ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον τουρισμό mega events στοχεύει η Λάρνακα

Στον τουρισμό mega events στοχεύει η Λάρνακα

Τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία αποτέλεσαν οι συναυλίες των Ed Sheeran και Tom Jones, που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του «Land of Tomorrow», στη Λάρνακα.

Ο Ed Sheeran έδωσε δύο αξέχαστες μουσικές παραστάσεις το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου, με την προσέλευση να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αφού σύμφωνα με τους διοργανωτές η προπώληση των εισιτηρίων και για τις δύο εκδηλώσεις έφτασε τις 45 χιλιάδες!

Η Χέλεν Κατσαμπά, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Moonlight Show Productions που έφερε τον Ed Sheeran στην Κύπρο, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι για να παρακολουθήσουν τις συναυλίες έφτασαν στην Κύπρο επισκέπτες από συνολικά 42 χώρες, μέχρι και από την Αυστραλία, τον Καναδά, το Μεξικό και την Βραζιλία. Η κ.Κατσαμπά μας είπε ότι η εταιρεία της ετοιμάζει ακόμα ένα πολύ μεγάλο event στη Λάρνακα για το 2025, παρόμοιας εμβέλειας με τη συναυλία Ed Sheeran. Η συναυλία του θρυλικού Tom Jones έγινε στις 18 περασμένου Ιουλίου, προσελκύοντας επίσης μεγάλο αριθμό θαυμαστών.

Η παρουσία στη Λάρνακα των δύο παγκοσμίου φήμης Βρετανών τραγουδιστών ήταν από τα μεγαλύτερα συναυλιακά γεγονότα που έγιναν ποτέ στην Κύπρο, αφού προσέλκυσαν χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας, τα ξενοδοχεία της πόλης τις ημέρες των συναυλιών ήταν γεμάτα, αφού αρκετός κόσμος θέλησε να συνδυάσει την παρουσία του στις συναυλίες με ολιγοήμερες διακοπές. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε τονωτική ένεση στην οικονομία της πόλης, ενώ παράλληλα πρόβαλε τη Λάρνακα στο εξωτερικό ως ιδανικός προορισμός για την διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας.

Με αφορμή την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι συναυλίες των Ed Sheeran και Tom Jones, οι τουριστικοί φορείς της Λάρνακας επιδιώκουν μελλοντικά τη φιλοξενία παρόμοιων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα προσελκύσουν αριθμό ξένων επισκεπτών στην πόλη, με πολλαπλά οφέλη στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και σε άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο. Ενδεχομένως να είναι για πρώτη φορά στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας, που η Λάρνακα φιλοξένησε δύο τόσο δημοφιλείς ξένους τραγουδιστές μέσα σε διάστημα μερικών μόνο μηνών, με τις συναυλίες τους να προκαλούν πρωτοφανές διεθνές ενδιαφέρον και να σημειώνουν ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων.

Ο Ed Sheeran θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες στον κόσμο, ένα παγκόσμιο φαινόμενο, γνωστός για τους συναισθηματικούς του στίχους, με κορυφαία τραγούδια και ασύγκριτο μουσικό ταλέντο. Οι συναυλίες που έδωσε στη Λάρνακα θεωρήθηκαν ορόσημο στην πολιτιστική σκηνή της Κύπρου! Όσον αφορά τον Tom Jones, αναμφίβολα είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές που ανέδειξε το Ηνωμένο Βασίλειο στη μακρά και πλούσια μουσική του ιστορία.

Είναι ενδεικτικό πως κατά τη διάρκεια της καριέρας του, που μετράει περισσότερα από 60 χρόνια, ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης έχει πουλήσει πέραν των 100 εκατομμυρίων δίσκων, ενώ έχει τιμηθεί με το βραβείο Music Industry Trust Award καθώς και με πολλά βραβεία Grammy. Δικαίως θεωρείται από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές στην ιστορία της δισκογραφίας. Να σημειωθεί, ότι στις 30 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη και η συναυλία της διάσημης Βρετανίδας τραγουδίστριας Bonnie Tyler, στο Παττίχειο Αμφιθέατρο. Η 73χρονη Tyler θα τραγουδήσει στη Λάρνακα στο πλαίσιο ευρωπαϊκής της περιοδείας.     

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Μήνες μετά το σκάνδαλο με το πρώτο χρηματοκιβώτιο εντοπίστηκε και δεύτερο

• Ομοφοβική επίθεση στη Λεμεσό: Ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε και τον προκάλεσε ο παραπονούμενος - Υπό κράτηση ο 29χρονος

• Επίθεση δέχθηκε τροχονόμος - Μετέβη στο νοσοκομείο - Τι αναφέρει η καταγγελία

• «Στάζουν» οι μαθητές - Τοποθετήθηκαν αλλά δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά και αφαίρεσαν ανεμιστήρες

• Door to door: Σύντομα αναμένεται να «κλείσει» συμφωνία για την Ξυλοτύμπου - Εξετάζουν και Μάμμαρι

• Χωρίς Διευθύντρια νηπιαγωγείο στην Ορόκλινη: Φωνάζουν οι γονείς - Τι απαντά στο «Τ» αρμόδιος του ΥΠΑΝ



Interconnector: Κρίσιμη ευρεία σύσκεψη για την τελική απόφαση - Καθησυχάζει η Ελληνική κυβέρνηση για το γεωπολιτικό ρίσκο

Interconnector: Κρίσιμη ευρεία σύσκεψη για την τελική απόφαση - Καθησυχάζει η Ελληνική κυβέρνηση για το γεωπολιτικό ρίσκο

Στο ακουστικό αναμένουν οι Κύπριοι καταναλωτές -οι οποίοι εξακολουθούν να πληρώνουν το πιο ακριβό ρεύμα ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ- για τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα, για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top