ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Door to door: Σύντομα αναμένεται να «κλείσει» συμφωνία για την Ξυλοτύμπου - Εξετάζουν και Μάμμαρι

Door to door: Σύντομα αναμένεται να «κλείσει» συμφωνία για την Ξυλοτύμπου - Εξετάζουν και Μάμμαρι

Μεγάλη επιτυχία φαίνεται να κατέγραψε το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών της δημοτικής εκπαίδευσης στα σχολεία τους, με λεωφορεία και συνοδούς που τα παραλαμβάνουν από την πόρτα του σπιτιού τους.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη σχολική χρονιά, το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε πειραματική βάση σε 23 σχολεία και μέσω αυτού διακινήθηκαν συνολικά 850 μαθητές, σε 1684 διαδρομές ημερησίως.

Λόγω της θετικής ανταπόκρισης που υπήρξε, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται κανονικά και φέτος.

Σε ποιες περιοχές θα εφαρμοστεί

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε ότι η υπηρεσία door to door θα συνεχίσει, όπως ίσχυε και πέρσι, στον Στρόβολο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Υπουργό, γίνονται προσπάθειες για να λειτουργήσει η υπηρεσία και στη Ξυλοτύμπου.

«Ακόμη δεν είναι οριστικό, δεν έχει κλείσει η συμφωνία. Βλέπουμε και το Μάμμαρι, οπότε αυτή την στιγμή προσπαθούμε να προχωρήσουμε με αυτές τις δύο περιοχές», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Βαφεάδης επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η εύρεση οδηγών, ώστε να εξυπηρετηθούν ακόμα περισσότεροι μαθητές.

Σημειώνεται ότι το κόστος για το πρόγραμμα υπολογίζεται στις €800 χιλιάδες ενώ τέθηκε σε εφαρμογή με στόχο την μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στους δρόμους και την ταυτόχρονα, τη διευκόλυνση των γονιών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Μήνες μετά το σκάνδαλο με το πρώτο χρηματοκιβώτιο εντοπίστηκε και δεύτερο

• Ομοφοβική επίθεση στη Λεμεσό: Ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε και τον προκάλεσε ο παραπονούμενος - Υπό κράτηση ο 29χρονος

• Επίθεση δέχθηκε τροχονόμος - Μετέβη στο νοσοκομείο - Τι αναφέρει η καταγγελία

• «Στάζουν» οι μαθητές - Τοποθετήθηκαν αλλά δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά και αφαίρεσαν ανεμιστήρες

• Χωρίς Διευθύντρια νηπιαγωγείο στην Ορόκλινη: Φωνάζουν οι γονείς - Τι απαντά στο «Τ» αρμόδιος του ΥΠΑΝ



Interconnector: Κρίσιμη ευρεία σύσκεψη για την τελική απόφαση - Καθησυχάζει η Ελληνική κυβέρνηση για το γεωπολιτικό ρίσκο

Interconnector: Κρίσιμη ευρεία σύσκεψη για την τελική απόφαση - Καθησυχάζει η Ελληνική κυβέρνηση για το γεωπολιτικό ρίσκο

Στο ακουστικό αναμένουν οι Κύπριοι καταναλωτές -οι οποίοι εξακολουθούν να πληρώνουν το πιο ακριβό ρεύμα ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ- για τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα, για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top