LIKE ONLINE

Έλον Μασκ: Σε τρία χρόνια εκτιμάται πως θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο

Έλον Μασκ: Σε τρία χρόνια εκτιμάται πως θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο

Ο «Μr Tesla», Έλον Μασκ, ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο μέχρι το 2027, σύμφωνα με νέα έκθεση οργάνωσης που επικεντρώνεται στη συγκέντρωση του πλούτου.

Το πόρισμα της έκθεσης «Informa Connect Academy» σχετικά με το αφεντικό της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, την ιδιωτική εταιρεία πυραύλων SpaceX και την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα λαμβάνοντας υπόψη τα περιουσιακά στοιχεία του Μασκ που αυξάνονται με μέσο ετήσιο ρυθμό κατά 110%.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός επιχειρηματίας, νοτιοαφρικανικής καταγωγής, είχε κατακτήσει φέτος τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 237 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.


Η έκθεση της ακαδημίας για το 2024 για το κλαμπ της τρισεκατομμυριούχων δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή.

Η ανάλυση του πορίσματος της ακαδημίας δείχνει επίσης ότι ο ιδρυτής του επιχειρηματικού ομίλου Gautam Adani από την Ινδία θα κατακτούσε τη δεύτερη θέση στη λίστα των τρισεκατομμυριούχων. Αυτό θα μπορούσε να γίνει το 2028 εάν ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξής της περιουσίας του παραμείνει στο 123%.

Στο μεταξύ, ο Γένσεν Χουάνγκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τεχνολογίας Nvidia και ο Πραγιότο Πανγκεστού, ο Ινδονήσιος μεγιστάνας σε θέματα ενέργειας και εξόρυξης, θα μπορούσαν επίσης να γίνουν τρισεκατομμυριούχοι το 2028, εάν τα περιουσιακά τους στοιχεία διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα.

Την ίδια ώρα, ο πάμπλουτος Γάλλος επιχειρηματίας Μπερνάρ Αρνό, το αφεντικό της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton και ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με κουμπαρά που διαθέτει περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φθάσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια το 2030, την ίδια χρονιά με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, υποστηρίζει το βρετανικό άρθρο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το CNBC, το ερώτημα για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον πλανήτη Γη έχει απασχολήσει εκτενώς την κοινή γνώμη από τότε που αναδείχθηκε παγκοσμίως ο πρώτος δισεκατομμυριούχος το 1916. Αυτός ήταν ο Τζον Ροκφέλερ των ΗΠΑ, ο ιδρυτής και τότε μεγαλύτερος μέτοχος της Standard Oil.

Ωστόσο, πολλοί ακαδημαϊκοί προειδοποιούν ότι η συσσώρευση τεράστιου πλούτου είναι ένα άρρωστο κοινωνικό φαινόμενο.

Μια έκθεση υπολόγισε ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Γη - που εκπροσωπούν το 1% της ανθρωπότητας - ευθύνεται για τις περισσότερες εκπομπές άνθρακα – πρωταρχικός παράγοντας της συνεχιζόμενης κλιματικής κρίσης έναντι των φτωχότερων που φθάνουν το 66%.

Λίγες μέρες πριν την έκθεση Informa Connect Academy που υποστηρίζει ότι ο Μασκ θα είναι ο πιθανότερος επιχειρηματία για να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο, μια από τις αναρτήσεις του στο ιδίου στο X, προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις από πολλούς από τους χρήστες της πλατφόρμας του.

Η ανάρτησή του ανέφερε ότι μια συνέντευξη μεταξύ του πρώην παρουσιαστή του Fox News, Tάκερ Κάρλσον και σε podscat ενός συναδέλφου του δεξιού στελέχους των μέσων ενημέρωσης – ήταν «πολύ ενδιαφέρουσα. Αξίζει να τη δείτε».

Ο Κούπερ υποστήριζε στη συνέντευξη ότι οι Ναζί δεν σκόπευαν να δολοφονήσουν τόσους ανθρώπους όταν διέπραξαν το Ολοκαύτωμα και σκότωσαν 6 εκατομμύρια Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Αντιθέτως, υποστήριξε ο Κούπερ, το ναζιστικό καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ απλώς δεν ήταν εξοπλισμένο για να τους φροντίσει και ο podcaster κατηγόρησε τον τότε πρωθυπουργό της Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ ότι «ο πόλεμος έγινε γι΄αυτό το λόγο».

Ο Μασκ διέγραψε τελικά την ανάρτησή του από το διαδίκτυο και ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τη συνέντευξη του Κάρλσον στον Κούπερ ως «μια αποκρουστική και σαδιστική προσβολή για όλους τους Αμερικανούς».

Σημειώνεται ότι, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα ότι θα υποστηρίξει στις εκλογές του Νοεμβρίου τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιο του χρίσματος διεκδικώντας μια δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές του Νοεμβρίου. Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι ο Μασκ θα λάβει χαρτοφυλάκιο στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στις εκλογές των ΗΠΑ, η πολιτική αντίπαλος του Ρεπουμπλικανού τέως προέδρου των ΗΠΑ είναι η απερχόμενη αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Κάμάλα Χάρις, εκλεκτή του νυν Αμερικανού ηγέτη, Τζο Μπάιντεν, που έχει και την αμέριστη υποστήριξη του ζεύγους Ομπάμα.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Άνδρας καταγγέλλει άγρια ομοφοβική επίθεση - «Με χτύπησε στο κεφάλι» - Δείτε φωτογραφίες

• Μονή Αββακούμ: Συνεδριάζει αύριο το Συνοδικό Δικαστήριο - Τι θα γίνει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία

• Γέλιο μέχρι δακρύων… Πλαστικό σπιτάκι «ενοικιάζεται» για 8,5 χιλιάδες ευρώ στη Λεμεσό -Δείτε φωτογραφία

• Πολιτικοί γάμοι στην Κύπρο: Μικρή μείωση από Βρετανούς και Ισραηλίτες – Αισιοδοξία από κρατήσεις για τη νέα χρονιά

• Διακοπές: Είδος πολυτελείας σε πολλές χώρες της ΕΕ – Στις υψηλότερες αυξήσεις τιμών των πακέτων η Κύπρος – Πίνακες

• Ed Sheeran: Ρομαντική πρόταση γάμου κατά τη διάρκεια της συναυλίας στη Λάρνακα - Δείτε βίντεο



Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη σορό βρέφους σε κοιμητήριο στη Λευκωσία - Το σενάριο ενώπιον των Αρχών

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη σορό βρέφους σε κοιμητήριο στη Λευκωσία - Το σενάριο ενώπιον των Αρχών

Εντατικές είναι οι έρευνες της Αστυνομίας μετά από τον εντοπισμό νεκρού βρέφους στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγλαντζιά της επαρχίας Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top