Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού,ανέφερε ότι σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι εντάσεις που άρχισαν κατά τη χθεσινή δικάσιμο και αύριο αναμένεται απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου και να τελειώσει η διαδικασία.
Κατά την χθεσινή δικάσιμο, όπως σημείωσε, λέχθηκαν πολλά και υπήρχε ένταση διότι γίνεται μια προσπάθεια από τους τρεις εν αργία Αρχιμανδρίτες να εντάξουν στο κάδρο της υπόθεσης τον Μοναχό Βαρνάβα και τον Μητροπολίτη Ταμασού.
Παράλληλα ανέφερε ότι στη χθεσινή δικάσιμο υπήρξε μια μαρτυρία που ήταν καταλυτική για την υπόθεση με την σεξουαλική κακοποίηση.
Επιπρόσθετα δήλωσε πως, υπάρχει μια πολεμική στο Συνοδικό Δικαστήριο για το ποιος θα καταφέρει να πετύχει περισσότερα χτυπήματα υπό την έννοια, στο τέλος να εμπλέξουν στην υπόθεση τον Μοναχό Βαρνάβα και τον Μητροπολίτη Ταμασού, Ησαΐα.
Φαίνεται ότι, όπως σημείωσε, το Συνοδικό Δικαστήριο είναι αποφασισμένο να τελειώσει την υπόθεση με τους τρεις μοναχούς κι αν προκύψει οποιοδήποτε θέμα στη συνέχεια το οποίο να είναι σοβαρό και σημαντικό, να το παρακολουθήσει, κατέληξε.
Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Κύπρος μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στον εναέριο χώρο και τις σειρήνες που ήχησαν στην αμερικανική πρεσβεία. Με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να συνέρχεται εκτάκτως και την ένταση στην περιοχή να χτυπά «κόκκινο» μετά το πλήγμα στις Βάσεις Ακρωτηρίου. Το ThemaOnline μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις: