LIKE ONLINE

Apple: Aποκαλυπτήρια για το iPhone 16 - Δείτε την παρουσίαση

Apple: Aποκαλυπτήρια για το iPhone 16 - Δείτε την παρουσίαση

Επιλέγοντας το σύνθημα-λογοπαίγνιο «It's Glowtime» σαν παραλλαγή του «showtime» συν τη λάμψη του «glow», και μια εκδοχή του εμβληματικού Δαγκωμένου Μήλου περιβεβλημένου από μια πολύχρωμη αχλύ, η Apple προσκαλεί το παγκόσμιο κοινό να παρακολουθήσει τη φετινή εκδήλωση και την παρουσίαση των νέων μοντέλων της.

Όπως είναι φυσικό, για την πλειονότητα των ενδιαφερομένων, το Apple Event του 2024 αρχίζει και τελειώνει με την αποκάλυψη του καινούργιου iPhone, του μοντέλου υπ' αριθμόν 16 στη σειρά διαδοχής των smartphone της Apple από το 2007.

Δείτε Live την παρουσίαση του νέου iPhone


Το Apple Event του φθινοπώρου έχει καθιερωθεί ως το πιο σπουδαίο γεγονός για τον κόσμο της ψηφιακής και ηλεκτρονικής τεχνολογίας προς μαζική χρήση. Εξού και η σχετική φημολογία, με εικασίες και προγνώσεις για το τι ακριβώς πρόκειται να παρουσιάσει κάθε φορά η Apple φτάνει σε επίπεδα φρενίτιδας, σχεδόν έως την τελευταία στιγμή, δηλαδή έως ότου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, ο Τιμ Κουκ, εμφανιστεί στην οθόνη για να καλωσορίσει ως οικοδεσπότης εκατομμύρια αδημονούντες και φιλοπερίεργους, υποψήφιους πελάτες και μη, στο μεγάλο Event. Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά από τη βάση της Apple, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας -αν και είναι ολόκληρη βιντεοσκοπημένη εκ των προτέρων.

Αν πιστέψει κανείς τις διαρροές, τις αποκλειστικές πληροφορίες των λαγωνικών κ.λπ. στη φετεινή εκδήλωσή της η Apple πρόκειται να παρουσιάσει γενικώς τις κατακτήσεις της στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των εφαρμογών της σε συσκευές όπως οι υπολογιστές και οι φορητές συσκευές της εταιρείας.

Ως προς το iPhone, τον πρωταγωνιστή του Apple Event, κατ' ουσίαν δεν προβλέπεται κάποια συγκλονιστική ανατροπή εν συγκρίσει με το προηγούμενο μοντέλο. Άλλωστε, η λογική του evolution αντί του revolution είναι ο κανόνας που έχει παγιωθεί για τα iPhone, καθώς η αληθινή επανάσταση συνέβη κατ' ουσίαν μία και μόνη φορά -το 2007. Τότε που ο ιδρυτής της εταιρείας, ο αείμνηστος οραματιστής και πρωτοπόρος Στιβ Τζομπς έδειξε για πρώτη φορά στην ανθρωπότητα το επόμενο φετίχ της: Το smartphone.

Οπότε, τα προγνωστικά για το iPhone 16 κάνουν λόγο για τα αναμενόμενα -πιο ισχυρός επεξεργαστής, αυξημένες ταχύτητες λειτουργιών, ακόμη καλύτερη απόδοση της κάμερας, εντυπωσιακές νέες δυνατότητες χάρη στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης κ.λπ. Η όποια καινοτομία της συσκευής, πιθανότατα, θα εντοπίζεται στο πλαϊνό πλήκτρο πολλαπλών λειτουργιών.

Ως προς την έναρξη διάθεσης των νέων iPhone, για όσους δεν βλέπουν την ώρα να αποκτήσουν το μοντέλο υπ' αριθμόν 16 στην απλή την Pro ή την Pro Max έκδοσή του, εικάζεται ότι θα είναι η 20η Σεπτεμβρίου 2024. Για την ημέρα εκείνη έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του Apple Mall Σκανδιναβίας, στην πόλη Σόλνα της Σουηδίας και για προφανείς λόγους μάρκετινγκ, η έναρξη διάθεσης του iPhone 16 θα προσέδιδε επιπλέον σημασία στα θυρανοίξια ενός «ναού» για τον hi-tech καταναλωτισμό επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Σχετικά με τις τιμές πώλησης των καινούργιων iPhone καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Apple. Απλώς, ως μέτρο σύγκρισης, θα μπορούσε κάποιος να λάβει υπ' όψιν του ότι στην Ελλάδα το προηγούμενο μοντέλο, το απλό iPhone 15 πωλείται από 869 ευρώ (με οθόνη 6,1" και χωρητικότητα 128 Gigabyte, 1.009 € με 256 GB και 1.259 με 512 GB), το iPhone 15 Plus με οθόνη 6,7" από 1.029 έως 1.419 €, το iPhone 15 Pro από 1.119 έως 1.769 €, ενώ η ναυαρχίδα iPhone 15 Pro Max διατίθεται από 1.379 έως 1.899 €.

Το iPhone αντιστοιχεί στο 50% των συνολικών πωλήσεων προϊόντων με το σήμα της Apple, στοιχείο που αρκεί για να τονίσει τη σημασία του για την εταιρεία. Εξυπακούεται ότι η παγκόσμια αγορά smartphone είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, με τους Ασιάτες κατασκευαστές να επιτίθενται μονίμως στην Apple, δοκιμάζοντας διάφορες καινοτομίες, όπως η αναδιπλούμενη οθόνη -η οποία οσονούπω θα είναι τριμερής- κ.λπ. Παρόλ' αυτά, η Apple ανθίσταται και το δεύτερο τετράμηνο του 2024 ήταν το Νο.1 σε πωλήσεις, επενδύοντας στην υψηλή ποιότητά του και, οπωσδήποτε, στο status του ως πολυπόθητου gadget, trendy συμβόλου κ.ο.κ.

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επιτέθηκαν σε τρία άτομα και κατάφεραν να διαφύγουν - Καταζητείται ένα πρόσωπο

• Απήγαγαν 26χρονο και τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν - Πώς κατάφερε να αποδράσει

• Ομοφοβική επίθεση στη Λεμεσό: Ξεκίνησε λήψη καταθέσεων η Αστυνομία μετά την καταγγελία του νεαρού

• Μονή Αββακούμ: Συνέρχεται εκ νέου το Συνοδικό Δικαστήριο - Χωρίς δικηγόρο και πάλι οι μοναχοί

• Έρευνα αγοράς: Αυτά είναι τα φθηνότερα και ακριβότερα μονάρια ανά επαρχία - Σε άλλο επίπεδο η Λεμεσός - Φωτογραφίες

• H Τούνη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της - Ποιος ο λόγος - Δείτε βίντεο



ΠτΔ: Η Κυβέρνηση προάγει δράσεις που έχουν στον πυρήνα τους τον ανθρωπισμό

ΠτΔ: Η Κυβέρνηση προάγει δράσεις που έχουν στον πυρήνα τους τον ανθρωπισμό

Τη σημασία που αποδίδει η Πολιτεία, η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά στην προαγωγή πολιτικών και δράσεων που έχουν στον πυρήνα τους τον ανθρωπισμό, ανέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά τη δεύτερη τελετή επίδοσης των πτυχίων Προσκόπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διοργάνωσε το Σώμα Προσκόπων Κύπρου τη Δευτέρα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top