει όφελος. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε νέα διαμαρτυρία γονέων των μαθητών που φοιτούν στο ειδικό σχολείο «Απόστολος Λουκάς», στο οποίο δεν υπάρχουν σκίαστρα, παιχνιδότοποι, ενώ όπως φαίνεται στη φωτογραφία, διεξάγονται οικοδομικές εργασίες. Αλλού, η «Αλήθεια» αναφέρεται σε υπόθεση γιατρού που κατηγορείται για βιασμό και παραμένει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του τον Νοέμβριο.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Και αμερικανική ασπίδα στον G. S. Interconnector», η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κυβέρνηση δεν περιμένει αποφάσεις από τη σύσκεψη της Τρίτης και αναφέρεται σε δηλώσεις της Αμερικανίδας Πρέσβειρας, η οποία είπε ότι για τις ΗΠΑ είναι σημαντική η σταθερότητα και ασφάλεια. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που δρομολογεί η Κυβέρνηση για τους πολυσυνταξιούχους, αναφέροντας ότι υπάρχουν 30 αξιωματούχοι με μισθό και σύνταξη, οι οποίοι θα πρέπει είτε να αποποιηθούν των συντάξεων τους ή να παραιτηθούν. Σε άλλο σημείο, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι σχολικές καντίνες περιέχουν πολλές ανθυγιεινές επιλογές, ενώ οι τιμές τους παραμένουν σταθερές.

Κύριο θέμα η ηλεκτρική διασύνδεση και στον «Φιλελεύθερο». Με τίτλο «Ζήτησαν καλώδιο εδώ και τώρα», η εφημερίδα κάνει λόγο για «ηχηρή» τοποθέτηση της Αμερικανίδας Πρέσβειρας, η οποία δήλωσε ότι δεν είναι θέμα λεφτών αλλά ότι η Κύπρος θα μείνει πίσω και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία. Στη φωτογραφία του πρωτοσέλιδου η εφημερίδα αναφέρεται σε συνέντευξη στην οποία φιλοξενεί τον «χρυσό» Ιωσήφ Κεσίδη. Σε άλλο θέμα, ο «Φ» αναφέρεται στις αλλαγές που προτείνει η Κυβέρνηση για την Εισαγγελία και την Ελεγκτική Υπηρεσία και τα πλάνα για δημόσιο κατήγορο, αναφέροντας ότι οι αλλαγές δεν αφορούν τους νυν επικεφαλής των δύο υπηρεσιών.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «‘Ηλεκτροπληξία’ στο πολιτικό σκηνικό για απόφαση GSI» και επικαλείται δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος δήλωσε ότι το έργο δεν κολλάει πουθενά και θα αποφασίσει το Υπουργικό. Σημειώνονται επίσης οι διαφωνίες εντός ΔΗΣΥ για το έργο, αλλά και οι δηλώσεις της Αμερικανίδας Πρέσβειρας. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στο ειδικό σχολείο «Απόστολος Λουκάς» στη Λεμεσό, χαρακτηρίζοντάς το «εργοτάξιο» και κάνοντας λόγο για αναβρασμό ανάμεσα στους γονείς, καθώς το σχολείο αναμένεται να φιλοξενήσει από Δευτέρας πάνω από 100 παιδιά. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στο αίτημα του ΑΚΕΛ προς την ΚΤΚ για ενέργειες για την αύξηση των επιτοκίων από τις τράπεζες.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο θέμα της με τίτλο «‘Κάντε το σωστά αλλιώς κινδυνεύετε να μείνετε πίσω’», αναφέρεται στις δηλώσεις της Αμερικανίδας Πρέσβειρας που παρακινεί την Κύπρο να αδράξει την ευκαιρία της ηλεκτρικής διασύνδεσης, εν μέσω προκλήσεων. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι 130 κυρτώματα θα αφαιρεθούν. Στη φωτογραφία του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας παρουσιάζεται ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατά την επίσκεψή του σε σχολείο την Παρασκευή, με τη λεζάντα να αναφέρει ότι η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει για 42.650 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καλοκαίρι με βροχές ο συνδυασμός του καιρού - Όσα αναφέρει Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ» για τις επόμενες μέρες

• Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Δείτε μισθούς και όλες τις λεπτομέρειες

• Παππούς στην Λάρνακα τρώει ηλιόσπορο γιατί δεν έχει κάτι άλλο να φάει - Συγκλονιστικό βίντεο

• Καταγγελίες και αντιδράσεις γονέων για το κόστος στολών σε Γυμνάσια - Οι επιστολές και η ξεκάθαρη απάντηση ΥΠΑΝ

• Μείωση 8,9% στον αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων τον Αύγουστο – Πίνακες

• Famagusta: Οριστικά εκτός Τουρκίας από το Netflix – Η πρώτη αντίδραση του Κούλλη Νικολάου



ΕΔΕΚ: Ξεκινά διεργασίες για τις βουλευτικές εκλογές - Πολιτικό Συνέδριο το Φθινόπωρο

ΕΔΕΚ: Ξεκινά διεργασίες για τις βουλευτικές εκλογές - Πολιτικό Συνέδριο το Φθινόπωρο

Σε πολιτικό συνέδριο προχωρά η ΕΔΕΚ, το φθινόπωρο. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία ήταν πολύωρη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top