LIKE ONLINE

Έτσι θα είναι ο κόσμος το 3000; Νησί αντιμετώπισης καταστροφών και ουρανοξύστες κάτω από τη θάλασσα - Δείτε εικόνες

Έτσι θα είναι ο κόσμος το 3000; Νησί αντιμετώπισης καταστροφών και ουρανοξύστες κάτω από τη θάλασσα - Δείτε εικόνες

Ουρανοξύστες από… μεταξοσκώληκες, 1.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού και νησιά αντιμετώπισης καταστροφών;

Αυτές είναι μερικές από τις ιδέες επιστημόνων που έλαβαν συμμετοχή στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνεται από το περιοδικό eVolo κι έχει προσελκύσει μερικά από τα πιο περίεργα σχέδια για το «μεθαύριο» του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι αρχιτέκτονες έχουν κάνει σχέδια ουρανοξυστών που δυνητικά αναπτύσσονται κατακόρυφα και μάλιστα, εκτείνονται στα 1.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα.

Urban Intercropping

Στην πρώτη θέση ήταν ο κινεζικός ουρανοξύστης που ονομάζεται Urban Intercropping. Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα φύτευσης που μπορεί να διατηρήσει την ποιότητα του αέρα στις μητροπολιτικές περιοχές.

Οι αρχιτέκτονες έχουν προτείνει τη χρήση συγκεκριμένων φυτών που απορροφούν το περιττό διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και παράγουν το περισσότερο οξυγόνο. Έτσι, ακόμη και οι άνθρωποι που «πνίγονται» στην πόλη, μπορούν να απολαμβάνουν καθαρό αέρα.

The Streamline Concerto

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Streamline Concerto, μία σειρά κτηρίων τα οποία μπορούν να είναι μακριές, εκτεταμένες κατασκευές που εκτείνονται προς οιαδήποτε κατεύθυνση στο έδαφος.

«Αυτοαναπαραγόμενες» δομές και ξενοδοχεία καταστροφών

Αυτό το παράξενο «αυτοαναπαραγόμενο» ξενοδοχείο, από το HSH Design Studio με έδρα το Ιράν, έχει εμπνευστεί από κουκούλια μεταξοσκώληκα.

«Η γενική γεωμετρία του ουρανοξύστη του ξενοδοχείου προέρχεται από έναν όρθιο κύβο σαν κουκούλι μεταξοσκώληκα που αιωρείται για να δημιουργήσει ποικίλες και πειραματικές χωρικές ιδιότητες», έγραψε η ομάδα.

Νησί Αντιμετώπισης Καταστροφών

Αυτό το ξενοδοχείο με προστασία από φαινόμενα Αποκάλυψης σχεδιάστηκε με γνώμονα το ιαπωνικό μοντέλο, ανθεκτικό σε μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Οι Κινέζοι σχεδιαστές Yinuo Zhang, Jialu Huang Binbin Ye και Ya Yu είπαν ότι το «κινητό νησί αναγέννησης» μπορεί να κινηθεί σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με την τοποθεσία της καταστροφής.

Ο ουρανοξύστης δεν είναι απλά σπίτια, ή ένα ξενοδοχείο, αλλά μία ολόκληρη πόλη με σχολεία, σούπερ μάρκετ και δωμάτια κρατικής διοίκησης.

Οι κάτοικοι ταξιδεύουν μέσα από τον πύργο χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ανελκυστήρων, όπου μπορούν να ταξιδέψουν από τους μεγάλους κήπους στην κορυφή έως τις νησιωτικές περιοχές στο κάτω μέρος.

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Χαρτσιώτης: Χρειάζεται συνεργασία για αντιμετώπιση νεανικής παραβατικότητας

Χαρτσιώτης: Χρειάζεται συνεργασία για αντιμετώπιση νεανικής παραβατικότητας

Όπως σε όλα τα προβλήματα, έτσι και η αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και βίας χρειάζεται συλλογικότητα και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο αλλά προχωρά με πρακτικές και ουσιαστικές δράσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top