ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη η επιτυχία του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος» - «Κοινός στόχος η θεσμοθέτησή του»

Μεγάλη η επιτυχία του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος» - «Κοινός στόχος η θεσμοθέτησή του»

Κοινός στόχος όλων των εμπλεκόμενων μερών είναι η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος», ανέφερε σε δηλώσεις της η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης που επισκέφτηκε τα περίπτερα που είχαν στηθεί στον χώρο της Προεδρικής Κατοικίας, στο Τρόοδος και συνομίλησε με τον κόσμο.

Σχολιάζοντας τη σημερινή εκδήλωση, η Πρώτη Κυρία εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι η Προεδρική Κατοικία άνοιξε για πρώτη φορά στο κοινό, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία κατέστη δυνατή σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Γραφείο Επιτρόπου Ορεινών Περιοχών, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και το Υπουργείο Γεωργίας.

«Δουλέψαμε όλοι, μια μεγάλη ομάδα, με πολλή όρεξη για πάρα πολύ καιρό. Στεναχωρηθήκαμε λίγο γιατί η ξαφνική μπόρα σταμάτησε λίγο τη ροή του κόσμου και ίσως και κάποιοι να ταλαιπωρήθηκαν, αλλά αυτό που κρατάμε είναι ότι ανοίγει για πρώτη φορά ένα εμβληματικό κτίριο της Δημοκρατίας στην περιοχή του Τροόδους», τόνισε, προσθέτοντας πως συμμετείχαν πολλές μικρές επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να αναδειχθούν και να γίνουν γνωστές στο εγχώριο αλλά και ξένο κοινό.

Συμπλήρωσε πως κοινή επιθυμία όλων των μερών είναι η θεσμοθέτηση και η εξέλιξη της πρωτοβουλίας, τόσο στο Τρόοδος, όσο και στη Λευκωσία, ώστε να μπορέσουν στο μέλλον να συμμετάσχουν και οι τεχνοκράτες από τα διάφορα υπουργεία προκειμένου να μπορέσουν να γνωρίσουν προσωπικά τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και να τους βοηθήσουν με εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Είπε επίσης ότι μέρος των εσόδων από τη σημερινή εκδήλωση θα διατεθεί προς ενίσχυση κοινωνικών δομών της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής είπε ότι αυτό που κρατά από τη σημερινή εκδήλωση είναι η δίψα των ντόπιων βιοτεχνών και καλλιτεχνών να επιδείξουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, αλλά και το γεγονός ότι ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια, τιμώντας με την παρουσία του την εκδήλωση.

«Η αυθεντικότητα στα τοπικά προϊόντα είναι ένα στοιχείο το οποίο προσδίδει πάντοτε μια ξεχωριστή δυναμική στο αντικείμενο που εμείς υπηρετούμε, αυτό του τουρισμού», σημείωσε ο κ. Κουμής, προσθέτοντας ότι το Υφυπουργείο επενδύει στον τομέα συνεχώς, έχοντας εξαγγείλει προσφάτως πολύ συγκεκριμένα σχέδια κινήτρων για τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, την ορεινή Κύπρο και τις περιοχές της υπαίθρου, ενώ την ίδια στιγμή, με δράσεις όπως η παρατεταμένη προβολή της κυκλικής διαδρομής «Heartland of Legends», προωθούνται οι Κύπριοι μικροβιοτέχνες.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί μέσα από αρκετές δράσεις, με στόχο τη μετατροπή αυτού του είδους των εκδηλώσεων σε θεσμό», τόνισε ο κ. Κουμής.

Επιπλέον, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου είπε ότι το Υπουργείο συμμετείχε στην εκδήλωση με το περίπτερο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο για τα σχέδια που είναι ήδη διαθέσιμα για τον αγροτικό κόσμο ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα και να μειώσουν το κόστος της παραγωγής τους.

Προσέθεσε ότι επί του παρόντος είναι ανοικτό το λεγόμενο «μικρό επενδυτικό» προς τους γεωργούς, το οποίο, όπως είπε, μπορούν να αξιοποιήσουν, και προσέθεσε πως η εκδήλωση αποτέλεσε ακόμη μία καλή ευκαιρία επαφών με τους ίδιους τους παραγωγούς.

Με τη σειρά του ο Επίτροπος Ορεινών Περιοχών Χαράλαμπος Χριστοφίνας, αφού ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές της περιοχής για τη στήριξή τους στην εκδήλωση, ανέφερε ότι η μετατροπή της σε θεσμό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, προσθέτοντας ότι το Γραφείο του Επιτρόπου θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους παραγωγούς και τους μικρούς βιοτέχνες.

Στις δικές της δηλώσεις, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών Αλίκη Στυλιανού έκανε λόγο για μια φανταστική πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, την οποία, όπως είπε, αγκάλιασαν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με πολύ ενθουσιασμό και η οποία συνοδεύτηκε από μεγάλη προσέλευση του κοινού παρά τις διακυμάνσεις του καιρού.

«Αυτό δείχνει την αγάπη των Κυπρίων για τα ορεινά μας, την αγάπη για την Κύπρο μας, και εύχομαι να καθιερωθεί από την Πρώτη Κυρία ως θεσμός ώστε όλος ο κόσμος να έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί την Προεδρική Κατοικία στο Τρόοδος, η οποία άνοιξε για πρώτη φορά», συμπλήρωσε.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η Πρώτη Κυρία και η Υπουργός Γεωργίας ανέδειξαν και τη χαρτογράφηση για πρώτη φορά του μονοπατιού που οδηγεί στο παγκάκι που χρησιμοποιούσε ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’, με πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας και τη στήριξη του Τμήματος Δασών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καλοκαίρι με βροχές ο συνδυασμός του καιρού - Όσα αναφέρει Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ» για τις επόμενες μέρες

• Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Δείτε μισθούς και όλες τις λεπτομέρειες

• Παππούς στην Λάρνακα τρώει ηλιόσπορο γιατί δεν έχει κάτι άλλο να φάει - Συγκλονιστικό βίντεο

• Καταγγελίες και αντιδράσεις γονέων για το κόστος στολών σε Γυμνάσια - Οι επιστολές και η ξεκάθαρη απάντηση ΥΠΑΝ

• Μείωση 8,9% στον αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων τον Αύγουστο – Πίνακες

• Famagusta: Οριστικά εκτός Τουρκίας από το Netflix – Η πρώτη αντίδραση του Κούλλη Νικολάου



Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και την ΄ύπαιθρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, όπω ςο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top