ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό - «Πώς καταφέρνουμε να έχουμε μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή;»

Γαλλία: Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό - «Πώς καταφέρνουμε να έχουμε μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή;»

Στην πολύκροτη δίκη του βιασμού της Ζιζέλ Πελικό από άγνωστους άνδρες υπό την καθοδήγηση του συζύγου της για να αυτοικανοποίεται ο ίδιος, η κόρη του Ντομινίκ δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει τα πορίσματα της έρευνας ων αστυνομικών.

Στο ποινικό δικαστήριο της Βοκλούζ, οι παρευρισκόμενοι άκουγαν χθες με προσοχή τη συγκλονιστική μαρτυρία της Καρολίν Νταριάν, κόρης της Ζιζέλ Πελικό που είχε πέσει θύμα βιασμού με ενορχηστρωτή τον σύζυγό της που έπαιρνε...μάτι.

Το ζεύγος Πελικό είναι σε διαδικασία διαζυγίου αφότου αποκαλύφθηκαν τα γεγονότα.

Σε άρθρο της, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro περιγράφει λεπτομερώς την αντίδραση της 40χρονης Καρολίν στα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο υπολογιστή του πατέρα της, του 71χρονου σήμερα Ντομινίκ Πελικό: διάφορες φωτογραφίες με την ίδια ολόγυμνη να είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι της.

Όπως η ίδια επισημαίνει, στις 2 Νοεμβρίου του 2020, άλλαξε άρδην η ζωή της. Η μητέρα της Ζιζέλ είχε περάσει την ημέρα της στο αστυνομικό τμήμα του Καρπεντρά, όπως της είπε όταν της τηλεφώνησε: «Ο πατέρας σου με νάρκωνε για να με βιάσουν άγνωστοι. Μπόρεσα να δω φωτογραφίες, οι φωτογραφίες ήθελαν να μου δείξουν βίντεο, αλλά ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου. Αυτό ήταν το σημείο καμπής».

Τότε ήταν που μου ήρθε όλος ο κόσμος ανάποδα, παραδέχεται σήμερα η Καρολίν.

«Τι πρέπει να πεις όταν αντιμετωπίζεις έναν πατέρα που κατηγορείται ότι νάρκωνε την μητέρα σου και άφηνε άγνωστους άντρες να την βιάζουν;», αναρωτιέται η κόρη του Πελικό

«Από πού να ξεκινήσω; Τι να πεις; Τι να πεις σε αυτόν τον πατέρα που αγαπούσες και που όμως σε φωτογράφιζε γυμνή, στο κρεβάτι σου, εν αγνοία σου; Αυτός ο πατέρας που όταν ήσουν μικρή σε πήγαινε σε σχολή χορού τα απογεύματα της Τετάρτης; Αυτός ο πατέρας που σε άφηνε στο σχολείο κάθε πρωί; Αυτόν τον πατέρα που ζητούσες συμβουλές όταν δίσταζες να παρατήσεις τη δουλειά σου; Αυτός ο πατέρας που ήταν πάντα εκεί και που, σήμερα, βρίσκεται μπροστά σου, πίσω από ένα γυάλινο κλουβί ; Τι πρέπει να πεις όταν αντιμετωπίζεις έναν πατέρα που κατηγορείται ότι νάρκωνε την μητέρα σου και εν συνεχεία άφηνε άγνωστους άντρες να την βιάζουν μπροστά του;

Χρειάστηκαν μόνο 20 λεπτά για να καταθέσει η Καρολίν Νταριάν, χθες, 6 Σεπτεμβρίου. Ήταν μια από τις πιο καθηλωτικές στιγμές στη διάρκεια της δίκης στο ποινικό δικαστήριο του Βοκλούζ. «Για μένα, υπήρξε ένα πριν και ένα μετά από εκείνη την ημέρα του Νοεμβρίου του 2020», λέει, με το βλέμμα της καρφωμένο στον πρόεδρο του δικαστηρίου.

«Ήμασταν μια ενωμένη οικογένεια. Μου άρεσε η εικόνα του ανθρώπου που νόμιζα ότι ήξερα. Ευγενικός, υγιής και προσεκτικός.» Η φωνή της άρχισε να τρέμει . «Αυτός ο πατέρας ήταν πανταχού παρών στη ζωή μου. Αυτός ο πατέρας στον οποίο ουδέποτε εντόπισα ένα ακατάλληλο βλέμμα ή μια ανάρμοστη συμπεριφορά. Όλα αυτά ήταν για εμένα συγκλονιστικά».

Η Καρολίν Νταριάν σηκώνει το κεφάλι της κοιτώντας το ταβάνι της αίθουσας . Τότε φαίνεται πιο καθαρά το πρόσωπό «Α... Μπαμπά...», λέει και κουνάει για λίγο το κεφάλι της. Πρέπει να συνεχίσουμε. «Ένας αφοσιωμένος και στοργικός μπαμπάς». Με τα λόγια αυτά, η Ντονινίκ Πελικό ολοκλήρωσε την κατάθεσή της.

Το τηλεφώνημα που άλλαξε τη ζωή της κόρης του Ντομινίκ Πελικό

Η ζωή της άλλαξε τον Νοέμβριο του 2020, ακριβώς στις 8:25 μ.μ. το απόγευμα. Τότε ήταν που χτύπησε το τηλέφωνο της Καρολίν. Ήταν η μητέρα της. Η Καρολίν είχε προαίσθημα ότι θα είναι η μητέρα της: εν μέσω περιόδου της νόσου Covid, ο πατέρας της αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Θα της έλεγε η μητέρα της ότι ο πατέρας της είναι στην εντατική; Ούτε μια στιγμή δεν φαντάστηκε τι θα ακολουθήσει. «Καρολίν, πέρασα ένα μεγάλο μέρος της ημέρας στο αστυνομικό τμήμα. Επί χρόνια, ο πατέρας σου με νάρκωνε για να με βιάζουν άγνωστοι».

Αυτά τα λόγια της μητέρας της θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη της Καρολίν».

«Η επιστροφή στο πατρικό μου μετά την αποκάλυψη των γεγονότων αυτών είναι για μένα βασανιστήριο», όπως κατέθεσε.

Αυτό που συνέβη στη συνέχεια, είναι μόνο θολές αναμνήσεις. Ο σύζυγός μου έπρεπε να αφήσει σε κάποιο σημείο τον γιο μας «για να μην ακούει τα σπαρακτικά κλάματα και τα ουρλιαχτά μου », αναφέρει η κόρη της Ζιζέλ.

«Βγαίνω έξω για να πάρω λίγο καθαρό αέρα και περπατάω κάνοντας τον γύρο του τετραγώνου πέντε φορές. Φωνάζω τα αδέρφια μου. Κλαίμε. Δεν καταλαβαίνουμε τι μας συμβαίνει. Πονάμε.Ένας πόνος που εύχομαι να νιώσει ποτέ κανείς».

Η Καρολίν μιλάει με προσοχή στο δικαστήριο. Προφέρει κάθε συλλαβή καθαρά, κάνει παύση μετά από κάθε πρόταση, σαν να θέλει να μεταφέρει καλύτερα αυτήν την πραγματικότητα που είναι τόσο δύσκολο να ειπωθεί .

«Ήταν μετά τις γιορτές των Αγίων Πάντων. Ο γιος μου επέστρεφε από το σχολείο, ήταν στη πρώτη δημοτικού. Όταν τον άφησα στο σχολείο εκείνο το πρωί, δεν μπορούσα να του το πω...». Η συγκίνηση κυριεύει την Κάρολιν. Τα δάκρυα είναι έτοιμα να κυλήσουν στο πρόσωπό της . Αλλά κρατιέται. «Δεν μπορώ να του πω ότι δεν θα ξαναδεί τον παππού του». Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο του Ντομινίκ .

Έπειτα έπρεπε να επιστρέψουμε σε αυτό το σπίτι όπου περάσαμε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια, εκεί που μου άρεσε να πηγαίνω τις γιορτές. Επιστρέφοντας σε αυτό το σπίτι όπου ο γιος της φώναζε «Παππού», πριν πέσει στην αγκαλιά του. Αυτό το σπίτι «μολύνθηκε» από περισσότερους από 50 άνδρες. Άντρες για τους οποίους, αυτή τη στιγμή, η Καρολίν δεν γνωρίζει ακόμα τίποτα.

«Πώς ξαναφτιάχνουμε τον εαυτό μας μέσα από από τις στάχτες;», ρωτά η Καρολίν

Η κόρη της Ζιζέλ, Καρολίν, αδιαμφισβήτητα ήταν ναρκωμένη στις φωτογραφίες.

Στη φωτογραφία που της δείχνει ο ανακριτής είναι σίγουρη ότι βρίσκεται υπό την επήρεια χημικών ουσιών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν κοιμάται ποτέ σε αυτή τη στάση.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι με είχαν ναρκώσει. Σήμερα δεν προσπαθώ να ρίξω κάπου την ευθύνη , αυτό θα το φροντίσει η δικαιοσύνη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται όντως για νάρκωση με χημικές ουσίες. Τι κάνουμε λοιπόν όταν εμφανιζόμαστε ενώπιον σας, ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου, και ο χαρακτηρισμός των γεγονότων δεν ταιριάζει με αυτό που υπέστη το θύμα; Πείτε μου, κύριε Πρόεδρε, πώς γινόμαστε καλύτεροι;».

Η Καρολίν Νταριάν αποκτά έναν αέρα περιφρόνησης. Με το κεφάλι ψηλά κοιτάζει τον πρόεδρο κατευθείαν στα μάτια.

«Πώς καταφέρνουμε να έχουμε μια ζωή ως γυναίκες, μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή; Πώς ξαναφτιάχνουμε τον εαυτό μας μέσα από από τις στάχτες;

Τι κάνεις όταν ξέρεις ότι ο πατέρας σου είναι ένας από τους μεγαλύτερους σεξουαλικούς εγκληματίες των τελευταίων είκοσι ετών; Από εδώ και πέρα, η Καρολίν Νταριάν ξέρει μόνο ένα πράγμα: Να αντέξει.... Να κάνει υπομονή για τη μητέρα της που τη χρειάζεται τώρα περισσότερο όσο ποτέ άλλοτε.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το γαλλικό δίκτυο BFM TV, ο 71χρονος πατέρας της, Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος έχει ομολογήσει τις πράξεις του όσον αφορά στη σύζυγό του, αρνείται τα πάντα για την κόρη του. Χθες στο δικαστήριο φαινόταν εμφανώς συγκινημένος από την κατάθεση της κόρης του, ενώ από τα μάτια του έτρεχαν δάκρυα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καλοκαίρι με βροχές ο συνδυασμός του καιρού - Όσα αναφέρει Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ» για τις επόμενες μέρες

• Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Δείτε μισθούς και όλες τις λεπτομέρειες

• Παππούς στην Λάρνακα τρώει ηλιόσπορο γιατί δεν έχει κάτι άλλο να φάει - Συγκλονιστικό βίντεο

• Καταγγελίες και αντιδράσεις γονέων για το κόστος στολών σε Γυμνάσια - Οι επιστολές και η ξεκάθαρη απάντηση ΥΠΑΝ

• Μείωση 8,9% στον αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων τον Αύγουστο – Πίνακες

• Famagusta: Οριστικά εκτός Τουρκίας από το Netflix – Η πρώτη αντίδραση του Κούλλη Νικολάου



Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και την ΄ύπαιθρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, όπω ςο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top